web analytics

Synology Event 2017 – Nieuwe modellen én diensten

Synology 2017

Diensten

Inhoud

Waar Synology in excelleert is software. DSM – DiskStation Manager – heeft al talloze keren een award gewonnen En terecht. Het werkt echt feilloos.

Drive met Office

Synology wil vol gaan voor ‘samenwerking’. De Office-suite die gratis te gebruiken is op de NAS-systemen (we raden het af op een J of SE-model vanwege processor- en geheugengebruik) is al een bewijs daarvan. Echter komt Synology met een extra aanvulling: Drive.

Ja, de naam heeft veel weg van Google Drive. En ja… Drive is direct te koppelen aan de Office Suite. Daardoor is een naadloze samenwerking aan documenten mogelijk. Het is mogelijk gebruikers toe te kennen, mensen uit te nodigen, files te delen, et cetera.

Meer back-up mogelijkheden

Tevens heeft Synology gedacht aan het uitbreiden van de back-up mogelijkheden. Het is nu mogelijk complete pc’s als ISO-files te back-uppen. Deze ISO’s zijn zelfs te mounten in de VM-omgeving (Virtual Machine) van de NAS. Daardoor zou – in geval van een serieuze crash – een pc als VM kunnen doorwerken. Best handig!

Slim is dat Synology daar ook een de-duplicator heeft toegepast. Het is dus niet nodig om bijvoorbeeld meerdere keren een Windows-installatie op te slaan. Als er tien pc’s geback-upt worden, dan hoeft maar één keer Windows (of welk OS dan ook) te worden opgeslagen.

Gerelateerde berichten

Aria Kit Oppo

Fotoverslag Aria Kit Oppo BDP-105D

Diensten InhoudAria – bekend van streamers – heeft een speciale kit voor de Oppo BDP-105(D). Een kit die zelf in te bouwen is. Tenminste: als u een beetje handig bent. Wij hebben voor de test van de Oppo BDP-105D met Aria Kit deze uitbreiding ingebouwd. Voor wie het interessant vindt, hebben we foto’s van dit […]

Wisseloord - Watermerk Universal

Watermerk Universal Music hoorbaar

Diensten InhoudTijdens een interessant bezoek aan Sander van der Heide van Wisseloord Studio’s hebben we kunnen hóren wat het digitale watermerk van Universal Music doet bij een stream vanaf internet. Op alle streamingdiensten – inclusief de lossless versies van Qobuz en Tidal – is een soort zweem waarneembaar. 

Geef een reactie