Verslag Demo Dirac Live Unique Music

Demo Dirac Live Unique Music

We zijn vandaag op pad geweest om te luisteren naar de resultaten die Unique Music boekt met de nieuwe Dirac Live software. Software die wij al eerder hebben getest. Maar dat maakt ons alleen maar extra nieuwsgierig naar wat andere gebruikers voor resultaten boeken!

Demo Dirac Live Unique Music
Unique Music speelt met een Macbook Pro, Adam Classic Compact MK3 en een Antelope Gold dac.

Unique Music heeft een ruimte in Utrecht gehuurd om daar een systeem op te zetten dat primair draait om een Macbook Pro met iTunes, Amarra en natuurlijk Dirac Live. Direct aan de Macbook Pro is een Antelope Gold-dac gekoppeld die weer direct een setje Adam Classic Compact MK3’s aanstuurt. Een erg leuk systeem dat ook al zonder de Dirac-software bijzonder goed klinkt.

Tijdens de demo laat Unique Music diverse genres voorbij komen, waaronder wat Country (Mark Knopfler), wat opnames van Chesky Records (erg mooi) en verzoekjes. Uiteraard legt Unique Music uit hoe Dirac werkt en laten ze goed de verschillen horen tussen iTunes, iTunes met Amarra en tenslotte iTunes met Amarra en Dirac.

Dirac Live maakt ook op deze set een positief verschil. De focussering is wat scherper, het hoog is mooier open (de ruimte dempte wat enthousiast) en het laag is beter te volgen. Dit zijn zaken die met ‘gewone’ apparatuur lastig te realiseren zijn. Als het al mogelijk is. En het zijn zaken die normaal gesproken veel geld kosten (een flinke stap maken in midden / hoog segment hifi is prijzig). Of u moet ervoor mee aan de slag met demping en diffusie.

Demo Dirac Live Unique Music
Er is genoeg te zien en bij te praten tijdens de demo van de Dirac Live demo.

Wel even een kleine disclaimer: opvallend genoeg hoort Unique Music ook een verschil tussen Dirac met filter uit en gewoon Dirac helemaal uit (dus direct via de dac). Als Dirac zonder filter speelt, klinkt de dac direct toch gewoon beter, wat het gevaarlijk maakt om A-B te testen. Let daar dus op.

We vinden het leuk om te zien dat Unique Music zo enthousiast met computeraudio bezig is. De demo laat niet alleen horen dat computer audio inmiddels erg goed klinkt, en dat software een groot verschil kan maken (met Amarra klinkt echt beter), maar dat ook digitale, softwarematige room correction prima mogelijk is. Dat is toch prachtig?

Wilt u meer weten over de software? Kijk dan even hier:

Video Dirac Live Room Correction software

Review Dirac Live Room Correction software

De importeur is Homestudio

Gerelateerde berichten

Sbooster

High End Munchen 2018 – Sbooster

Natuurlijk staan er ook Nederlanders op de High End. We stappen bij een bekende van ons binnen: Sbooster. Die hebben onder meer een vernieuwde / verbeterde versie van hun Sbooster Best of Two Worlds op tafel Wij vragen Wiebren en Karin wat er nu precies is verbeterd aan hun lineaire voeding. Tevens horen we een […]

Advance Acoustic usb-dac

IFA 2011 – Streaming, streaming, streaming

De IFA 2011 staat volledig in het teken van netwerken? niet direct tussen mensen, maar meer tussen apparaten. Clouddiensten, wifi, streaming audio. En het bleef niet bij de ?doorsnee? merken? ook de high-enders stappen langzaam maar zeker in.

iEAR Show 2017

Fotoimpressie iEAR Show 2017

De iEAR show is nog in volle gang. En we hebben uiteraard videobeelden gemaakt zodat u een goed idee krijgt van wat er allemaal te zien is. Die videobeelden bewerken op een laptopje, is wat lastig. Maar om u toch een beetje lekker te maken: hierbij de foto’s! 

4 reacties

Geef een reactie