web analytics

Verslag ISE 2014

Entre ISE

ACHTERGROND – Vandaag is ISE gestart. En traditiegetrouw is het wederom wat groter dan het jaar ervoor en zijn de audiopartijen weer rijkelijk vertegenwoordigd. Wij hebben vandaag door de ongeveer 10 hallen gestruind op zoek naar mooie nieuwe dingen. En die waren er! 

ISE is geen echte consumentenbeurs. De audiomerken die er staan, zijn dan ook voornamelijk bezig met Custom Install. Dus in-wall speakers, rackmount audio en distributiesystemen van audio en video. Niet geheel verwonderlijk presenteert bijvoorbeeld Bowers & Wilkins de CI-serie van zijn luidsprekers (Custom Install) en staan ze samen met Mutrox Acoustics (Wat nu valt onder Buzzi Space, maar Mutrox is verantwoordelijk voor research & development).

Streamen

Classé Sigma-series
De gloednieuwe Classé Sigma-series. Nog niet leverbaar. Nog even wachten tot de zomer!

Een groot deel van ISE staat in het teken van multiroom en streaming oplossingen voor audio en video. Soledge pakt groots uit met haar streaming-oplossingen. Ook tonen ze een nieuw model wat onder de voet van een Waterfall-luidspreker past. Charmant, slim en vernieuwend!

Kaleidescape staat verdeeld over de beurs met de nieuwe Kaleidescape Cinema One streamer. Een kleine ‘doos’ waarop honderden films passen en door het hele huis gestreamd kunnen worden. In hoge kwaliteit. Een prachtige oplossing voor de filmliefhebbers.

Een kant waar u niet direct mee in aanraking komt is natuurlijk de ‘achterkant’ van domotica. Control4 is een partij die we elk jaar weer zien en die elk jaar weer vernieuwing toont. Zowel op gebied van distributie (netwerken, doosjes die schakelen en koppeling van bijvoorbeeld versterking) als op gebied van bediening. Keer op keer wordt de interface beter. En gelukkig zien we ook prijzen dalen… Wie weet wordt het een keer gemeengoed!

UHD

Natuurlijk mogen we het beeld niet vergeten. Afgezien van de talloze Digital Signage oplossingen waar we u niet mee gaan vervelen, zien we veel Ultra HD. Nagenoeg elke fabrikant van TV’s en monitoren hebben nu wel een UHD of 4K-model in het assortiment. Nu nog met een zéér pittig prijskaartje, maar dat is een kwestie van tijd voordat het betaalbaar is.

Akoestiek

Soledge
De charmante streaming-oplossing van Soledge. Gewoon onder de voet van de speaker!

Tenslotte akoestiek. We hebben Mutrox / Buzzi Space al genoemd. Maar er stond nog een partij: iDeal Acoustics. Een partij die zowel high-end oplossingen als betaalbare varianten kan leveren. En natuurlijk op maat werk levert, net als Buzzi Space. Het laat zien dat ook akoestiek steeds meer bekendheid gaat genieten en dat consumenten het nut en de noodzaak inzien van oplossingen. Gelukkig maar, want tot een paar jaar terug was dat niet het geval. Wie investeert in mooie apparatuur loopt een keer tegen de beperkingen van de ruimte aan! Nu zijn er gelukkig partijen die oplossingen kunnen bieden. Zowel betaalbaar als optisch aanvaardbaar.

Gerelateerde berichten

High End Munchen 2016 – KEF / Arcam

In de ruimte van KEF / Arcam staat een gigantische bioscoop opgesteld. Kilowatts aan versterking en grote KEF Reference 5 vloerstaanders rondom… En aan het plafond? Ja: ook weer speakers. We vragen Johan Coorg om eens te vertellen wat er allemaal staat. 

Meridian Explorer usb dac

High-end overbodig?

OPINIE – Hoe meer ik op beurzen rondloop, hoe meer opvalt dat instap- en middensegement hifi beter en beter wordt. Sommige opstellingen zijn zo overtuigend, dat je jezelf even achter de oren krabt en denkt: is high-end nog wel nodig?

2 reacties

  1. Wauw, die Tannoy Westminster Royal SE, imposant! Daar spring je niet overheen. Heb je deze enigszins kunnen beluisteren Jaap? Al zouden deze in een speciale luisterruimte beluisterd moeten worden uiteraard.

Geef een reactie