web analytics

Serie Streaming Audio ? Deel 7: Streaming Muziek Services

Streaming Music Services

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten rondom deze manier van muziek luisteren. In deel 7 gaan we in op de streaming muziek diensten. Wat is er en wat zijn de grote verschillen? 

Het streamen van muziek kan op verschillende manieren. U kunt muziek op een NAS zetten, maar u kunt ook gewoon een abonnement nemen op een streaming muziek service.  Of meerdere diensten. We gaan niet de diensten zelf aanhalen, maar we gaan u wel uitleggen waar u op kunt letten. Bijvoorbeeld: wat is lossy en wat is lossless? En wat kost zo’n dienst ongeveer. Kortom: we geven u handvatten om te kunnen kiezen!

Bekijk de video over streaming muziek diensten

Gerelateerde berichten

Sony brengt nieuwe diensten naar PS3

NIEUWS – De Playstation 3 is er alweer een tijdje. De blu-ray gamingconsole krijgt echter nog regelmatig updates waarbij Sony nieuwe functionaliteit toevoegt. Zo kan de PS3 sinds de laatste update – twee weken geleden – 3D blu-rays afspelen. Nu brengt Sony twee interessante nieuwe diensten naar de PS3: Mubi en Vidzone.

Audacity - stap 3 - afwijkende samples

Audiobestanden repareren met Audacity

Een tik, kraak of andere vervelende waarneming in een audiobestand is absoluut niet wat je wilt als liefhebber. De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe het komt dat een dergelijke onvolkomenheid is vastgelegd. Betreft het een misser die is opgetreden tijdens het ‘rippen’ van het origineel, dan is een nieuwe ‘rip-poging’ de meest voor de hand […]

4 reacties

  1. Qobuz biedt een hybride vorm aan.
    Dit houdt in dat je zowel reeltime kan streamen als onbeperkt downloaden voor offline gebruik.
    Dit vindt ik een grote meerwaarde bieden andere streamingdiensten downloadmogelijkheden in cd kwaliteit?

  2. Wat zijn de infrastructurele ingrepen om Meridian MQA te implementeren in streamingsdienst?
    Heeft iemand inside info daarover of deze vraag bij Meridian gepost?

Geef een reactie