web analytics

Verslag AZ Show Alkmaar 2016

AZ Show - Alkmaar - 2016

Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen

Roon-feestje

Op de eerste verdieping (eigenlijk de derde van het stadion) staat een complete opstelling van Roon Labs. Zowel Monitor Audio als ServiQ en Meridian natuurlijk. Die moet immers de Roon-setup leveren.

We vonden het mooi om te zien dat er meerdere fabrikanten samenwerken tijdens het demo’en van hun apparatuur. Monitor Audio heeft al laten weten dat het veel meer rust geeft als de muziek overal gelijk is. Je hebt geen last meer van storende interferentie van andere tracks. En je hoeft eigenlijk geen afspraak meer te maken over demo-momenten.

Monitor Audio

Monitor Audio heeft de nieuwe Platinum-serie staan. Zowel de 100, al de 200 als de 300 als de gigantische 400. Speelklaar staan de 200 en 400. Op prachtige Leema-apparatuur. En natuurlijk een Roon-bron van Meridian.

Zoals het Monitor Audio betaamt, klinkt het als een klok. Gewoon strak, rustig en groot. Die nieuwe ribbon is echt een mooi staaltje werk. Binnenkort kunt u een uitgebreide review lezen in onze speakertest. Daarin nemen we de 200 mee.

ServiQ

ServiQ heeft zowel apparatuur van Elac als van Advance Acoustic, AudioNet en Cocktail Audio staan. Met name de nieuwe Elac-streamer is interessant, want u krijgt er een lifetime abonnement voor Roon bij. En dat is zo’n 500 dollar waard. Als u dan bedenkt dat de streamer niet veel meer dan dat moet gaan kosten, bent u in feite spekkoper met zo’n streamertje! Goede deal dus. Wel jammer dat we hem nog niet hebben kunnen horen. Komt nog wel!

Viertron

Viertron staat er met een complete Meridian en Roon set-up. De ‘centrale hub’ van de ruimte kunnen we wel stellen. We hebben de set niet echt gehoord, maar we hebben wel kunnen kijken naar de Roon-set-up en software. Hoewel we nog niet veel hebben kunnen spelen – we hebben op kantoor geen Roon-compatble streamer – ziet de software er degelijk en veelbelovend uit. De engineers komen bij Meridian / Sooloos vandaan en dat is te merken: er is over nagedacht.

We hebben begrepen van Viertron dat er op korte termijn grote stappen komen in compatibliteit en ondersteuning van streamers. Laten we het hopen: dat vergroot de doelgroep aanzienlijk natuurlijk.

Gerelateerde berichten

hegel-bent-holter-sound-engine-hegel

Video Bent Holter – Hegel Sound Engine

Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen InhoudBent Holter heeft tijdens ons bezoek alles uitgelegd over de Hegel Sound Engine. Een analoog chipje dat vervorming drastisch kan drukken. Wij hebben zijn presentatie helemaal vastgelegd op video. Het is even een zit, maar gelooft u ons maar: het is interessante kost!

Alpha Audio op bezoek bij: AudioSense

Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen InhoudRudo Meijer heeft een passie voor muziek en hifi. Al meer dan dertig jaar is hij actief in het wereldje. Hij speelt gitaar in een band en hij bouwt en modificeert luidsprekers. Wat is hier uniek aan? Er zijn toch zo veel zelfbouwers? Klopt, maar bij Rudo Meijer is […]

5 reacties

 1. Hallo Jaap en andere lezers

  Heb dit jaar voor het eerst op de beurs gestaan als geïnteresseerd liefhebber ter ondersteuning van mijn goede vriend Bernard Knoop, die strak kon aansluiten vanaf de ISE beurs in Amsterdam.
  Veel bezoekers gehad, zouden op de eerste dag 1500 man zijn geweest.
  2 jaar geleden als bezoeker geweest maar volgens mij stonden er toen meer standhouders, wat ik ook begrepen had was niet iedereen komen opdagen.
  Beetje jammer.
  En tja een set echt goed laten klinken op een show blijft altijd lastig, alleen al met de ruimte die je tot je beschikking krijgt en de daarbij behorende akoestiek ( zeker van groot belang)
  Daarom blijft een show altijd een indruk en zul je als je serieus geïnteresseerd bent toch naar een audio zaak moeten die je in de gelegenheid stelt om jou keuze in je eigen omgeving te kunnen horen.
  Meneer Theo Wubbolt wist daar een boeiende uitleg ove te geven tijdens de show ( het effect van akoestiek )
  Ik zelf ben nog maar 5 jaar echt intensief bezig met high end audio en weet lang nog niet alles, heb echter al wel geleerd dat er ook best wel mensen bij zijn die denken dat ze alles weten.
  Uiteindelijk gaat het om de beleving en het plezier wat je aan de weergave van de muziek beleeft, dat staat bij mij voorop .
  Dit jaar staan we weer in Leeuwarden in het WTC in oktober
  Hou de audio berichten in de gaten , echt de moeite waard om te bezoeken.
  Afgelopen jaar 3 verdiepingen alleen maar genieten,en dit jaar ………
  We tellen af

  Veel audio plezier

 2. Wat een genot om daar rond te lopen. Ik was zwaar verbaasd over de drukte!
  Met verwondering geluisterd naar een aantal sets. waarbij ik bijna in tranen kwam door het geluid van de set bij analogue audio products. Ik kon alleen maar genieten. Bij een bepaald nummer kreeg tranen in de ogen en was zo blij als een kind. DAT! is het gevoel wat ik zoek! (welk nummer? al sla je mij dood..)

  Wat een genot om te horen.
  qua stijl vond ik de eind versterkers van advance acoustic er erg mooi uit zien. Helaas niet horen spelen.
  Ook mooi vond ik het speaker meubel van Hepta.
  Als mijn vrouw deze gezien had voor ik mijn speakers had gekocht weet ik zeker dat zij deze set wilde hebben. prachtig!
  Ook erg leuk dat ik Jaap en Ivo nog even heb gesproken.
  Zeker raakvlakken Jaap! Alleen qua audio ben ik duidelijk nog maagd. Dat is mij daar wel duidelijk geworden. ;)

 3. Mooi verslag Jaap! Ik ben het met de meeste van je helemaal opmerkingen eens. De enige dissonant vond ik het hoge volume van sommige demo’s. Een bijna onuitroeibaar fenomeen dat de kwaliteit van de verschillende sets niet ten goede komt. Voor de rest was het erg gezellig.

  Groet,
  Henk

Geef een reactie