web analytics

Q’s Column: Plafond dienst

Alpha Audio's Column

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… iets over een plafond, slaap, audio en een virus. 

Het is weer zo ver. Ik ben gezegend met een plafond dienst. (niet kunnen slapen, naar het plafond staren en om de 5 minuten op je wekker kijken hoelang je nog kan slapen, als je op dat moment in slaap zou vallen).

Terwijl mijn gedachte mij meenemen naar de houdbaarheid van muziek en een nieuw systeem, kijk ik naar mijn wekker, 23:55 uur. Als ik nu in slaap zou vallen, kan ik nog 4 en een half uur slapen voordat de wekker gaat.

Ik heb net mijn hele audiosysteem de deur uit gedaan. Het audiovirus heeft toegeslagen. Ik heb een blank canvas doek en 3500 euro om dat in te kleuren. Ga ik weer voor Rotel of Chinees? Wellicht een Marantz? Of ga ik een test aan vragen voor een Rega versterker? Eens kijken hoe dat bevalt. En wat voor speakers dan?

Misschien moet ik het gewoon aan de lezers van Alpha vragen. Wat voor systeem zou je samenstellen met 3500 euro?

Ik kijk weer op de wekker? KAK, KAK, KAK, 01:00 uur. Okay, concentreer. Adem in, adem uit. Ontspan en dan val ik vanzelf in slaap.  Hoe laat is het? 01:30 uur? Dit gaat niet goed. Nog maar 3 uur kostbare slaaptijd. Waarom laat ik mijn gedachtes over audio mij van de slaap beroven?

Misschien kan ik beter uit bed gaan. Al mijn gedachte op papier zetten en dan gaan slapen. Nee! Ik kan dit, ik kan gaan slapen. Zucht, 02:00 uur.

Ik kruip al snikkend van teleurstelling in een foetushouding en niet veel later val ik in slaap.  Ergens in de verte hoor ik iemand???.? Like a virgin, touched for? ??.. Het is m?n wekker. Ik heb het gevoel alsof ik de intercity van Amsterdam heb geprobeerd terug te koppen. Welkom maandag!

9 reacties

     1. Exposure is net als Mitchell and Johnson engels. Die gasten maken hele goede spullen. Ik ben wezen luisteren naar PMC boxen, maar die vielen tegen. Audiovector heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding en ik vind ze geweldig klinken. De combinatie is prima; ik ben er zeer tevreden mee.

 1. Ik zou het wel weten Quintijn:
  – Node 2 á ?549
  – Setje Dynaudio XEO 6 á ?3000

  Mijn tip als je slecht kunt slapen is gewoon (in bed) naar muziek luisteren via een leuk portable setje (IEMS + DAP).
  Zo speel ik het album Chicane – behind the sun met mijn Sansa Clip+ en Soundmagic E50s en val als een roosje in slaap.

  Even flink batsen helpt natuurlijk ook ;-)

Geef een reactie