Verslag High End Munchen 2014

Naim Statement en Focal Grand Utopia

De High End Munchen is één van – zo niet dé – grootste hifi-beurzen in Europa. De enige show die groter is, is naar ons weten CES in Vegas. Wij zijn vandaag over de beursvloer gewandeld – of beter: gevlogen – om wat nieuws te vergaren, foto’s te maken en video’s te schieten. De video’s hebt u nog van ons tegoed. Hier alvast de foto’s! 

Opvallend tijdens onze toer over de beursvloer van de High End Munchen, is dat er heel wat partijen in de wereld van mobiele hifi en streaming zijn gestapt. Eindelijk! We zien tijdens onze eerste dag dus weinig cd-spelers, maar veel d/a-converters, hoofdtelefoons en streamers. Onder meer van bekende namen als: Naim, Focal, Final Audio, MSB en natuurlijk Arcam en Densen.

Veel nieuwe speakers

Ook opvallend is het vele aantal nieuwe luidsprekers. Denk aan Focal, Triangle, KEF en niet te vergeten: DALI (we moeten nog langs gaan om even naar de nieuwe Rubicons te kijken). We vinden het prachtig om te zien en te horen dat fabrikanten elke keer weer innovaties weten te doen op gebied van speakers. Betere magneten, mooiere units en robuustere kasten. En dat tegen soms vrij scherpe prijzen.

Niet te raden

We hebben helaas ook dingen gehoord die we nog niet kunnen melden. Wat we kunnen vertellen – denken we – is dat AudioQuest rond september / oktober met twee nieuwe producten komt. En we gokken dat u niet kunt gokken wat het is. Wij hebben het al gezien en gehoord… en het is waanzinnig!

Bizar

We hebben vandaag het genoegen gehad om naar de nieuwe Naim Statement met een paartje Focal Grand Utopia te luisteren. Na sluitingstijd… en dat is een heel bijzondere ervaring geweest. In eerste instantie ging Naim voor het subtiele werk. Prachtig om deze set het fijnere werk te laten doen. Later besluit Naim even goed aan de kraan te draaien met wat rauwer werk. Rock en house… en dat is… indrukwekkend. Absolute controle. Geen vermoeiende weergave. Pure dynamiek. We hebben zelden zoiets kunnen horen met deze muziek.

Morgen weer!

Morgen hebben we nog één dagje om rond te lopen. We zullen weer ons best doen om op zoek te gaan naar mooie spullen!

Gerelateerde berichten

High End Munchen 2016 – NAD / Bluesound

Niet één maar twee nieuwe NAD Master Series apparaten! Nou… daar gaan we graag even naar kijken. We vragen bij NAD hoe het zit met de nieuwe NAD M32. De nieuwe M50.2 hebben we al eerder gezien op ISE. 

vaag gezicht

Vreemd

Soms zijn dingen gewoon vreemd. Onverklaarbaar. Dat geldt eigenlijk wel binnen elk segment in het leven. Bijvoorbeeld: waarom is er een klik met bepaalde mensen en met anderen niet? Maar het kan ook binnen onze hobby gelden: waarom horen we een verschil in kabels? En waarom klinkt de ene streamer beter dan de andere? 

Audio Show Alkmaar 2018

Nabespreking Audio Show Alkmaar 2018

Afgelopen weekend was de Audio Show Alkmaar van 2018. De tiende editie. Hingen er slingers? Ballonnen? Toeters? Nee… Wel hing er een heerlijk sfeertje en stonden er weer twee verdiepingen vol met prachtige apparatuur. Wij bespreken de show even na met de camera als getuige.

3 reacties

 1. Beste Jaap ik heb dat ook eens meegemaakt in Veldhoven
  met B en W dat heeft totaal niks met muziek te maken
  Ps volgt u wel eens live conserten

  mvg wol

 2. Als ik het verhaal leest over Naim en Focal uit uw mond
  dan zal er veel kleuring zijn,Naim moet eerst eens leren een
  versterker te leren bouwen
  mvg wol

Geef een reactie