RTFM

Alpha Audio's Column

 

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… Iets over handleidingen! 

De handleiding zit met een reden bij elektronische apparatuur. In de winkel heb ik meegemaakt dat een klant belde met de mededeling dat zijn zojuist gekochte dvd-speler kapot was. Hij ging wel aan maar gaf geen beeld. Over de telefoon ging het niet lukken. Dus kwam de klant in de winkel langs. Ik liep naar een tv, stroom erop en scartkabel er in. Op dat moment zei de klant: ?oh moet die scartkabel er ook in, dat wist ik niet?.

Ik vroeg nog of hij de handleiding had gelezen. ?Ja, dat heb ik!?. Ach ja, u kunt er niks aan doen dat u het intellectueel niveau van een vers gebrande walnoot heeft. Gelukkig bent u niet het enigste schaap. Gewoon volgen en meegaan met de kudde… Maar dat mag je dan weer niet zeggen.

MX DAC

Een tijdje geleden heb ik de MX-DAC getest. Ik hoor mijzelf nog denken ?Aah dat varkentje wast Q wel even!?. Maar ik kreeg het niet voor elkaar om de stream boven de 44.1 khz te krijgen. Wat doe ik toch fout? Ik kwam er niet uit!

Toch maar de handleiding erbij gepakt. Ik was totaal vergeten de pc goed in te stellen. Hoe kon ik toch zo?n stomme fout gemaakt hebben. Begin ik nu ook te lijken op een walnoot mat vacht? Moet ik mij ook aansluiten bij de kudde?Waarom heb ik mijn grondregel met elektronische apparatuur niet gevolgd? Waarom?

Misschien heeft het wel met ouderdom te maken. Of krijg ik de griep, ben ik het daarom vergeten. Er zit niks anders op, online met de billen bloot.

RTFM. Read The Fucking Manual.

Gerelateerde berichten

Verslag XFi audio Show 2018

Dit weekend was het weer heerlijk verdwalen op X-FI in Veldhoven. Toch wel de hoogmis voor audioliefhebbers uit de Lage Landen. En dat verdwalen mag u best letterlijk nemen. Ook na enkele malen de Xfi te hebben bezocht, is navigeren door de gangen van het voormalig klooster geen sinecure. Voordeel is wel dat je dan […]

Wi-Fi en aluminium hoedjes

Ik ben zeker geen type voor aluminum hoedjes. Ik heb gewoon een smartphone, tablets en de bijbehorende wi-fi. Ik houd van 3G, 4G en 5G kan me niet snel genoeg gaan. Wat ik me wel afvraag is hoe gezond de wereld blijft met deze draadloze technieken. 

Road Trip Zwitserland – Deel 4 – Stenheim

Van de Zwitserse merken die we tijdens deze tour hebben bezocht, is Stenheim het jongste audiomerk. In 2010 werd Stenheim opgericht door een groep oud-medewerkers van het Zwitserse ultra high end-merk Goldmund; in 2013 al vertrekken deze naar het Franse Devialet en wordt Jean-Pascal Panchard CEO van Stenheim. Panchard heeft een electrotechnische achtergrond en haalt […]

Geef een reactie