web analytics

Verslag AZ Show Alkmaar 2016

AZ Show - Alkmaar - 2016

Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS

Op de eerste verdieping aan de linkerzijde zien we vier partijen: HDPHNS, Sbooster, Audiac en Hifinesse. Een goede start!

Audiac

Audiac pakt groots uit met een kamer vol met nieuwe apparatuur van Arcam. Onder meer met een systeem waarbij Dirac de ruimte-akoestiek compenseert. Die demo hebben we helaas niet kunnen bijwonen, maar van wat we ervan hebben begrepen, werkt het uitstekend. We gaan hier nog een workshop van maken op korte termijn.

De demo van de Arcam-set op Sonus Faber Olympica 3 speelt overtuigend. U moet uiteraard van de Arcam-sound houden: detailrijk, snel en strak.

Hifinesse

Hifinesse staat onder meer met Gamut, Nordost en Trenner & Fiedl. Ze spelen op het moment dat wij naar binnen lopen met vinyl. Het album – of wellicht de set – komt wat gekleurd en ‘dik’ over. Het is echter altijd lastig om te bepalen of het echt de set is: het is een moment-opname. Daarnaast kennen wij de set niet goed genoeg.

HDPHNS

De online hoofdtelefoonwinkel HDPHNS staat met spullen van onder meer hifiman en Fiio. Erg fraaie spullen. En op de AZ-show een mooie kans om er dus goed kennis mee te maken!

Sbooster

Dit jaar staat Sbooster op de show om de nieuwe voedingen te tonen en te laten horen. Op spullen van Wadia om precies te zijn.

Over het effect van de voedingen van Sbooster hebben we al eerder geschreven. Die dingen werken gewoon. En dat was ook op de show weer hoorbaar!

Gerelateerde berichten

vaag gezicht

Vreemd

Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS Inhoud 1. Inleiding2. Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS3. More Music, AND, Dynaudio4. Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen5. Quad Raad – Knooppunt6. De gangen7. Foto’s Audio Show AlkmaarReactiesSoms zijn dingen gewoon vreemd. Onverklaarbaar. Dat geldt eigenlijk wel binnen elk segment in het leven. Bijvoorbeeld: waarom is er een klik met […]

Hegel H390

High End Munchen 2019 – Hegel H390

Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS Inhoud 1. Inleiding2. Audiac, Hifinesse, Sbooster en HDPHNS3. More Music, AND, Dynaudio4. Tweede verdieping: Roon Labs en Lezingen5. Quad Raad – Knooppunt6. De gangen7. Foto’s Audio Show AlkmaarReactiesHegel heeft op de High End Munchen 2019 een opvolger van de populaire H360 laten zien: de H390. Dit is op bijna alle […]

5 reacties

 1. Hallo Jaap en andere lezers

  Heb dit jaar voor het eerst op de beurs gestaan als geïnteresseerd liefhebber ter ondersteuning van mijn goede vriend Bernard Knoop, die strak kon aansluiten vanaf de ISE beurs in Amsterdam.
  Veel bezoekers gehad, zouden op de eerste dag 1500 man zijn geweest.
  2 jaar geleden als bezoeker geweest maar volgens mij stonden er toen meer standhouders, wat ik ook begrepen had was niet iedereen komen opdagen.
  Beetje jammer.
  En tja een set echt goed laten klinken op een show blijft altijd lastig, alleen al met de ruimte die je tot je beschikking krijgt en de daarbij behorende akoestiek ( zeker van groot belang)
  Daarom blijft een show altijd een indruk en zul je als je serieus geïnteresseerd bent toch naar een audio zaak moeten die je in de gelegenheid stelt om jou keuze in je eigen omgeving te kunnen horen.
  Meneer Theo Wubbolt wist daar een boeiende uitleg ove te geven tijdens de show ( het effect van akoestiek )
  Ik zelf ben nog maar 5 jaar echt intensief bezig met high end audio en weet lang nog niet alles, heb echter al wel geleerd dat er ook best wel mensen bij zijn die denken dat ze alles weten.
  Uiteindelijk gaat het om de beleving en het plezier wat je aan de weergave van de muziek beleeft, dat staat bij mij voorop .
  Dit jaar staan we weer in Leeuwarden in het WTC in oktober
  Hou de audio berichten in de gaten , echt de moeite waard om te bezoeken.
  Afgelopen jaar 3 verdiepingen alleen maar genieten,en dit jaar ………
  We tellen af

  Veel audio plezier

 2. Wat een genot om daar rond te lopen. Ik was zwaar verbaasd over de drukte!
  Met verwondering geluisterd naar een aantal sets. waarbij ik bijna in tranen kwam door het geluid van de set bij analogue audio products. Ik kon alleen maar genieten. Bij een bepaald nummer kreeg tranen in de ogen en was zo blij als een kind. DAT! is het gevoel wat ik zoek! (welk nummer? al sla je mij dood..)

  Wat een genot om te horen.
  qua stijl vond ik de eind versterkers van advance acoustic er erg mooi uit zien. Helaas niet horen spelen.
  Ook mooi vond ik het speaker meubel van Hepta.
  Als mijn vrouw deze gezien had voor ik mijn speakers had gekocht weet ik zeker dat zij deze set wilde hebben. prachtig!
  Ook erg leuk dat ik Jaap en Ivo nog even heb gesproken.
  Zeker raakvlakken Jaap! Alleen qua audio ben ik duidelijk nog maagd. Dat is mij daar wel duidelijk geworden. ;)

 3. Mooi verslag Jaap! Ik ben het met de meeste van je helemaal opmerkingen eens. De enige dissonant vond ik het hoge volume van sommige demo’s. Een bijna onuitroeibaar fenomeen dat de kwaliteit van de verschillende sets niet ten goede komt. Voor de rest was het erg gezellig.

  Groet,
  Henk

Geef een reactie