web analytics

Serie Streaming Audio ? Deel 7: Streaming Muziek Services

Streaming Music Services

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten rondom deze manier van muziek luisteren. In deel 7 gaan we in op de streaming muziek diensten. Wat is er en wat zijn de grote verschillen? 

Het streamen van muziek kan op verschillende manieren. U kunt muziek op een NAS zetten, maar u kunt ook gewoon een abonnement nemen op een streaming muziek service.  Of meerdere diensten. We gaan niet de diensten zelf aanhalen, maar we gaan u wel uitleggen waar u op kunt letten. Bijvoorbeeld: wat is lossy en wat is lossless? En wat kost zo’n dienst ongeveer. Kortom: we geven u handvatten om te kunnen kiezen!

Bekijk de video over streaming muziek diensten

Gerelateerde berichten

Alpha Audio HTPC

Update Alpha HTPC

ACHTERGROND – We zijn altijd op zoek naar het ultieme platform voor een htpc. We hebben in het hoofdsysteem een AMD A-serie platform. En dat bevalt uitstekend. In de tweede ruimte – de studio – zijn we altijd aan het sleutelen om te kijken wat werkt en wat niet. Nu hebben we alles eens omgegooid!

Discovery tools

Video – Diverse NAS-systemen uitgelegd

Een NAS is een ongelooflijk handig apparaat. En hoewel sommige mensen beweren dat het een zinloos apparaat aan het worden is door talloze ‘cloud opslag’-diensten en streaming services als Tidal, Qobuz en Spotify, is er wel degelijk een bestaansrecht. Denk aan privacy en geen maandelijks terugkerende kosten… Wij bekijken drie merken: Synology, Qnap en Netgear! 

4 reacties

  1. Qobuz biedt een hybride vorm aan.
    Dit houdt in dat je zowel reeltime kan streamen als onbeperkt downloaden voor offline gebruik.
    Dit vindt ik een grote meerwaarde bieden andere streamingdiensten downloadmogelijkheden in cd kwaliteit?

  2. Wat zijn de infrastructurele ingrepen om Meridian MQA te implementeren in streamingsdienst?
    Heeft iemand inside info daarover of deze vraag bij Meridian gepost?

Geef een reactie