RTFM

Alpha Audio's Column

 

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… Iets over handleidingen! 

De handleiding zit met een reden bij elektronische apparatuur. In de winkel heb ik meegemaakt dat een klant belde met de mededeling dat zijn zojuist gekochte dvd-speler kapot was. Hij ging wel aan maar gaf geen beeld. Over de telefoon ging het niet lukken. Dus kwam de klant in de winkel langs. Ik liep naar een tv, stroom erop en scartkabel er in. Op dat moment zei de klant: ?oh moet die scartkabel er ook in, dat wist ik niet?.

Ik vroeg nog of hij de handleiding had gelezen. ?Ja, dat heb ik!?. Ach ja, u kunt er niks aan doen dat u het intellectueel niveau van een vers gebrande walnoot heeft. Gelukkig bent u niet het enigste schaap. Gewoon volgen en meegaan met de kudde… Maar dat mag je dan weer niet zeggen.

MX DAC

Een tijdje geleden heb ik de MX-DAC getest. Ik hoor mijzelf nog denken ?Aah dat varkentje wast Q wel even!?. Maar ik kreeg het niet voor elkaar om de stream boven de 44.1 khz te krijgen. Wat doe ik toch fout? Ik kwam er niet uit!

Toch maar de handleiding erbij gepakt. Ik was totaal vergeten de pc goed in te stellen. Hoe kon ik toch zo?n stomme fout gemaakt hebben. Begin ik nu ook te lijken op een walnoot mat vacht? Moet ik mij ook aansluiten bij de kudde?Waarom heb ik mijn grondregel met elektronische apparatuur niet gevolgd? Waarom?

Misschien heeft het wel met ouderdom te maken. Of krijg ik de griep, ben ik het daarom vergeten. Er zit niks anders op, online met de billen bloot.

RTFM. Read The Fucking Manual.

Gerelateerde berichten

Interview: Marijn ten Harmsen van der Beek

In het kader van muziek en de muzikale ‘beleving’, gaat Alpha-Audio deze keer op bezoek bij voormalig muzikant en groot muziekliefhebber, Marijn ten Harmsen van der Beek. Marijn is voormalig paukenist en klassiek slagwerker met meer dan 25 jaar professionele ervaring.

Ilumnia luidspreker

Ilumnia, high-end speakers in the making

Op de XFi 2017 in Veldhoven stellen de gebroeders Nuyts voor het eerst hun bijzondere Ilumnia speaker voor aan het brede publiek. Ook na zeven jaar sleutelen, proberen, testen en fijnregelen kun je niet weten hoe dat publiek een speaker met zo’n innovatieve technologie ontvangt.

Geef een reactie