web analytics

Verslag Headphone Heaven 2016

headphone-heaven-2016

Het is op het eerste gezicht natuurlijk een beetje gek: samen met een barbecue-distributeur de Headphone Heaven hoofdtelefoon-show organiseren. Toch is de link niet echt maf. Barbecue’s zijn leuk… en hoofdtelefoons ook! Daarbij: wat is er nu leuker dan barbecue’en met muziek!

We hebben een heerlijke – maar wel koude! – dag gehad op 26 november. In de hal van BBQ Harlem staan onder meer: Audioquest, Bowers & Wilkins, Questyle, Sennheiser, Master Dynamic, Meze, Audiofly, Lehmann, AKG, Harman, Benchmark, Lynx, Focal, Hifiman en Audeze. Genoeg merken om een degelijke eerste editie te houden.

Prima opkomst

De opkomst was ook zeker niet verkeerd voor een eerste editie. De feedback was eveneens erg positief onder de bezoekers. Zowel op de producten als op het initiatief. Er is geen show puur rondom personal audio. Dus dat we dat gaatje – samen met Dune Blue – hebben gevuld, werd erg gewaardeerd. We moeten overigens nog een eerste telling houden. We weten nog niet precies hoeveel mensen er zijn geweest. Keep you posted.

Volgend jaar Headphone Heaven?

Natuurlijk zijn we al aan het kijken naar of en hoe we dit volgend jaar gaan doen. We willen dan nog wat groter gaan én eerder gaan vertellen dat de show er is. Nu is het voor bepaalde mensen en partijen toch wat kort dag geweest. Feit is: we vonden het erg leuk om te doen. En zolang de inzet gewaardeerd wordt, loont het de moeite er tijd en energie in te stoppen!

Ben u geweest? Zo ja: laat het weten! En natuurlijk wat u ervan vond!

Video Headphone Heaven 2016

Gerelateerde berichten

Daudio - High End Munchen 2016

High End Munchen 2016 – Native DSD

In de ruimte van Daudio staat ook Native DSD. We zien dat onder meer Jared Sacks en Jonas Sacks aanwezig zijn tijdens de demo’s op de surround-set van Daudio. Omdat het altijd interessant is om te horen hoe iemand de voor- en nadelen ziet van een bepaald formaat en opstelling, vragen we Jonas Sacks hoe […]

Bowers Soundtasting

Bowers & Wilkins Soundtasting

Een uitnodiging voor een soundtasting. Soundtasting? Dus je gaat naar een prachtige stereoset luisteren. Naar bijvoorbeeld rustgevende klanken van de golven van de zee, terwijl er ondertussen iemand een emmer zeewater in je gezicht gooit. Zodat je al proestend de zoute zilte zee proeft.

13 reacties

 1. Bij het ‘intekenen’ werden persoonsgegevens ingezameld en die zouden gebruikt worden voor de ‘mooie prijzen’ die aan het einde zouden worden getrokken.

  Niets meer over gehoord.

  Ook op mijn private mail is niet gereageerd (..) Mag ik nu mijn persoonsgegevens ook terug?

  1. Beste Edwin,

   We zijn deze actie niet vergeten hoor. Echter: feestdagen én een grote verhuizing hebben ervoor gezorgd dat we wat vertraging zijn opgelopen. We laten de winnaars weten wat ze hebben gewonnen en communiceren dat ook op de website. Geen zorgen.

   Groet,

   Jaap

 2. Gemist dus… Geen probleem want na afloop met m’n hoofd vol luisterindrukken een prachtige wandeling rond de nabijgelegen Veerplas gedaan en koffie gedronken bij het wel heel aparte restaurantje Veerkwartier. Aanrader voor iedereen voor de volgende keer…

 3. Het was inderdaad een beetje koud.
  Van de barbeknoeiers geen last gehad.
  Mooie gelegenheid voor mij om de Benchmark DAC 2 rechtstreeks met de DAC 3 te vergelijken. Alleen had de Helios stand geen HD 800. Loop je even lands de stand van Sennheiser, krijg je gelijk zo’n ding mee.
  Leve de kleinschaligheid!

  Uiteraard de HD 800 met de 800S vergeleken.
  Gaat niet helemaal goed want een open headphone in een wat drukke ruimte is niet ideaal.
  Gelukkig niks gehoord waarvan ik denk dat ik moet gaan upgraden.
  Voor van E 1000 naar E1500 verwacht ik echt wat meer.
  Leuk om ook even Audeeze en Focal met de HD 800 te vergelijken.
  Zijn net loudspeakers, kleuren totaal verschillend.

  Muziekkeus is een beetje een ramp, tenzij je van Norah Jones houdt.
  Maar sommige hadden hun act goed voor elkaar, uitgebreide keuze op tab of laptop.

  Lekker informeel en compact.
  Veel leuker dan zo’n enorme beurshal vol.

 4. Grappig dat je jezelf terug ziet in het filmpje. Leuke middag beleefd en veel opgestoken door verschillende hoofdtelefoons te kunnen vergelijken met testmuziek afgespeeld door een meegebrachte hifi music player. Prima sfeer in de ruimte waar het net iets te fris was en een kopje koffie ontbrak. Kijk nu al uit naar de volgende canjam heaven.

 5. Ah…. was er graag bijgeweest en wat een geweldig innitiatief om mensen te laten beleven waartoe apparatuur toe instaat is en wat matched en wat niet zelf te horen!
  En op basis daarvan de DAC, streamer, (netwerk)opslag, voorversterker en headphone en tweeks bewust te kiezen op luisterervaring.
  Wellicht ook te organiseren ism record store day of platen/cd beurs oid … het is maar een idee.

Geef een reactie