Verslag lezing Streaming bij West Hifi Store

Er is niets leuker dan voor een groep met gemotiveerde en enthousiaste liefhebbers te praten over dat ene ding waar we allemaal van houden: mooie apparatuur, de techniek erachter en natuurlijk: muziek. We doen het dan ook steeds vaker. Laatst nog op X-Fi en nu in een nieuwe winkel in Kampen: West Hifi Store. En het was volle bak! 

De winkel bestaat op moment van schrijven pas vier maanden. Dat is natuurlijk piepjong! Maar het assortiment is prima gebalanceerd en bestaat uit degelijke merken. Denk aan: Rotel, DALI, NAD, BlueSound, Bowers & Wilkins, Dynaudio, Project, Monitor Audio, Sennheiser, et cetera. Voor alle details kunt op de website van West Hifi Store terecht. Of beter nog: stap eens binnen!

Techniek en muziek

De avond bestond in dit geval uit twee delen. Alpha Audio verzorgde het onafhankelijke achtergrond-deel over streaming. Wat is er nodig om te streamen? Wat is een netwerken en hoe zorg je voor een degelijke basis om te streamen? Hoe ript u cd’s? Waar sla je ze vervolgens op? En hoe zit het met de huidige streaming-diensten? Wat is lossless en lossy compressie? Hoe zit het met high-res audio? Kan je dat ook ‘uit de cloud’ streamen?

Allemaal onderdelen die in een klein uurtje aan bod zijn gekomen. Uiteraard was er ook de nodige ruimte voor vragen. En die waren er natuurlijk. Hartstikke leuk om zo direct met de lezers – en toekomstige lezers – van Alpha Audio te communiceren. Ook wij leren daar weer bijzonder veel van!

Muziek

Het tweede onderdeel bestond uit de introductie van de compleet vernieuwde lijn van BlueSound. Dat is verzorgd door AND Benelux zelf. Dat er interesse is voor multiroom audio blijkt wel uit de aandacht en de vragen over de nieuwe generatie. Prachtig om te zien!

Wij zijn op dit moment de Node 2 aan het testen. Als we een PowerNode erbij hebben, komt de review online. Dan hebben we een iets beter beeld van het nieuwe ecosysteem.

Succes

Wij hebben enorm genoten van de avond. Het contact via internet is al hartstikke leuk, maar direct praten met de lezers is altijd gezelliger en nog leerzamer. Kortom: zeker voor herhaling vatbaar!

Gerelateerde berichten

AHHHH

Onbegrijpelijke demomuziek

OPINIE – Laatst was Alpha Audio aanwezig op de High-End in Munchen. Een waanzinnig mooie beurs met veel nieuws, prachtige hifi en een zeer degelijke Nederlandse delegatie. Kortom: perfect. Maar één ding is ons opgevallen: de slechte demomuziek. 

Fotoverslag X-Fi Audio Show 2016

Afgelopen weekend was de X-Fi show weer in het Veldhovense Koningshof. Dit jaar weer wat meer merken en importeurs dan het jaar ervoor. En hoewel het één van de laatste mooie weekenden van het jaar zou kunnen zijn geweest, waren de gangen van het voormalig klooster afgeladen met liefhebbers. Kortom: volle zalen: ook bij Alpha! […]

High End Munchen 2016 – TEAC

Teac is behoorlijk lekker bezig. Ze laten op High End Munchen weer nieuwe producten zien. Waaronder een platenspeler die optisch kan uitsturen en verder nog een nieuwe streamer, hoofdtelefoonversterker én microset. 

4 reacties

 1. Dag Jaap,
  Een wat late reactie, maar niet minder goed bedoeld.
  Het was een leerzame avond en op een leuke en losse manier perfect uitgelegd. Dank hiervoor.

  Nog wel een vraag:
  Is het mogelijk om ook achteraf .wav bestanden op een verantwoorde wijze naar .flac om te zetten?
  En zo ja, waarmee dan?

  1. Beste Ronald,

   Dank je wel voor de reactie! Leuk om te horen. Achteraf converteren kan zeker! Onder meer met de batch-converter van dBPoweramp. Erg handig tooltje wat in één klap alles kan omzetten naar FLAC.

   Punt is wel dat Tagging lastig gaat worden. In een WAV zitten namelijk geen tags, dus die zult u altijd nog handmatig moeten inkloppen. Kortom: alsnog veel handwerk. Wellicht beter alles opnieuw rippen?

Geef een reactie