web analytics

Verslag Xfi 2019

Xfi 2019

Deel 2 verslag Xfi

Bowers & Wilkins met Rotel

Bij Bowers and Wilkins stonden twee paar luidsprekers, de gekende 804 D3 vloerstaander en de gloednieuwe Formation Duo. Dé blikvangers waren echter de nieuwe Michi voor- en eindversterker, een sub-afdeling van Rotel. Die toestellen zagen er niet alleen indrukwekkend uit maar klonken ook helemaal niet mis! Heel schoon en open… Ook deze bijzondere versterkers willen we graag eens aan de tand voelen!

Boenicke

Een minder gekend merk is Boenicke dat bijzondere luidsprekers bouwt en door importeur Henrick&Younk een bijzonder innemende sound liet horen. De luidsprekers, met hun kenmerkende vorm en bouw, werden door een al even bijzondere geïntegreerde Spec versterker aangestuurd die op een aparte manier het klasse D concept nieuw leven probeert in te blazen. Iets om in de gaten te houden.

AVM en Acoustic Energy

Geen actieve set bij Viertron, een bewuste keuze, maar wel heel veel te zien zoals de mooie producten van AVM die nu onder hun vleugels terechtgekomen zijn en die de komende tijd weer meer aandacht zullen krijgen. Een ander fijn merk is het Britse Acoustic Energy dat mooie, betaalbare luidsprekers maakt en die opnieuw een aantal fijne series in hun assortiment hebben. Met een beetje geluk testen we later dit jaar nog een monitor uit de nieuwe 500 reeks.

Lyngdorf

Lyngdorf

Ook interessant was de ruimte van Hificorner Trading waar Peter Lyngdorf ‘himself’ uitleg gaf over zijn gepatenteerde kamercorrectie. De Lyngdorf toestellen dreven een set bizarre Model B Steinway and Sons luidsprekers aan die een fantastisch live-gevoel creëerden en die zonder ook maar enige andere demping in de ruimte een loepzuivere sound lieten horen.

Aequo Audio

Aequo Audio

Een grote verrassing op de Xfi was AEquo Audio. De Nederlanders spelen met de Ensis op onder meer apparatuur van TotalDac. Wat direct opvalt in de weergave is de openheid en punch. Wat een krachtig geluid zeg. Overigens niet gek als u bedenkt dat het laag actief is. De strakheid in de weergave is onder andere het resultaat van een actief laag dat in te regelen is. Een soort passieve room-correctie zullen we maar zeggen. Mooie set. Staat in onze top-5.

Gerelateerde berichten

Chris Russell - Bryston

Interview met Chris Russell, CEO Bryston Ltd.

Deel 2 verslag Xfi InhoudRond de kerstdagen van 2016 worden we onverwacht benaderd door Bryston importeur Mafico. Christopher Russell, de CEO van Bryston, heeft een korte vakantie in Europa gepland en doet hierbij ook Nederland aan. Of we hem in persoon zouden willen ontmoeten voor een interview bij Bryston importeur Mafico in Bergschenhoek.

Meridian Explorer usb dac

High-end overbodig?

Deel 2 verslag Xfi InhoudOPINIE – Hoe meer ik op beurzen rondloop, hoe meer opvalt dat instap- en middensegement hifi beter en beter wordt. Sommige opstellingen zijn zo overtuigend, dat je jezelf even achter de oren krabt en denkt: is high-end nog wel nodig?

3 reacties

  1. Mooi compact verslag heren! Ben het met jullie eindconclusie(s) eens.
    Ook een buitenlands verslag gelezen (Hifi-Pig) waarin men zegt onder de indruk te zijn van deze X-Fi. Leuk om te lezen!

    Traditiegetrouw besteden jullie geen aandacht aan Chord Electronics. Daar stond (naast spullen van Innuos en ATC) de indrukwekkende nieuwe Ultima 2 te spelen. Was voor mij erg leuk daar ik deze monoblokken over een maand of zo in huis hoop te hebben.

Geef een reactie