web analytics

Verslag AZ Show Alkmaar 2016

AZ Show - Alkmaar - 2016

Quad Raad - Knooppunt

 Quad Raad

Wie zoekt naar spullen van Audiolab en Mission kan tegenwoordig terecht bij Quad Raad. Tevens zijn er producten en advies op gebied van akoestiek te krijgen. Van Rivasono om precies te zijn. We hebben geen demo kunnen horen, maar wel goed kunnen bijpraten. En we hebben wat mensen kunnen fotograferen met een elektrostaat op het hoofd. Altijd grappig om te zien!

Analogue Audio

De stand van Analogue Audio hebben we niet bemand gezien. Dus bij deze alleen wat foto’s.

Knooppunt Audio

Knooppunt staat op de show met onder meer Amphion en Densen. Hoewel deze merken niet altijd top of mind zijn, is dat niet terecht. Zowel Densen als Amphion zijn gewoon parels in de markt. Sterker nog: redacteur in kwestie heeft jarenlang gespeeld met een B300 (de XS was toen te duur). Schoon, snel en open. Dat is de klank van Densen.

En dat geldt ook voor Amphion. Op de show zijn ook de nieuwe Kryptons te bewonderen: wat een beesten. Groot…!

Gerelateerde berichten

Alpha HQ is verhuisd!

Quad Raad – Knooppunt InhoudBeste lezers… de afgelopen tijd zijn we op de achtergrond enorm druk geweest met onder meer de Headphone Heaven Show én een verhuizing van het Alpha HQ. Het zat er al een tijdje aan te komen (helaas), maar we hebben de redactie- en testruimte moeten verhuizen. Gelukkig zijn we er niet […]

Stereomens óf multichannelmens.

Quad Raad – Knooppunt InhoudIk ben een groot liefhebber van stereo in hoge resolutie. En van multichannel. Van allebei! En dan wel specifiek van muziek. Ik kijk nagenoeg geen films, zet heel soms een Blu-ray van een concert op, maar luister vooral veel muziek. In zowel stereo als multichannel dus. Daarmee ben ik in een […]

5 reacties

 1. Hallo Jaap en andere lezers

  Heb dit jaar voor het eerst op de beurs gestaan als geïnteresseerd liefhebber ter ondersteuning van mijn goede vriend Bernard Knoop, die strak kon aansluiten vanaf de ISE beurs in Amsterdam.
  Veel bezoekers gehad, zouden op de eerste dag 1500 man zijn geweest.
  2 jaar geleden als bezoeker geweest maar volgens mij stonden er toen meer standhouders, wat ik ook begrepen had was niet iedereen komen opdagen.
  Beetje jammer.
  En tja een set echt goed laten klinken op een show blijft altijd lastig, alleen al met de ruimte die je tot je beschikking krijgt en de daarbij behorende akoestiek ( zeker van groot belang)
  Daarom blijft een show altijd een indruk en zul je als je serieus geïnteresseerd bent toch naar een audio zaak moeten die je in de gelegenheid stelt om jou keuze in je eigen omgeving te kunnen horen.
  Meneer Theo Wubbolt wist daar een boeiende uitleg ove te geven tijdens de show ( het effect van akoestiek )
  Ik zelf ben nog maar 5 jaar echt intensief bezig met high end audio en weet lang nog niet alles, heb echter al wel geleerd dat er ook best wel mensen bij zijn die denken dat ze alles weten.
  Uiteindelijk gaat het om de beleving en het plezier wat je aan de weergave van de muziek beleeft, dat staat bij mij voorop .
  Dit jaar staan we weer in Leeuwarden in het WTC in oktober
  Hou de audio berichten in de gaten , echt de moeite waard om te bezoeken.
  Afgelopen jaar 3 verdiepingen alleen maar genieten,en dit jaar ………
  We tellen af

  Veel audio plezier

 2. Wat een genot om daar rond te lopen. Ik was zwaar verbaasd over de drukte!
  Met verwondering geluisterd naar een aantal sets. waarbij ik bijna in tranen kwam door het geluid van de set bij analogue audio products. Ik kon alleen maar genieten. Bij een bepaald nummer kreeg tranen in de ogen en was zo blij als een kind. DAT! is het gevoel wat ik zoek! (welk nummer? al sla je mij dood..)

  Wat een genot om te horen.
  qua stijl vond ik de eind versterkers van advance acoustic er erg mooi uit zien. Helaas niet horen spelen.
  Ook mooi vond ik het speaker meubel van Hepta.
  Als mijn vrouw deze gezien had voor ik mijn speakers had gekocht weet ik zeker dat zij deze set wilde hebben. prachtig!
  Ook erg leuk dat ik Jaap en Ivo nog even heb gesproken.
  Zeker raakvlakken Jaap! Alleen qua audio ben ik duidelijk nog maagd. Dat is mij daar wel duidelijk geworden. ;)

 3. Mooi verslag Jaap! Ik ben het met de meeste van je helemaal opmerkingen eens. De enige dissonant vond ik het hoge volume van sommige demo’s. Een bijna onuitroeibaar fenomeen dat de kwaliteit van de verschillende sets niet ten goede komt. Voor de rest was het erg gezellig.

  Groet,
  Henk

Geef een reactie