web analytics

Showverslag Bender Hifi – 2018

Bender Hifi Show 2018

In het weekend van 13 en 14 oktober heeft Bender Hifi in Arnhem een prachtige show gehouden rondom wat prachtige producten die in hun winkel te beleven zijn. Voor de gasten die uiteraard gratis naar binnen mochten lopen en de nodige kopjes koffie kregen was echt van alles te beluisteren. Van een nieuwe KEF R-serie tot een Hegel H590, NAIM Uniti-serie, NEAT Acoustics of wat te denken van de nieuwe Focal hoofdtelefoon-modellen?  

Aan de Steenstraat in het centrum van Arnhem is een bijzondere hifiwinkel te vinden. Bender Hifi is een familiebedrijf. Al is de winkel niet begonnen als audiowinkel, maar als Pianomagazijn. Wel muziek dus. Het assortiment van Bender bestaat niet meer uit piano’s, al is Yamaha natuurlijk wel een merk met een fors instrumenten-dna. Behalve Yamaha zien we Focal, NAIM, Cambridge Audio, NEAT, KEF, Hegel, Rega, Totem en nog veel meer. Er is écht voor ieder wat wils. Van degelijke, betaalbare hifi tot exotische exemplaren voor de absolute fijnproevers.

Showtime

Audio is een beleving. Het is leuk en aardig om naar een mooie versterker te kijken, maar dat zegt niets over de weergave. Om te voelen wat een goed audiosysteem met u kan doen, is het cruciaal het te beleven. En die beleving biedt Bender Hifi met deze show. U kunt op zeer laagdrempelige wijze kennis maken met audio.

Er staat een zevental prachtige sets opgesteld. Bij binnenkomst een set met de Hegel H90 en een setje nieuwe KEF R-series. Zeer betaalbaar en muzikaal. Verspreid door het pand treffen we nog een NAIM-systeem (NAC282, NDX 2, Hi-CAP) die de nieuwe Focal Kanta 2 aanstuurt. Heerlijk natuurlijk. Daarnaast een gloednieuw Cambridge Edge-systeem. Een primeur als we het goed begrijpen. Mooi systeem waar we graag nog een keer extra naar kijken.

In een andere ruimte zien een mooie set rondom Rega en Totem. Wederom een betaalbaar systeem dat erg muzikaal speelt. Warm, vloeiend en innemend. Als we verder lopen, zien we een heel minimalistisch systeem rondom een NAIM unity Star met een setje vloerstaanders van NEAT. NAIM en NEAT doen wel meer samen, dus niet geheel verwonderlijk speelt het goed. Hier zijn ook hoofdtelefoons te beluisteren van Focal. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

In de laatste ruimte treffen we twee sets van Hegel met KEF aan. In één van de sets – met de KEF Blade 2 – staat de nieuwe Hegel H590… heerlijk. Mooie versterker!

Gemoedelijk

De show heeft een fijne sfeer. Gemoedelijk, vriendelijk, gastvrij en vooral: laagdrempelig. Zo hoort het. Iedereen is welkom en mag vrij rondlopen om te gaan luisteren waar hij of zij wil. Eigen muziek? Geen probleem. Kopje koffie erbij? Sapje? Koekje… Nog een extra nummertje dan? Fijne show!

Foto’s Bender Hifi Show 2018

Video Bender Hifi Show 2018

Gerelateerde berichten

muzieksysteem

Zit en ontspan

Luisteren we eigenlijk nog wel naar muziek? We leven in een wereld vol met funky gadgets die zorgen voor instant vermaak. Gadgets die claimen dat ze alles kunnen: internetten, foto’s (inclusief selfy’s) maken, bankieren, video-beveiligen en natuurlijk media streamen. Maar nu we apparaten hebben die alles kunnen: hebben we dan nog wel aandacht voor wat […]

akoestiek

Akoestiek is dé bepalende factor

OPINIE – Het is het meest ondergewaardeerde item in de hifi: akoestiek. Ik heb te vaak in mijn hifi-carrière gezien dat iemand zeker 20.000 euro heeft geïnvesteerd in een hifisysteem, maar helemaal niets heeft gedaan aan de ruimte zelf: het resultaat: niet meer dan een gemiddelde weergave. Zonde!

2 reacties

Geef een reactie