Verslag winnaars Bowers & Wilkins-reis

Lezersverslag Bowers Reis 2016 (1)

Inleiding

In het weekend van 16 januari zijn Pauline en Niels Vinke met Bowers & Wilkins naar Londen gegaan om daar een blik te werpen in de fabriek waar de 800-serie is ontwikkeld en wordt gefabriceerd. Een unieke gelegenheid om te kijken hoe deze Britse fabrikant te werk gaat! We hebben een verslagje en foto’s gekregen die we u graag laten lezen!

Afgelopen weekend zijn Niels en ik naar Londen geweest. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Zelfs ik (Pauline) was onder de indruk bij Bowers & Wilkins, prachtige speakers met een nog mooier geluid. Kan bijna zelf niet geloven dat ik dit nu zo type!

Luisteren

We zijn de dag begonnen met een lunch en daarna een presentatie van Bas van Oosten (red: pr Bowers & Wilkins). Daarna zijn de luistersessies begonnen die door Steven zijn gefaciliteerd. Als eerste zijn we de bioscoopzaal ingegaan waar we allerhande films hebben kunnen bekijken (en beluisteren). Later zijn we de luisterruimte ingegaan om naar muziek te luisteren. (red: Classé op de nieuwe 800-serie)

Rondleiding fabriek

Na deze twee sessies zijn we de fabriek ingegaan. Wat een prachtige ervaring en wat leuk om te zien met hoeveel passie de medewerkers van Bowers & Wilkins hun producten in elkaar zetten! Wat ons is opgevallen, is dat er nog heel wat handwerk bij komt kijken! Het is zeker geen kwestie van robots en schroefmachines, maar ook heel veel poetsen en polijsten.

Nogmaals ontzettend bedankt!!

Na de tour en luister-ervaringen zijn Niels en Pauline nog lekker een dag Londen in geweest om daar de nodige zaken te bekijken. Zoals wij het hebben begrepen, hebben ze een top-weekend gehad! Het is jullie gegund!

Gerelateerde berichten

Café Engels hifi-show 2013

VERSLAG –  Alpha Audio is vandaag op de Café Engels show geweest. Een show rondom draaitafels: Analogue Extrema heeft Sense Of Music het gedoopt. En dat is wel duidelijk. In elke ruimte staat een draaitafel. Maar gelukkig mogen importeurs ook gewoon een cd’tje draaien, of streamen. 

High-End-Swiss-2015

Verslag Swiss High End 2015

We beginnen met een kwisje! Kunt u drie Zwitserse audiomerken noemen? Wellicht Twee? Of misschien één? Toch bijzonder. Want Zwitserland heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. Kunt u nu een schatting maken hoeveel bedrijven er ongeveer zijn die hifi en high end audio produceren? (antwoord: circa 100). Wij lopen over de Swiss High End 2015… Puur om eens een […]

Interview Yamaha Music – ISE 2018

Zoals u al hebben gezien was Alpha-Audio duidelijk aanwezig op de ISE 2018. We hebben daar niet alleen producenten gesproken over techniek, productie en geluid. We hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te spreken over de toekomst van de Hifi en High End industrie. Zo hebben we het management van Yamaha Music BeNeLux […]

2 reacties

 1. Erg gaaf. Wij waren de prijswinnaars van dezelfde prijs op een andere site. Goed verzorgd en een prettig kijkje in de keuken van de toprange van B&W. Wat opviel is dat er erg veel ‘handwerk’. Aan de pas komt. Vakmanschap is meesterschap bij B&W.
  Nog 2 dagen Londen aan vastgeplakt…top. Als audiofiel wel de verbazing dat de topset (803 D3) en een Classe Audio vv – ev combi werd voorzien van muziek door een IPad via ITunes. Dat kan toch echt wel beter (schat ik in)

  1. Dag Marc,

   Proficiat! Leuk dat je ook even reageert.

   Ja: aansturing kan beter. Zeker qua bron. Wij nemen de 804D3 mee in de multitest. We sturen het aan met zowel NAIM als een Pass XP10 met Benchmark. Zeker strakker, meer open en meer lucht. :)

Geef een reactie