Verslag Stassen Show 2015

Stassen Hifi Palazzo Show

Inleiding

Inhoud

Ter viering van het zestigjarig bestaan, heeft Stassen een grootse show georganiseerd in het Palazzo luisterkasteel. Een prachtig pand wat onlangs compleet is gerestaureerd en is voorzien van de nodige, degelijke luisterruimtes. Natuurlijk kan Alpha Audio geen feestje voorbij laten gaan! Op naar Limburg. 

Een lekker flesje wijn, mooie dames bij de ontvangst en prachtige muziek en apparatuur: het is geen vervelende tijdsbesteding! En dat allemaal in een uniek pand… want wat is het Palazzo van Stassen hifi mooi zeg. De naam ‘Palazzo’ verraadt al dat het om een soort kasteel gaat. En Marcel Stassen noemt het dan ook een luisterkasteel.

Interessante combinaties

Stassen Hifi Palazzo Show
Nee, die hoorns spelen niet op de grote monoblokken: het is echt dat kleine Bluesound-kastje dat ze aanstuurt!

Binnen in deze unieke winkel is het – ook buiten dit event – een waar feest voor de liefhebber. Prachtige kamers ingericht als bioscoop – inclusief een Atmos-setup – en de nodige ‘klassieke’ stereo-setups.

We zien vandaag onder meer Bluesound, Dali, Onkyo, Klipsch, Triangle, Savant (domotica), Bowers & Wilkins, Lyravox, Focal, Yamaha, Avantgarde, AudioNote, Parasound en bijvoorbeeld Luxman. Degelijke merken die zo horen we vandaag, prima samen kunnen werken. Zelfs in wat vreemde set-ups zoals een PowerNode op een setje Avantgarde. Raar… maar het maakt muziek! Al gokken we zo dat niemand dat in die vorm gaat aanschaffen… Maar ach: het zorgt wel voor de nodige ‘interessante’ blikken als ze de combinatie zien en vervolgens horen waartoe het in staat is.

En zo horen en zien we nog meer mooie dingen (vluchtig: er is nooit écht tijd op dit soort shows). Denk aan een spiegel-tv, unieke Onkyo-speakers, een bizarre soundbar van Lyravox en sinds lange tijd weer Quad ESL’s… erg fraai. En het speelde eindelijk weer goed… Op de compleet nieuwe Quad-lijn. Mooi ontwerp trouwens. Klipsch knalde lekker met surround en twee subwoofers. Voor wie van bruut geweld houdt, is dat natuurlijk wel een beleving!

Zeventien kamers

Stassen Hifi Palazzo Show (6)
De meest bizarre kamers zijn te vinden in het Palazzo. Echt een te gekke locatie.

Nog even over de winkel – of zoals Stassen het noemt: het Luisterkasteel. Er zijn in totaal zeventien ruimtes. Tijdens het feest zijn er echter dertien geopend… Gelukkig heeft het geen ongeluk gebracht. Ieder aanwezig merk heeft prima kunnen spelen. Ook de toeloop was goed, ondanks de storm en heftige regen.

De ruimtes zijn akoestisch aangepast en er zijn zowel bioscopen als gewone ruimtes. Groot en klein. En zowel high-end als gewoon prima te betalen. Dat is natuurlijk belangrijk, want niet iedereen kan zo even een paar duizend euro voor een set neerleggen.

We hebben een prima idee gekregen van de het team van Stassen én de producten die ze in de winkel hebben staan. Opvallend is dat er zowel grote merken gevoerd worden, als dat er exclusieve spullen te koop zijn. Denk aan Lyravox of Avant Garde en Audio Note. Dat zijn toch niet direct de merken waar iemand op straat aan denkt als we vragen: noem eens een audiomerk. We vinden het altijd leuk om te zien dat winkels buiten de bekende merken kijken om zo eens wat anders te kunnen laten zien en horen!

Geef een antwoord