Serie Streaming Audio – Deel 4: Taggen

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten rondom deze manier van muziek luisteren. In deel 4 gaan we in op het taggen van muziek. Waarom is dit zo belangrijk? 

Bekijk de video

Muziek taggen

Het is wellicht niet het leukste klusje wat er is, maar het is wel cruciaal voor een goed werkend streaming-systeem: tagging. Ofwel: het toevoegen van tags aan muziek. Het taggen van bestanden maakt een collectie doorzoekbaar. En dus beheersbaar en prettig in gebruik. Onlangs hebben we een tutorial er over geschreven. Nu behandelen we in een video het belang van taggen en leggen we u uit wat tags doen.

Tags zijn labels die u toekent aan een muziekbestand. Het vertelt de muziekserver wat er voor muziek in het bestand staat. Bijvoorbeeld:

  1. Wie is de artiest
  2. Wat is het album?
  3. Wat is het voor nummer
  4. Welk tracknummer hoort erbij?
  5. Welk genre is het?
  6. Etc.

Aan de hand van muziektags bouwt een muziekserver de bibliotheek waarin u kunt zoeken. Bevatten nummers niet de juiste tags dan kunt u dus niet goed zoeken. En dat maakt uw ervaring er niet beter op. Let er dus goed op dat als u een album download of een cd ript, dat uw tags goed op orde zijn!

Software

Handige software om muziek te rippen en taggen is:

https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/serie-streaming-audio-deel-4-taggen/

Gerelateerde berichten

Sonos Playbase

Nieuw van Sonos: Playbase

Eindelijk mogen we er over gaan praten: de Sonos Playbase! We hebben kennis gemaakt met dit nieuwe product van Sonos tijdens onze trip in Boston. Alle ins en outs hebben we daar gehoord. Van het eerste idee tot de eerste proeven en het uiteindelijke product. En nu mogen we het aan u vertellen. Lees en […]

Vmac-avondje over streaming audio

Nu de nieuwe vM DA466 officieel beschikbaar is, nodigde Ad van Medevoort de vmac (Van Medevoort Audio Club) uit om eens te komen snuffelen. Uiteraard was de nieuwe DA466 het middelpunt van de belangstelling. Echter, er was meer te zien en te beluisteren!

Geef een reactie