web analytics

Synology Event 2017 – Nieuwe modellen én diensten

Synology 2017

Diensten

Inhoud

Waar Synology in excelleert is software. DSM – DiskStation Manager – heeft al talloze keren een award gewonnen En terecht. Het werkt echt feilloos.

Drive met Office

Synology wil vol gaan voor ‘samenwerking’. De Office-suite die gratis te gebruiken is op de NAS-systemen (we raden het af op een J of SE-model vanwege processor- en geheugengebruik) is al een bewijs daarvan. Echter komt Synology met een extra aanvulling: Drive.

Ja, de naam heeft veel weg van Google Drive. En ja… Drive is direct te koppelen aan de Office Suite. Daardoor is een naadloze samenwerking aan documenten mogelijk. Het is mogelijk gebruikers toe te kennen, mensen uit te nodigen, files te delen, et cetera.

Meer back-up mogelijkheden

Tevens heeft Synology gedacht aan het uitbreiden van de back-up mogelijkheden. Het is nu mogelijk complete pc’s als ISO-files te back-uppen. Deze ISO’s zijn zelfs te mounten in de VM-omgeving (Virtual Machine) van de NAS. Daardoor zou – in geval van een serieuze crash – een pc als VM kunnen doorwerken. Best handig!

Slim is dat Synology daar ook een de-duplicator heeft toegepast. Het is dus niet nodig om bijvoorbeeld meerdere keren een Windows-installatie op te slaan. Als er tien pc’s geback-upt worden, dan hoeft maar één keer Windows (of welk OS dan ook) te worden opgeslagen.

Gerelateerde berichten

Serie audio digitaliseren

Diensten InhoudMede liefhebber Ron Claasen – Rons Audioblog – heeft een serie over het digitaliseren van audio. Gastauteur Robbert Nauta (Unique Music) heeft dit vierluik geschreven. Aangezien het ons verhaal over ‘wav versus flac’ aardig aanvult, publiceren we het graag! Vandaag deel-1!

Geef een reactie