web analytics

Verslag High End Munchen 2017 – Deel 4

Inleiding

High-end München zit er op. Vier dagen in hoog tempo de beurs over om te speuren naar nieuwe componenten, trends en technieken. Het moet gezegd worden; er wordt veel moois gepresenteerd. Nieuwtjes, die moesten we deze maal echt zoeken. Maar ze waren er beslist!

De algemene trend is lifestyle en ‘beleving’. En verschillende fabrikanten sturen aan op het opwekken van emotie. Designtrends uit jaren ‘50 tot en met ‘80 worden niet alleen gebruikt als stand aankleding, maar tevens opnieuw toegepast in product design en sommige designs zijn werkelijk prachtig. Waar componenten voorheen zwart, zilver of champagne mochten zijn wordt het gebruik van een RAL kleurwaaier niet geschuwd. Bij diverse merken vinden we producten met alle kleuren van de regenboog.

Intern ook!

Pracht en praal vinden we niet enkel aan de buitenkant van de producten. Aan het interne ontwerp wordt tegenwoordig ook veel aandacht besteed. Een mooie opbouw garandeert uiteraard geen goede klank, maar het zegt doorgaans veel over de liefde en toewijding van een fabrikant.

En dan hebben we natuurlijk de gadgets, gekke dingen en features waar de standhouders ons dit jaar mee willen verleiden. We moeten toegeven; de beursvloer is anno 2017 verre van suf en stoffig. De booth-babes zijn altijd leuk om naar te kijken, maar deze hebben vorig jaar al voldoende aandacht van ons gehad. Deze keer hebben we een beetje extra aandacht voor aankleding. Van de standruimte wel te verstaan.

Gerelateerde berichten

Stassen Hifi Palazzo Show

Verslag Stassen Show 2015

Inleiding InhoudTer viering van het zestigjarig bestaan, heeft Stassen een grootse show georganiseerd in het Palazzo luisterkasteel. Een prachtig pand wat onlangs compleet is gerestaureerd en is voorzien van de nodige, degelijke luisterruimtes. Natuurlijk kan Alpha Audio geen feestje voorbij laten gaan! Op naar Limburg. 

Number One Show Leiden

Verslag Number One Show Leiden

Inleiding InhoudShows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

15 reacties

  1. Hallo Nick,

   De Chord Company was zeker aanwezig. Ben het met u eens dat deze firma mooie producten maakt.

   Er zijn helaas meer mooie merken die we niet hebben opgenomen in dit verslag. We moesten keuzes maken. Als we alles zouden beschrijven en fotograferen dan zouden we tot volgend jaar Kerst nodig hebben gehad om de informatie te verwerken. Hiervoor is deze beurs gewoon te groot.

   1. Hallo Harro,

    Zeg maar je tegen me hoor;-)
    Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe groot dit in werkelijkheid is en hoop er ooit eens zelf aanwezig te kunnen zijn. Maar goede keuzes hebben jullie wel gemaakt op alle gebieden wat audio te bieden heeft en nogmaals mijn complimenten daarvoor en ben blij met jullie uitputtende werk al dit moois te verwoorden. Een pluim waard;-)

   1. even serieus. iedereen ziet dat hij de weg kwijt is. als ik zo vrij mag zijn , in eerdere video’s wordt ook alles wat hij zegt als wetenschap benoemd…. er is nergens bewijs, en misschien is wetenschap niet geheel bekend >? maar er schijnt bewijs geleverd te moeten worden voordat men het wetenschap noemt.
    Misschien is het tijd voor data ? als in metingen van wat een kabel doet naast de luistersessies.

 1. Mooi verslag hoor. Natuurlijk ook hele mooie producten maar wie had dat niet verwacht. Even met beide benen op de grond blijven, ik zag dat de MA met de nieuwe Silver serie qua uiterlijk de PL200II volgt (m.u.v. de bandtweeter) en niet de eerder uitgekomen Gold serie. Wie weet volgt er al spoedig een nieuwe Gold serie ;-) Kan toch niet zo zijn dat de tussen de Silver- en de Platinum Serie geplaatste Gold Serie nog jaren door moet met een verouderd uiterlijk!

Geef een reactie