Serie Streaming Audio – Deel 3: bediening

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten rondom deze manier van muziek luisteren. In deel 3 gaan we in op de bediening van streaming apparatuur. Wat zijn de mogelijkheden? 

Video Streaming Audio bediening

Bediening van Streaming Audio

Streaming audio gaat niet zonder degelijke bediening. De bediening bepaalt voor een heel groot deel de gebruikservaring van de streamer. We willen zelfs zo ver gaan dat het een reden kan zijn om een streamer aan te schaffen of te laten staan.

Het bedienen van een speler kan op meerdere manieren:

  • Smartphone
  • Tablet
  • PC / Laptop
  • Op het apparaat zelf

De smartphone en tablet hebben een app nodig. Dat kan een app van de fabrikant zelf zijn, maar in sommige gevallen ook een generieke app (bijvoorbeeld als het een dlna-compatible streamer is).

In sommige gevallen heeft een fabrikant niet alleen een app voor een smartphone of tablet, maar ook voor een PC. Wij vinden dat een groot pluspunt, aangezien een desktop-applicatie bijzonder handig kan zijn bij het maken van lijsten of het snel zoeken van nummers of albums.

Let bij de aanschaf van een speler goed op de bediening en compatibiliteit! Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Gerelateerde berichten

Streaming keten Jan

Streaming; welk component waar? (deel 2)

Zoals reeds aangekondigd in deel 1 van “Streaming; welk component waar?” wordt ditmaal de opbouw en gemaakte keuzes van het systeem van Jan ontleed. Wederom geldt: alle blauw gekleurde onderdelen maken direct deel uit van de streaming keten en staan bedraad (rood is UTP) en/of draadloos met elkaar in verbinding.

BubbleUPnP

Bespreking BubbleUPnP App

Er zijn heel wat UPnP-streamers in de markt. Inclusief wat prachtige high-end modellen. Het punt is echter dat niet iedere fabrikant een app heeft voor alle platforms. Of zelfs überhaupt geen app heeft. Natuurlijk is dat een (groot) punt van aandacht. Het hoeft echter niet te betekenen dat u de streamer moet laten staan. Er […]

Asus Transformer

Tablets: wat is er op de markt?

Wie aan de gang gaat met streaming audio en video, heeft veel baat bij een goede tablet. Immers: fatsoenlijke streamers werken ook via een zogenaamde app. En door die app op een tablet te installeren – of smartphone – is de bediening een heel stuk gemakkelijker, overzichtelijker én leuker! Maar welke tablet hebt u nu […]

2 reacties

  1. Mooie serie…
    Erg informatief – zeker voor mensen zoals ik – hoewel ik in het bezit ben van een Sonos connect en die met veel plezier gebruik, is streaming nog steeds iets wat regelmatig vragen oproept bij mij.

Geef een reactie