Serie Streaming Audio – Deel 4: Taggen

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten rondom deze manier van muziek luisteren. In deel 4 gaan we in op het taggen van muziek. Waarom is dit zo belangrijk? 

Bekijk de video

Muziek taggen

Het is wellicht niet het leukste klusje wat er is, maar het is wel cruciaal voor een goed werkend streaming-systeem: tagging. Ofwel: het toevoegen van tags aan muziek. Het taggen van bestanden maakt een collectie doorzoekbaar. En dus beheersbaar en prettig in gebruik. Onlangs hebben we een tutorial er over geschreven. Nu behandelen we in een video het belang van taggen en leggen we u uit wat tags doen.

Tags zijn labels die u toekent aan een muziekbestand. Het vertelt de muziekserver wat er voor muziek in het bestand staat. Bijvoorbeeld:

  1. Wie is de artiest
  2. Wat is het album?
  3. Wat is het voor nummer
  4. Welk tracknummer hoort erbij?
  5. Welk genre is het?
  6. Etc.

Aan de hand van muziektags bouwt een muziekserver de bibliotheek waarin u kunt zoeken. Bevatten nummers niet de juiste tags dan kunt u dus niet goed zoeken. En dat maakt uw ervaring er niet beter op. Let er dus goed op dat als u een album download of een cd ript, dat uw tags goed op orde zijn!

Software

Handige software om muziek te rippen en taggen is:

Gerelateerde berichten

Streaming Media – Deel 1

?U kunt dit product ook opnemen in het netwerk en muziek en video vanaf het internet spelen?. Nagenoeg alle moderne mediaproducten hebben tegenwoordig een netwerkaansluiting om media te streamen. Leuk, maar wat is streaming. Wat kunt u ermee? Hoe sluit u het aan? Heeft het wel zin als ?hifiliefhebber? over te stappen? Streamen is niets […]

Dynaudio

High End Munchen 2018 – Dynaudio

Op de stand van Dynaudio zien we de nieuwe Confidence-series. Een behoorlijke upgrade als we kijken naar de vorige serie. Niet alleen een mooier, strakker uiterlijk, maar ook een nieuwe DDC-technologie om de spreiding van het geluid te optimaliseren. Roland Hoffmann legt alles uit rondom deze nieuwe serie. 

Geef een reactie