Verslag Number One Show Leiden

Number One Show Leiden

Shows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

De Number One Show is een initiatief van de winkel in leiden: Number One. Alle merken die de winkel voert zijn uitgenodigd om daar demo’s te geven. En dat resulteert in een zeer aardige line-up. Denk aan: Primare, Magnepan, Accuphase, Yamaha, Naim, Squeeze Upgrade (met nog een paar interessante speakers: Enigma Acoustics), Audio Physic, Dynaudio, Arcam, Sonus Faber, Audioquest en nog veel meer.

Opvallend

Number One Show Leiden
Audioquest heeft zijn demo van netwerkbekabeling weer gedaan. Bizar… het is echt hoorbaar. We duiken er nog een keer in.

Hoewel de show (nog) niet heel groot is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Er staan namelijk wel erg leuke en interessante merken.

Denk aan Squeeze Upgrade die met nieuwe voedingen heeft gedemo’d. Voedingen voor Auralic, AMI, Squeezebox, etc. Ook speelden zijn op een nieuwe speaker. Enigma Acoustics. Erg leuk, snel speakertje!

Ook Dynaudio heeft flink uitgepakt met T+A en de grote Confidence speakers. Dat klonk helemaal niet verkeerd! Net als de nieuwe speaker van NAIM: de Neat Momemtum SX5. Wij vinden deze een stuk meer open en neutraal dan de vorige; een stap voorwaards dus.

Audioquest heeft zijn gewaagde demo met netwerkbekabeling weer gedaan. Toch bizar dat het hoorbaar is… we gaan er nog een keer goed induiken, want het blijft fascinerend dat het hoorbaar is. Ow: en wie van surround houdt: Yamaha heeft een zeer overtuigende demo gegeven van Atmos. Nee: niet goedkoop, maar wel gaaf!

We hebben natuurlijk een video gemaakt en foto’s geschoten. Ga lekker rustig zitten en bekijk wat er allemaal te zien is. Niet geweest? Wij gokken erop dat Number One volgend jaar weer een leuke show gaat geven. Wel een tip: neem lunch mee, want de lunch in het Holiday Inn is duur en niet best.

Bekijk de video van de hifi show

Bekijk de foto’s van de hifi show

Gerelateerde berichten

Serie Streaming Audio – Deel 4: Taggen

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten […]

Muziek luisteren is therapeutisch

Ik ga iets heel geks zeggen: ik luister te weinig écht muziek. Natuurlijk zitten we regelmatig te luisteren, maar door de groei van Alpha Audio hebben we het allemaal erg druk. Zeker het einde van het jaar. En hoewel muziek luisteren bij ons vak hoort, is het vaak beroepsmatig. Geconcentreerd. Luisteren naar balans, stereobeeld… u […]

2 reacties

Geef een reactie