web analytics

Verslag AZ Show Alkmaar 2016

AZ Show - Alkmaar - 2016

More Music, AND, Dynaudio

Aan de andere kant van de hal staan onder meer More Music, Dynaudio en AND Benelux. Ook zien we Indiana Line, Trinnov en Nutters (met uiteraard veel mooie software).

More Music

More Music staat er met een waanzinnige set van Avalon, dCS, Aurender en Moon. Een set die zonder twijfel tot een van de best klinkende sets van de show behoort. Het geheel speelt gul, groot, precies en… ja: gewoon erg prettig. Een set om uren naar te luisteren zonder ooit moe te worden. Mooi werk!

Dynaudio

De ruimte ernaast staat Dynaudio met de bizarre set van T+A (3000 HV-serie) en de Dynaudio Evidence Platinum. Dat zie je niet vaak. Het grappige is, is dat het karakter bijna haaks staat op die van de set van More Music. Het is dus even afkicken…

De Dynaudio-set speelt heel precies en bijzonder groot (nog groter dan de Avalon-set). Echter: het gaat meer richting een studio-sound. Behalve dat dit niet near-field is. De kamer zuigt naar ons idee wel wat te veel laag weg voor een ontspannen sound. Kan Dynaudio niets aan doen.

AND Benelux

AND Benelux staat er met logischerwijs met DALI en Bluesound. Voor Bluesound staat er de complete line-up van de 2e generatie. Voor DALI staat er de complete Opticon-lijn. Lekker no-nonsense.

De DALI Opticon 5 hebben we al eerder getest. Bluesound ook. Maar niet alle 2e generatie-spullen. Echter: we kunnen wel stellen dat het prima in orde is.

Trinnov

Trinnov staat met een mooie set met Artos Audio (keramische drivers) en ModWright. Tijdens onze demo wordt er gestreamd vanaf de Trinnov.

We zijn doorgaans niet zo van de room-correctie. Het haalt vaak de ‘sjeu’ uit de weergave. Maar we moeten toegeven: het klinkt als een klok! Het kan dus wel!

Toch durven we ook nu nog geen harde conclusies te trekken, want we hebben het geheel niet gehoord zónder de Trinnov in actieve modus. Kortom: we gaan eens goed testen op kantoor, als dat mogelijk is.

Gerelateerde berichten

Het nut van touch

More Music, AND, Dynaudio Inhoud 1. Inleiding2. Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS3. More Music, AND, Dynaudio4. Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen5. Quad Raad – Knooppunt6. De gangen7. Foto’s Audio Show AlkmaarReactiesIn mijn PCM-tijd heb ik veel spullen kunnen testen. Heel veel… Gelukkig heb ik me kunnen focussen op netwerken en hardcore computerhardware. Dat is […]

Xfi 2017 - Vel;dhoven

Impressie Xfi Audio Show 2017

More Music, AND, Dynaudio Inhoud 1. Inleiding2. Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS3. More Music, AND, Dynaudio4. Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen5. Quad Raad – Knooppunt6. De gangen7. Foto’s Audio Show AlkmaarReactiesHet was weer bomvol in het Koningshof in Veldhoven. In het doolhof van gangen waren allerhande mooie merken te vinden. Veel te veel om […]

5 reacties

 1. Hallo Jaap en andere lezers

  Heb dit jaar voor het eerst op de beurs gestaan als geïnteresseerd liefhebber ter ondersteuning van mijn goede vriend Bernard Knoop, die strak kon aansluiten vanaf de ISE beurs in Amsterdam.
  Veel bezoekers gehad, zouden op de eerste dag 1500 man zijn geweest.
  2 jaar geleden als bezoeker geweest maar volgens mij stonden er toen meer standhouders, wat ik ook begrepen had was niet iedereen komen opdagen.
  Beetje jammer.
  En tja een set echt goed laten klinken op een show blijft altijd lastig, alleen al met de ruimte die je tot je beschikking krijgt en de daarbij behorende akoestiek ( zeker van groot belang)
  Daarom blijft een show altijd een indruk en zul je als je serieus geïnteresseerd bent toch naar een audio zaak moeten die je in de gelegenheid stelt om jou keuze in je eigen omgeving te kunnen horen.
  Meneer Theo Wubbolt wist daar een boeiende uitleg ove te geven tijdens de show ( het effect van akoestiek )
  Ik zelf ben nog maar 5 jaar echt intensief bezig met high end audio en weet lang nog niet alles, heb echter al wel geleerd dat er ook best wel mensen bij zijn die denken dat ze alles weten.
  Uiteindelijk gaat het om de beleving en het plezier wat je aan de weergave van de muziek beleeft, dat staat bij mij voorop .
  Dit jaar staan we weer in Leeuwarden in het WTC in oktober
  Hou de audio berichten in de gaten , echt de moeite waard om te bezoeken.
  Afgelopen jaar 3 verdiepingen alleen maar genieten,en dit jaar ………
  We tellen af

  Veel audio plezier

 2. Wat een genot om daar rond te lopen. Ik was zwaar verbaasd over de drukte!
  Met verwondering geluisterd naar een aantal sets. waarbij ik bijna in tranen kwam door het geluid van de set bij analogue audio products. Ik kon alleen maar genieten. Bij een bepaald nummer kreeg tranen in de ogen en was zo blij als een kind. DAT! is het gevoel wat ik zoek! (welk nummer? al sla je mij dood..)

  Wat een genot om te horen.
  qua stijl vond ik de eind versterkers van advance acoustic er erg mooi uit zien. Helaas niet horen spelen.
  Ook mooi vond ik het speaker meubel van Hepta.
  Als mijn vrouw deze gezien had voor ik mijn speakers had gekocht weet ik zeker dat zij deze set wilde hebben. prachtig!
  Ook erg leuk dat ik Jaap en Ivo nog even heb gesproken.
  Zeker raakvlakken Jaap! Alleen qua audio ben ik duidelijk nog maagd. Dat is mij daar wel duidelijk geworden. ;)

 3. Mooi verslag Jaap! Ik ben het met de meeste van je helemaal opmerkingen eens. De enige dissonant vond ik het hoge volume van sommige demo’s. Een bijna onuitroeibaar fenomeen dat de kwaliteit van de verschillende sets niet ten goede komt. Voor de rest was het erg gezellig.

  Groet,
  Henk

Geef een reactie