Verslag IFA 2018 – Dag 1 – Audio

IFA 2018 - Nuheara

IFA – één van de grootste shows ter wereld als het gaat om Consumenten Electronica. Wij gaan er elk jaar heen om te zien wat we het komende jaar mogen verwachten. Niet altijd is het even spannend, omdat er gewoonweg sprake is van dezelfde koers. Of het is voorspelbaar. Denk aan Full HD naar 4K en nu… tsja… 8K. Dit jaar zien we een enorme ontwikkeling op gebied van… personal audio. Lees en kijk verder!

Personal audio is al jaren in opmars. Net als vinyl trouwens. Dit jaar zien we een interessante ontwikkeling in de wereld van hoofdtelefoons. Niet alleen zien we meer en meer draadloze in-ears. We zien ook dat noise-cancelling steeds meer zijn weg vindt naar de kleine dopjes. Daarnaast… tuning op het oor. Dat gaat soms met een eenvoudige equalizer, maar soms ook via andersoortige algoritmes. Vrijwel niemand wil het geheim vertellen. Maar feit is: het is interessant. En we gaat het natuurlijk testen… samples gaan na de IFA – als het goed is – op de bus.

IT en audio…

Behalve custom equalizing in de personal audio markt, zien we dat IT en audio steeds meer naar elkaar toe trekt. Het gaat zelfs zo ver dat Netgear met een Orbi Alexa speaker op de markt komt. Uh…. Netgear? Ja… Netgear; de fabrikant van routers, switches… wifi… Ze hebben daarvoor wel de hulp van Harman ingeroepen. Dus wees gerust: de speaker zal prima gaan klinken.

Maar wat is het nut van zo’n apparaat? Nou… denk maar eens na: een Alexa-speaker komt vaak in de woonkamer te staan. En deze moet op het netwerk worden aangesloten. Waarom zou u daar dan niet een degelijk accesspoint van maken voor de overige apparaten? Als Netgear ergens goed in is, is het wel een data-infrastructuur realiseren!

Wij gokken dat Netgear niet de enige gaat blijven als het gaat om het fuseren van audio en IT… we gokken dat dit de komende jaren meer en meer het geval gaat zijn. Interessant? …. Ja…. het kan interessant zijn…

Videoverslag IFA 2018 – Dag 1

 

Gerelateerde berichten

Isotek Mains Noise Analyser

Video Isotek Mains Noise Analyser

Lichtnetvervuiling is iets waar altijd vaag over gedaan wordt. Het zorgt ook voor vele – heftige – discussies in ons wereldje. Er is een groep die zegt dat stroomproducten zin hebben en er is een groep die het maar onzin vindt. Punt is: vervuiling is meetbaar. En wij hebben nu een apparaatje wat het inzichtelijk […]

Martin Logan bij Number One Leiden

Martin Logan is BACK

We gaan even heel eerlijk zijn: redacteur in kwestie heeft altijd een zwak gehad voor elektrostaten en magnetostaten. Het heeft een soort snelheid en puurheid in het midden / hoog die maar lastig is te evenaren met een dynamsich stysteem. Het laaggebied daarentegen… dat is veelal weer wat minder. Subwoofer? Mmmm… nee. Niet altijd in […]

ddd-nad-classic-amp

Dutch Dealer Days – NAD – Bluesound – Audioquest – DALI

Deze week zijn de Dutch Dealer Days geweest. Een initiatief van NAD, DALI, Bluesound en Audioquest. Dealers kunnen dan de nieuwe producten zien van deze fabrikanten. Ook Alpha Audio kwam even gluren. Gelukkig maar, want er komen interessante dingen aan. Met name uit de stal van NAD!

Geef een reactie