web analytics

Van Duppen op bezoek – Alaudo Alauda on-wall luidspreker

Alaudo - Alauda

Inleiding

Het is altijd mooi om te zien dat fabrikanten die je in je ‘jeugd’ al hebt leren kennen, nog steeds actief zijn. Zo kent redacteur in kwestie Dennis van Duppen ongeveer 15 jaar. Sterker nog: het was onderdeel van de scriptie journalistiek. En dat interview heeft nogal wat wenkbrauwen doen fronsen. Wie schrijft er nu een stuk over een luidsprekerbouwer? Zo’n vijftien jaar later staat Van Duppen in onze luisterruimte om zijn nieuwe on-wall luidspreker te laten horen: de Alaudo Alauda. 

Luidsprekers zijn al langer in meerdere smaakjes te krijgen: vloerstaand, statief, in de muur, plafond… of aan de muur natuurlijk. Deze Alaudo – de naam komt van een zangvogeltje… – is een on-wall model. De prijs: zo’n 5800 euro per paar. En dan krijgt u de luidspreker in een nette fineer of een moderne ‘beton-look’. Er zijn ook hoogglans-afwerkingen verkrijgbaar tegen meerprijs

Achter het ronde, zwarte speakerdoekje in de Alaudo Alauda zitten units van SEAS. De woofer is een Excel en de tweeter een speciale versie met zéér brede afstraling. Dat moet, omdat de speakers tegen de muur gaan en dus niet ingedraaid kunnen worden. Deze tweeter zorgt dan nog steeds voor een nette focussering. We kennen deze units trouwens ook van de Grimm LS1.

Flink maar onopvallend

Hoewel de Alaudo Alauda geen kleine luidspreker is, vinden we ze niet lomp, groot of heel opvallend. In onze test-set-up hangt Dennis van Duppen ze aan een voet die we vervolgens tegen de muur zetten. Geen ideale set-up, maar het geeft een idee. We kunnen helaas geen schroeven in de muur doen voor deze ene test. Wellicht komt er later nog een stuk in onze ruimte, speciaal voor Custom Install.

Maar doordat de luidsprekers tegen de muur gaan, vallen ze veel minder op. Sterker nog: het kan bijzonder mooi uitpakken. Denk maar eens aan een setje in hoogglans wit, of zwart… of: welke kleur dan ook. Best chique, toch?

Gerelateerde berichten

Wisseloord - Roon - Mastering (2)

Presentatie Roon in Wisseloord Studio’s

Inleiding InhoudIn de high end audiowereld is Roon inmiddels wel bekend. De software weet menig hart te veroveren door zijn uitstekende bibliotheekbeheer en geavanceerde functies voor transcoding. De eisen aan de hardware en de prijs zijn echter wel puntjes waar bepaalde gebruikers kritiek op hebben. Steve Silberman van Roon Labs legt ons uit wat de […]

Bowers-Wilkins-Logo

Fabrieksbezoek Bowers & Wilkins – Deel 1

Inleiding InhoudEr zijn behoorlijk wat merken met ?Heritage? in de hifi. Merken met decennia geschiedenis. Bowers & Wilkins is één van die merken. Opgericht door John Bowers  in in 1966 heeft het merk een indrukwekkende geschiedenis opgebouwd. Wij zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in de gemoderniseerde fabriek. Een plek waar B&W alle 800-serie […]

1 reactie

  1. Inderdaad opvallend goed klinkende speakers uitgaande van het relatief eenvoudige uiterlijk. Zie dat Dennis ook een van zijn Nordost LS-kabels had meegenomen!
    En dat terwijl hij een dag daarvoor bij ons op de bank nog had gehoord dat een setje Chord toch echt nog iets mooier klinkt… :-)

Geef een reactie