Verslag New Music Show 2015

New Music Show 2015

Het is weer het seizoen van de shows. Zowel in ons Kikkerlandje als in het land van het overheerlijke bier: België. We reizen af naar Brussel om op de New Music Show eens te kijken en luisteren naar onder meer de nieuwe Pass Labs Int250, 800-serie van Bowers, nieuwe Contours van Dynaudio en DR-serie van NAIM. 

Vorig jaar was het bijzonder druk op de New Music Show. Helaas dit jaar niet zo… Dat zal te maken hebben gehad met de aanslagen in Parijs die toch wel een stempel op de dag hebben gedrukt. Begrijpelijk: het was – is – echt verschrikkelijk wat daar is gebeurd.

Muziek

New Music Show 2015
De nieuwe Pass Labs speelt erg prettig. Lekker krachtig, snel en open.

Maar laten we daar niet te veel op ingaan. Wij zijn een platform voor hifi en muziek. Geen politiek.

Op New Music zien we een paar sets staan waar we nog niet eerder kennis mee hebben gemaakt. Onder meer de nieuwe Pass Labs INT250 versterker op Avalon en dCS en Aurender. Erg fraai. Lekker los, mild, krachtig en open.

Wilson

New Music Show 2015
Heel fijne set dit: lichtvoetig, schoon en groot.

Ook de Wilson Sabrina staat prachtig te spelen op de Audio Research GSi75 geïntegreerde versterker. Opvallend is hoe ‘korrelloos’ en lichtvoetig dit systeem speelt. Veel minder gekleurd dan de Sonus Faber Venere met McIntosch die de deur ernaast staat te spelen.

Toch moeten we daarvan weer zeggen dat dit systeem – de Sonus Faber met McIntosch – dat het lekker speelt. Gemoedelijk, niet storend warm en naar ons gevoel meer een allrouder dan de Audio Research met Wilson.

Nieuwe Dynaudio

Ook zien we de nieuwe Dynaudio Contour spelen. De bookshelf-versie. Een T+A-set (2000-serie) stuurt de twee nieuwelingen aan.

Opvallend is dat de set een stuk meer open speelt dan de oudere modellen. Lijkt erop dat ze compleet nieuwe units gebruiken die wat meer sprankeling brengen. Toch is het Dynaudio-karakter wel gebleven: netjes, strak, rustig.

KEF

New Music Show 2015
Ziet er indrukwekkend uit, maar het speelde niet de sterren van de hemel naar onze mening.

Verderop treffen we de KEF Muon en Blade2 aan. Op een compleet bizarre high-end set van Chord. Eerlijk gezegd speelt het niet zo goed. De focus is enorm kritisch en het pakt gewoonweg niet. Ja: het is netjes, open en eerlijk. Maar het speelt geen muziek naar onze mening.

Hetzelfde geldt voor de Magico-set op Constellation en Nagra. Die heeft een paar ongekende kwaliteiten – denk aan een bizar mooi stereobeeld en een lichtvoetigheid waar menig high-end set iets van kan leren – maar het is wel erg strak en steriel. We horen niet echt meer een ziel in de muziek. Wederom: onze mening…

Nieuwe Bluesound

New Music Show 2015
Hij moet nog wat getuned worden. De eerste indruk is goed… Prijs is wel pittig met 349 euro. Maar ja: dat kost een Play:3 ook.

We treffen nog twee nieuwe producten op de stand van Bluesound aan: de Pulse 2 en de Flex. Beide zijn pre-productiemodellen. Dus ze moeten nog getuned worden. De eerste indruk is goed. Erg detailrijk en een vrij grote sound. De prijs… pittig naar onze mening. De Flex moet 349 euro gaan kosten. Aan de andere kant: een Sonos Play:3 kost dat ook… Dus de tijd zal leren hoe de markt het oppakt.

Triangle

Triangle speelt met de Referencelijn – erg hard… wel jammer – en introduceert een nieuwe speaker: de Elara. Die hebben we niet kunnen horen. Wie weet krijgen we ze ter test binnenkort.

Afrondend

Het was weer een erg leuke show, bomvol met high-end audio. Echt hoog niveau. Maar gelukkig ook een paar gewoon betaalbare systemen. Wie in de buurt van Brussel woont, zou zeker een tripje moeten maken naar het Mariott Hotel!

Geef een antwoord