Verslag Number One Show Leiden

Number One Show Leiden

Shows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

De Number One Show is een initiatief van de winkel in leiden: Number One. Alle merken die de winkel voert zijn uitgenodigd om daar demo’s te geven. En dat resulteert in een zeer aardige line-up. Denk aan: Primare, Magnepan, Accuphase, Yamaha, Naim, Squeeze Upgrade (met nog een paar interessante speakers: Enigma Acoustics), Audio Physic, Dynaudio, Arcam, Sonus Faber, Audioquest en nog veel meer.

Opvallend

Number One Show Leiden
Audioquest heeft zijn demo van netwerkbekabeling weer gedaan. Bizar… het is echt hoorbaar. We duiken er nog een keer in.

Hoewel de show (nog) niet heel groot is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Er staan namelijk wel erg leuke en interessante merken.

Denk aan Squeeze Upgrade die met nieuwe voedingen heeft gedemo’d. Voedingen voor Auralic, AMI, Squeezebox, etc. Ook speelden zijn op een nieuwe speaker. Enigma Acoustics. Erg leuk, snel speakertje!

Ook Dynaudio heeft flink uitgepakt met T+A en de grote Confidence speakers. Dat klonk helemaal niet verkeerd! Net als de nieuwe speaker van NAIM: de Neat Momemtum SX5. Wij vinden deze een stuk meer open en neutraal dan de vorige; een stap voorwaards dus.

Audioquest heeft zijn gewaagde demo met netwerkbekabeling weer gedaan. Toch bizar dat het hoorbaar is… we gaan er nog een keer goed induiken, want het blijft fascinerend dat het hoorbaar is. Ow: en wie van surround houdt: Yamaha heeft een zeer overtuigende demo gegeven van Atmos. Nee: niet goedkoop, maar wel gaaf!

We hebben natuurlijk een video gemaakt en foto’s geschoten. Ga lekker rustig zitten en bekijk wat er allemaal te zien is. Niet geweest? Wij gokken erop dat Number One volgend jaar weer een leuke show gaat geven. Wel een tip: neem lunch mee, want de lunch in het Holiday Inn is duur en niet best.

Bekijk de video van de hifi show

Bekijk de foto’s van de hifi show

Gerelateerde berichten

Interview Bowers & Wilkins – Xfi 2017

Op Xfi stonden dit jaar ook wat grote partijen. Denk aan Bowers & Wilkins. Die toont de pas geïntroduceerde 700-series. Eigenlijk de 700 S2-series. Wij praten met Stefan Zaunbrecher van Bowers & Wilkins. 

Zijn hoge samplingrates nuttig?

Zin of onzin? Hoge samplingrates zijn altijd een punt van discussie. En we krijgen er veel vragen over. Vandaar dat we deze veel voorkomende lezersvraag eens uitleggen op video. We leggen uit wat samplingrate – en bitgrootte – is en wat de invloed is op audio. Heel veel kijkplezier! 

Audiodinamica

High End Munchen 2018 – Audiodinamica

Op de High End zijn de startende partijen te vinden bij de sectie “Newcomer”. Wij praten daar met een Italiaanse partij: Audiodinamica. Ze hebben – zoals het de Italianen betaamt – stijlvolle doosjes… High End Audio mag best leuk ogen, volgens het duo. En geef ze eens ongelijk! 

2 reacties

Geef een reactie