web analytics

Verslag Audio Show Alkmaar

Audio Show Alkmaar 2019

Inleiding

Afgelopen weekend was hij er weer: de Audio Show Alkmaar. En ja: ook deze 11e editie was weer een groot succes. Zowel de zaterdag als zondag zijn de vloeren van het AZ-stadion bezaaid met liefhebbers van de betere audio apparatuur. Wij leggen alles vast op de gevoelige sensor van onze camera’s. 

Er valt heel wat te zien op de Audio Show Alkmaar. We hebben van alle deelnemers foto’s en video geschoten. Dus voor een volledig overzicht kunt u door de foto’s heen en de video bekijken. Wij gaan hier een globale indruk geven.

Hoog niveau

Opvallend was dat het niveau van de demo’s naar ons idee hoger was dan vorig jaar. Eigenlijk speelde alle systemen wel goed. En dat is knap gezien de akoestiek. Dus complimenten naar de standhouders!

Nieuwe spulletjes

Op elke show zijn wel nieuwe spullen te vinden. Ook op de Audio Show Alkmaar treffen we wat nieuwe zaken aan (we gaan er vast een paar missen… bij voorbaat excuses). Zo zien we de nieuwe McIntosh 2152 eindversterker. Een beest. Natuurlijk met buizen. Tevens zien we een bamboe draaitafel; gek maar cool ding van Tri Art Audio. Daudio speelde met zijn bekende speakers, maar wel op een nieuwe streamer van X-odos. En met nieuwe kabels van PureCable.

Een nieuwe – Nederlands – merk voor ons is Audiolympic. Deze fabrkant maakt actieve, digitale speakers. We hebben zowel een kleinere monitor als een grotere vloerstaander gehoord. Prijzen weten we helaas niet.

Mafico stalde zijn complete Ayon-collectie uit. Tevens speelden zij op Ayon in combinatie met Driade. Geen slechte combi zoals we wel vaker hebben gemeld. En ook op deze show speelde het weer opvallend soepel en rijk…

Ook interessant was de nieuwe Gold-serie van Monitor Audio. Die speelden zowel met de Gold 100 als de grotere vloerstaander. De nieuwe tweeter is beduidend beter hebben we kunnen vaststellen. Meer spreiding, meer detail en minder korrel… Puik werk hier.

Bij Hifinesse hebben we kunnen zien dat ze nu The Gryphon importeren. Een serieus high-end merk uit scandinavië. We hopen het ooit een keer goed te kunnen testen.

More Music speelt op de nieuwe dCS Bartok (op moment van schrijven in de review…) en een heerlijke speaker van Gauder Akustik. De combinatie van de dCS, nieuwe MOON 700-serie en Gauder is opvallend goed. Top 3 voor ons!

Opvallende systemen

Goed… we eindigen al met een opmerking over een Top 3. Laten we dan maar eens onze toppers noemen. Dit is geheel subjectief…

Voor ons was het grote systeem van McIntosch – de 2152 – absoluut één van de hoogtepunten. De combinatie met de Sonus Faber is magisch. Heel rijk, open en waanzinnge vocalen.

De set bij More Music met de Gauder Akustik, dCS en MOON is tevens favoriet, maar totaal anders. Veel meer gericht op precisie en strakheid. Echter… ook héél muzikaal.

Tenslotte ATC… Helios Audio speelde op een set met Benchmark en een mutec-klok. Dit was zo ontzettend dynamisch en krachtig… gewoonweg indrukwekkend. Met name de grote jongens zetten een heerlijke sound en sound-stage neer.

Al met al

Weer een top-show. Goede sfeer, goede sets… goede koffie en kroketten. Volgend jaar weer!

Gerelateerde berichten

Final Audio Hope VI

Video Final Audio Design Pandora Hope VI

Inleiding InhoudDe hoofdtelefoon-markt groeit hard: heel hard. En het lijkt zijn verzadigingspunt wel te bereiken. Zeker in het instap- en middensegment. FInal Audio kenden wij nog niet, maar het is een speler die al een tijdje meedoet. Zeker in Azië. En aan instappers lijkt dit merkt niet te doen. 700 dollar is speelgoed en wisselgeld […]

Road Trip Zwitserland – Deel 4 – Stenheim

Inleiding InhoudVan de Zwitserse merken die we tijdens deze tour hebben bezocht, is Stenheim het jongste audiomerk. In 2010 werd Stenheim opgericht door een groep oud-medewerkers van het Zwitserse ultra high end-merk Goldmund; in 2013 al vertrekken deze naar het Franse Devialet en wordt Jean-Pascal Panchard CEO van Stenheim. Panchard heeft een electrotechnische achtergrond en […]

Geef een reactie