web analytics

Verslag Xfi 2019

Xfi 2019

Deel 3 verslag Xfi

Marantz met Definitive Technology

Marantz met Definitive Technology

Niet geheel verwonderlijk speelt Marantz met de nieuwe 7000-serie. Deze stuurt een setje Definitive Technology monitors aan. De set klinkt opvallend goed in balans. Lekker groots, geen wollig laag… maar wel smooth.

Ilumnia

De innovatieve Belgen van Ilumnia hebben hun monitor-speaker op de Xfi staan. Overigens staat ook de vloerstaander elders te spelen (in de ruimte van Chord). De monitors spelen enorm los en groots met een opvallende precisie. Deze nieuweling wil graag met de top van de industrie concurreren. En dat doen ze ook.

Daudio

Daudio

Daudio speelt samen met YN Audio (Xodos) en Purecable. Daudio toont de nieuwe S2 en de M2. Beide systemen zijn uiteraard di-pool modellen, wat wil zeggen dat de ‘kast’ open is. Dat geeft een opvallend ruimtelijke weergave. We horen een heerlijk losse weergave met veel resolutie. Op moment dat wij kwamen luisteren, werd er met buizen gespeeld…

The Gryphon

The Gryphon

Groot… groter… grootst. Man: wat een giga-set zet Hifinesse neer. We hebben The Gryphon nog niet heel vaak gehoord, maar dit maakt wel indruk. De set speelt opvallend lichtvoetig en direct. Een sound die je moet liggen.

Kroma met Zanden

Kroma met Zanden

Kroma Audio is een vrij nieuw merk. Maar samen met Chattelin timmeren ze hard aan de weg. Na vorig jaar een soort van introductie, staan ze dit jaar weer met een duo vloerstaanders, aangestuurd door Zanden. Als bron de Grimm MU-1 streamer… heerlijk los, rond en dynamisch. We zijn benieuwd naar de bookshelfs. Die pakken we graag een keer op.

Gauder met MOON

Gauder met MOON

More Music laat een set horen met de Gauder DARC 200 met een 700-serie van MOON. En om het af te romen: dCS en Aurender. Dat is natuurlijk serieus spul. En zo klinkt het ook. Serieus goed… superstrak, ruimtelijk, snel en precies. Wat moet je dan nog zeggen, behalve: één van de betere van de show?

Wilson met Mark Levinson

Reference Sounds staat met een set die bestaat uit een set Wilson Audio en aansturing van Mark Levinson. We hebben helaas niet heel lang kunnen luisteren, maar wat we hebben gehoord was erg goed. Schoon, open… neutraal. We zijn altijd weer verrast hoe niét warm een setje Wilsons klinkt. Ondanks het wat ‘lompe’ uiterlijk (onze mening). Maar poe: klinken doet het.

Manger met Lindeman

Manger met Lindeman

Audio Ingang staat met de actieve Mangers, Bergmann en Lindemann. Nu is uw redacteur niet direct van vinyl, maar dit is gewoon goed… ook de Manger S1 hebben we zelden zo goed horen spelen. Complimenten…

Gerelateerde berichten

Setlist luistersessies

Favoriete muziek om mee te testen

Deel 3 verslag Xfi Inhoud 1. Inleiding2. Deel 2 verslag Xfi3. Deel 3 verslag Xfi 4. Head Fi en conclusie5. Extra foto’s Xfi 2019ReactiesDe meeste audio-enthousiasten zullen het volgende wel herkennen: je hebt een afspraak gemaakt voor een luistersessie, maar welke muziek neem je mee? Of beter geschreven; wat wil je minimaal gehoord hebben op […]

High End humor

High End humor in stripvorm

Deel 3 verslag Xfi Inhoud 1. Inleiding2. Deel 2 verslag Xfi3. Deel 3 verslag Xfi 4. Head Fi en conclusie5. Extra foto’s Xfi 2019ReactiesIn het Algemeen Dagblad van vandaag wordt bij de stripjes op zeer treffende wijze de hedendaagse beleving van High End audio getoond. Althans, de getoonde setting is herkenbaar. Terug naar: Inleiding

3 reacties

  1. Mooi compact verslag heren! Ben het met jullie eindconclusie(s) eens.
    Ook een buitenlands verslag gelezen (Hifi-Pig) waarin men zegt onder de indruk te zijn van deze X-Fi. Leuk om te lezen!

    Traditiegetrouw besteden jullie geen aandacht aan Chord Electronics. Daar stond (naast spullen van Innuos en ATC) de indrukwekkende nieuwe Ultima 2 te spelen. Was voor mij erg leuk daar ik deze monoblokken over een maand of zo in huis hoop te hebben.

Geef een reactie