Verslag Demo Dirac Live Unique Music

Demo Dirac Live Unique Music

We zijn vandaag op pad geweest om te luisteren naar de resultaten die Unique Music boekt met de nieuwe Dirac Live software. Software die wij al eerder hebben getest. Maar dat maakt ons alleen maar extra nieuwsgierig naar wat andere gebruikers voor resultaten boeken!

Demo Dirac Live Unique Music
Unique Music speelt met een Macbook Pro, Adam Classic Compact MK3 en een Antelope Gold dac.

Unique Music heeft een ruimte in Utrecht gehuurd om daar een systeem op te zetten dat primair draait om een Macbook Pro met iTunes, Amarra en natuurlijk Dirac Live. Direct aan de Macbook Pro is een Antelope Gold-dac gekoppeld die weer direct een setje Adam Classic Compact MK3’s aanstuurt. Een erg leuk systeem dat ook al zonder de Dirac-software bijzonder goed klinkt.

Tijdens de demo laat Unique Music diverse genres voorbij komen, waaronder wat Country (Mark Knopfler), wat opnames van Chesky Records (erg mooi) en verzoekjes. Uiteraard legt Unique Music uit hoe Dirac werkt en laten ze goed de verschillen horen tussen iTunes, iTunes met Amarra en tenslotte iTunes met Amarra en Dirac.

Dirac Live maakt ook op deze set een positief verschil. De focussering is wat scherper, het hoog is mooier open (de ruimte dempte wat enthousiast) en het laag is beter te volgen. Dit zijn zaken die met ‘gewone’ apparatuur lastig te realiseren zijn. Als het al mogelijk is. En het zijn zaken die normaal gesproken veel geld kosten (een flinke stap maken in midden / hoog segment hifi is prijzig). Of u moet ervoor mee aan de slag met demping en diffusie.

Demo Dirac Live Unique Music
Er is genoeg te zien en bij te praten tijdens de demo van de Dirac Live demo.

Wel even een kleine disclaimer: opvallend genoeg hoort Unique Music ook een verschil tussen Dirac met filter uit en gewoon Dirac helemaal uit (dus direct via de dac). Als Dirac zonder filter speelt, klinkt de dac direct toch gewoon beter, wat het gevaarlijk maakt om A-B te testen. Let daar dus op.

We vinden het leuk om te zien dat Unique Music zo enthousiast met computeraudio bezig is. De demo laat niet alleen horen dat computer audio inmiddels erg goed klinkt, en dat software een groot verschil kan maken (met Amarra klinkt echt beter), maar dat ook digitale, softwarematige room correction prima mogelijk is. Dat is toch prachtig?

Wilt u meer weten over de software? Kijk dan even hier:

Video Dirac Live Room Correction software

Review Dirac Live Room Correction software

De importeur is Homestudio

Gerelateerde berichten

IFA 2018 - Nuheara

Verslag IFA 2018 – Dag 1 – Audio

IFA – één van de grootste shows ter wereld als het gaat om Consumenten Electronica. Wij gaan er elk jaar heen om te zien wat we het komende jaar mogen verwachten. Niet altijd is het even spannend, omdat er gewoonweg sprake is van dezelfde koers. Of het is voorspelbaar. Denk aan Full HD naar 4K […]

MOON 390

High End Munchen 2018 – MOON

Op de High End Munchen 2018 hebben we natuurlijk de stand van MOON niet overgeslagen. Het is te druk om met de product manager daar te spreken. Maar na een korte sessie over de nieuwe MOON 390 kunnen we wel een samenvatting voor u op video zetten. 

High-End-Swiss-2015

Verslag Swiss High End 2015

We beginnen met een kwisje! Kunt u drie Zwitserse audiomerken noemen? Wellicht Twee? Of misschien één? Toch bijzonder. Want Zwitserland heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. Kunt u nu een schatting maken hoeveel bedrijven er ongeveer zijn die hifi en high end audio produceren? (antwoord: circa 100). Wij lopen over de Swiss High End 2015… Puur om eens een […]

4 reacties

Geef een reactie