Verslag Number One Show Leiden

Number One Show Leiden

Shows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

De Number One Show is een initiatief van de winkel in leiden: Number One. Alle merken die de winkel voert zijn uitgenodigd om daar demo’s te geven. En dat resulteert in een zeer aardige line-up. Denk aan: Primare, Magnepan, Accuphase, Yamaha, Naim, Squeeze Upgrade (met nog een paar interessante speakers: Enigma Acoustics), Audio Physic, Dynaudio, Arcam, Sonus Faber, Audioquest en nog veel meer.

Opvallend

Number One Show Leiden
Audioquest heeft zijn demo van netwerkbekabeling weer gedaan. Bizar… het is echt hoorbaar. We duiken er nog een keer in.

Hoewel de show (nog) niet heel groot is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Er staan namelijk wel erg leuke en interessante merken.

Denk aan Squeeze Upgrade die met nieuwe voedingen heeft gedemo’d. Voedingen voor Auralic, AMI, Squeezebox, etc. Ook speelden zijn op een nieuwe speaker. Enigma Acoustics. Erg leuk, snel speakertje!

Ook Dynaudio heeft flink uitgepakt met T+A en de grote Confidence speakers. Dat klonk helemaal niet verkeerd! Net als de nieuwe speaker van NAIM: de Neat Momemtum SX5. Wij vinden deze een stuk meer open en neutraal dan de vorige; een stap voorwaards dus.

Audioquest heeft zijn gewaagde demo met netwerkbekabeling weer gedaan. Toch bizar dat het hoorbaar is… we gaan er nog een keer goed induiken, want het blijft fascinerend dat het hoorbaar is. Ow: en wie van surround houdt: Yamaha heeft een zeer overtuigende demo gegeven van Atmos. Nee: niet goedkoop, maar wel gaaf!

We hebben natuurlijk een video gemaakt en foto’s geschoten. Ga lekker rustig zitten en bekijk wat er allemaal te zien is. Niet geweest? Wij gokken erop dat Number One volgend jaar weer een leuke show gaat geven. Wel een tip: neem lunch mee, want de lunch in het Holiday Inn is duur en niet best.

Bekijk de video van de hifi show

Bekijk de foto’s van de hifi show

Gerelateerde berichten

Ken Ishiwata

Hoe Ken Ishiwata bij Marantz is gekomen – 40 jaar dienst

Ken Ishiwata… Dé Marantz-man. De man van de KI-Signature series; begerenswaardige Marantz-modellen, getuned voor nog meer muziek. In 2018 is hij veertig jaar in dienst bij Marantz. Vandaar de speciale KI-Ruby. Immers: Marantz moet het op één of andere manier vieren. Bij de introductie van de Ruby krijgen we een compleet verhaal van Mr Ishiwata […]

Isotek Mains Noise Analyser

Video Isotek Mains Noise Analyser

Lichtnetvervuiling is iets waar altijd vaag over gedaan wordt. Het zorgt ook voor vele – heftige – discussies in ons wereldje. Er is een groep die zegt dat stroomproducten zin hebben en er is een groep die het maar onzin vindt. Punt is: vervuiling is meetbaar. En wij hebben nu een apparaatje wat het inzichtelijk […]

Beolit 12 stapeltje

Impressie Bang & Olufsen Beolit 12

We zijn vandaag op bezoek geweest bij Bang & Olufsen om de Beolit 12 eens wat beter te bekijken en beluisteren. De nieuweling in de line-up van Bang en Olufsen (sorry: B&O Play), is compatible met Apple Airplay. Sterker nog: het is een Airplay luidspreker. Gelukkig ook met een line-in, zodat er ook andere bronnen […]

2 reacties

Geef een reactie