web analytics

RTFM

Alpha Audio's Column

 

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… Iets over handleidingen! 

De handleiding zit met een reden bij elektronische apparatuur. In de winkel heb ik meegemaakt dat een klant belde met de mededeling dat zijn zojuist gekochte dvd-speler kapot was. Hij ging wel aan maar gaf geen beeld. Over de telefoon ging het niet lukken. Dus kwam de klant in de winkel langs. Ik liep naar een tv, stroom erop en scartkabel er in. Op dat moment zei de klant: ?oh moet die scartkabel er ook in, dat wist ik niet?.

Ik vroeg nog of hij de handleiding had gelezen. ?Ja, dat heb ik!?. Ach ja, u kunt er niks aan doen dat u het intellectueel niveau van een vers gebrande walnoot heeft. Gelukkig bent u niet het enigste schaap. Gewoon volgen en meegaan met de kudde… Maar dat mag je dan weer niet zeggen.

MX DAC

Een tijdje geleden heb ik de MX-DAC getest. Ik hoor mijzelf nog denken ?Aah dat varkentje wast Q wel even!?. Maar ik kreeg het niet voor elkaar om de stream boven de 44.1 khz te krijgen. Wat doe ik toch fout? Ik kwam er niet uit!

Toch maar de handleiding erbij gepakt. Ik was totaal vergeten de pc goed in te stellen. Hoe kon ik toch zo?n stomme fout gemaakt hebben. Begin ik nu ook te lijken op een walnoot mat vacht? Moet ik mij ook aansluiten bij de kudde?Waarom heb ik mijn grondregel met elektronische apparatuur niet gevolgd? Waarom?

Misschien heeft het wel met ouderdom te maken. Of krijg ik de griep, ben ik het daarom vergeten. Er zit niks anders op, online met de billen bloot.

RTFM. Read The Fucking Manual.

Gerelateerde berichten

Akoestiek - De Kennis Van Nu

Het geheim van akoestiek

Vragen over akoestiek, we krijgen ze regelmatig voorgeschoteld door onze lezers. Het is dan ook een pittig onderwerp, daar de kleinste details al een enorme invloed kunnen hebben op het uiteindelijke al dan niet gewenste resultaat. Daarom dit keer geen leesvoer, maar een interessante kijk- en luistertip!

Sound United

Interview Sound United Benelux – Denon & Marantz.

Nu Denon & Marantz deel uitmaakt van het Amerikaanse Sound United dat op de achtergrond weer in bezit is van de Charlesbank in Boston en New York, is Alpha-Audio nieuwsgierig hoe de toekomst van D&M er uit ziet. Dat komen we te weten door de managers te interviewen die verantwoordelijk zijn voor de Benelux. Tijd […]

Geef een reactie