Tutorial Kodi 15 met Popcorn Time

Kodi is een geweldig mediapakket. En het is nog gratis ook! Kijk… daar houden we van. Wat nog mooier is: het is een uitbreidbaar pakket. Met zogenaamde add-ons kunt u allerhande extenties toevoegen. Denk aan Uitzending Gemist. Of Tidal. Of sinds kort… Popcorn Time. 

We beginnen even met een disclaimer: Popcorn Time is niet legaal. We gaan u niet zeggen dat u het moet gebruiken. We laten alleen zien dat het mogelijk is en hoe het moet.

Kodi 15

Kodi is een gratis mediapakket voor alle platforms. Denk aan: Windows, Linux, Android, Rasberry, Mac… etc. Er komt zeer waarschijnlijk zelfs een versie voor iOS. Goed nieuws natuurlijk!

Het prettige aan Kodi is dat het niet heel lastig is om in te stellen en dat het zeer goed uitbreidbaar is. Er zijn talloze add-ons vanuit de ‘repository’ van Kodi zelf, maar ook ‘third party’ repository’s. Dat zijn een soort vergaarbakken waarin ontwikkelaars hun programma’s kunnen aanbieden.

Kodi heeft er dus zelf eentje waar eigenlijk alles wel in te vinden is. Denk aan programma’s voor: ondertitelingen, uitzending gemist, Southpark series, DTM-tv, Game Kings, Tidal, Spotify (werkte nog niet lekker), Qobuz, ga zo maar door. Het loont dus zeker de moeite om daar even doorheen te gaan.

Popcorn Time

Een ontdekking die we laatst deden, is een Kodi add-on voor Popcorn Time. Een soort torrent-streaming service voor films. Het werkt als een idioot. Gewoon zoeken of browsen en op enter drukken.

Het installeren laten we zien in de video. U kunt de repository-toevoeging voor Popcorn Time alvast hier downloaden. 

Video Kodi 15 met Popcorn Time

Gerelateerde berichten

Streamen en mobiel: een populaire combinatie

Hoe te beginnen met streaming?

Streaming is inmiddels menig woonkamer van de liefhebber binnen gekomen. Sommige liefhebbers streamen vanaf een harde schijf – al is dat eigenlijk geen streaming – anderen hebben een NAS en weer anderen gebruiken de cloud… een dienst dus. Maar wat als u nog niets hebt? Hoe dan te beginnen? Wij ontrafelen de wereld van streaming […]

Is MQA het DSD van 2017?

We kunnen er lang of kort over discussiëren, maar DSD is een niche-format. Een format wat weliswaar bijzonder goed kan klinken, maar nooit het grote publiek heeft bereikt. Een format voor… hifi-nerds. Zoals u en wij. En dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Wij vragen ons af of MQA ook zo’n bestaan tegemoet gaat. […]

Logitech Squeezebox Controller

Logitech Squeezebox Duet

Beloofd is beloofd, dus in navolging van de Logitech Squeezebox Boom nu de beurt aan het duo: Logitech Squeezebox Duet. Want hoe presteert de displayloze Receiver van Logitech nou eigenlijk in vergelijk tot een geluidskaart of een CD-speler? En hoe verhoudt het gebruiksgemak van de Controller zich bijvoorbeeld tot een smartphone? Alpha Audio bekijkt en […]

2 reacties

Geef een reactie