web analytics

Verslag Number One Show Leiden

Number One Show Leiden

Shows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

De Number One Show is een initiatief van de winkel in leiden: Number One. Alle merken die de winkel voert zijn uitgenodigd om daar demo’s te geven. En dat resulteert in een zeer aardige line-up. Denk aan: Primare, Magnepan, Accuphase, Yamaha, Naim, Squeeze Upgrade (met nog een paar interessante speakers: Enigma Acoustics), Audio Physic, Dynaudio, Arcam, Sonus Faber, Audioquest en nog veel meer.

Opvallend

Number One Show Leiden
Audioquest heeft zijn demo van netwerkbekabeling weer gedaan. Bizar… het is echt hoorbaar. We duiken er nog een keer in.

Hoewel de show (nog) niet heel groot is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Er staan namelijk wel erg leuke en interessante merken.

Denk aan Squeeze Upgrade die met nieuwe voedingen heeft gedemo’d. Voedingen voor Auralic, AMI, Squeezebox, etc. Ook speelden zijn op een nieuwe speaker. Enigma Acoustics. Erg leuk, snel speakertje!

Ook Dynaudio heeft flink uitgepakt met T+A en de grote Confidence speakers. Dat klonk helemaal niet verkeerd! Net als de nieuwe speaker van NAIM: de Neat Momemtum SX5. Wij vinden deze een stuk meer open en neutraal dan de vorige; een stap voorwaards dus.

Audioquest heeft zijn gewaagde demo met netwerkbekabeling weer gedaan. Toch bizar dat het hoorbaar is… we gaan er nog een keer goed induiken, want het blijft fascinerend dat het hoorbaar is. Ow: en wie van surround houdt: Yamaha heeft een zeer overtuigende demo gegeven van Atmos. Nee: niet goedkoop, maar wel gaaf!

We hebben natuurlijk een video gemaakt en foto’s geschoten. Ga lekker rustig zitten en bekijk wat er allemaal te zien is. Niet geweest? Wij gokken erop dat Number One volgend jaar weer een leuke show gaat geven. Wel een tip: neem lunch mee, want de lunch in het Holiday Inn is duur en niet best.

Bekijk de video van de hifi show

Bekijk de foto’s van de hifi show

Gerelateerde berichten

Linn 530

Introductie Linn 5-series

Onlangs is Alpha Audio naar de introductie van de nieuwe Linn 5-series geweest. De nieuwe 5-series valt binnen de Exakt-productlijn, wat betekent dat het om een actieve speaker gaat. Een luidspreker met een ingebouwde netwerkkoppeling, versterker én dus de Exakt software. Wat betekent dat de speaker te programmeren is, zodat deze beter klinkt in uw […]

Audio Show Alkmaar 2018

Foto- en Videoverslag Audio Show Alkmaar 2018

Het is weer de tijd van het jaar: het AFAS-stadion is omgetoverd tot een gezellig drukke audioshow. Jep: de Audio Show Alkmaar. Wij zijn – gewapend met de camera – over de show gelopen. Even een dagje films en foto’s maken. Kunt u ofwel voorproeven, of nagenieten!

3 reacties

  1. Zodra ik de euries kan ophoesten ga ik naar de Shows van Number One.

    Maar de kans is groot dat bij de volgende show van Number One er geen plaats meer is om te zitten.

    Want dit verslag maakt reuze nieuwsgierig, hier kun je echt genieten van topkwaliteit.
    Dat blijkt wel aan de genoemde merken en apparatuur.

Geef een reactie