Verslag Alkmaar Audio Show 2017

KR Audio

En verder...?

We hebben verder natuurlijk nog wat spullen van KR Audio gezien. Een wereldprimeur zelfs: de VA25. Toch leuk dat dit op een Show in Alkmaar kan!

Daarnaast heeft Helios de nieuwe Benchmark DAC3 meegenomen en een paar prachtige ATC-speakers. We gaan beide binnenkort aan de tand voelen. We zijn razend benieuwd naar deze nieuwe spullen met studio-roots. Bryston speelt uiteraard met de Cubed-serie en de streamer met dac. Die kennen we al… maar dat neemt niet weg dat het lekker speelt.

Roon

Collega Hans Beekhuyzen heeft op de Alkmaar Show een degelijke lezing gehouden over de Roon software. Hij kent als geen ander deze software en kan dus prima uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van het pakket. Niet gek dus dat de stoelen snel vulden rond een uurtje of 13:00. Helaas hebben wij niet de hele lezing kunnen bijwonen…

Video Audio Show Alkmaar

Gerelateerde berichten

klokmodificatie tentlabs

Waarom jitter niet goed is – deel 1

Wat is jitter? Hoe ontstaat het? En waarom is het niet goed? En natuurlijk: wat doe je eraan. Alpha Audio gaat bij dit achtergrondartikel even de diepte in. Niet bang zijn: we doen ons best alles zo goed mogelijk uit te leggen, zodat ook niet-technische lezers het kunnen blijven volgen. 

Matchen - NAD M50 - Audiovector

Puzzelen voor gevorderden

Het enige wat zeker is in het leven is dat er geen zekerheden zijn. Dat geldt zeker voor audio. Hoe meer ‘gear’ je met elkaar probeert te matchen, hoe moeilijker het wordt. Dit is deels de reden dat firma’s de laatste jaren met hoogwaardige all-in-one oplossingen of actieve speakers komen. Toch moeten we ook niet […]

MQA

Interview Bob Stuart – MQA – High End Munchen 2017

We hebben op High End dit jaar niet alleen nieuwe producten gespot. We hebben ook interessante lezingen bijgewoond en interviews gehouden. Onder meer met Bob Stuart van MQA. Een interessant gesprek, want ook voor ons was er wel wat onduidelijkheid rondom het format.

3 reacties

  1. Leuke review Kleppie. Je hebt meer beschreven dan ik die dag heb gezien.
   Je slotconclusie is een belangrijke, er moet iets anders gedaan worden om een jonger en vrouwelijker publiek te krijgen.
   Meer accent in de reclame vooraf op streamers, koptelefoons draaitafels en actieve luidsprekers en op plaatsen waar jonger publiek kijkt?

 1. Mijn complimenten naar de organisatie. Zelfs het parkeren was gratis.

  Leuke lezingen gevolgd van o.a. Leo de Klerk en Hans Beekhuyzen. Het was gezellig druk maar er kon in alle gemak geluisterd worden. Geen hinderlijk geklets om me heen dit keer.

  En natuurlijk allerlei (voor mij althans) nieuws gezien zoals in dit artikel van A-A ook genoemd.

  Gr. Paul

Geef een reactie