web analytics

Q’s Column: Drank en Drugs

Alpha Audio's Column

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… Drank en Drugs. 

Of ik een column wil gaan schrijven… En zo ja: waarover dan. Ik had binnen zeven seconden een antwoord op vraag één. “Tuurlijk, waarom niet?!” Alleen dan nog een antwoord op vraag twee: het onderwerp van de column. Invulling geven aan zo’n opiniestuk is toch vrij lastig. Een blanco document bleef lange tijd leeg. Blijkbaar toch niet zo makkelijk als ik dacht.

Ik vroeg vrienden en collega?s of ze suggesties hadden. Maar geen van deze voorstellen kon ik mij goed in vinden. Onderweg in de auto dwalen mijn gedachtes af. Tot ik een nummer voorbij hoor komen. Drank en drugs. Vol verbazing over de tekst en sound van het nummer, zit ik met opengevallen mond te luisteren.

?Als je bitch wil chillen, is het geen probleem. Dan ga ik erheen, ik kom niet alleen. Want ik heb drank en drugs?

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Er is meer fout dan goed aan het nummer. Het heeft het muzikale equivalent van een waterbuffel met diarree, die zijn behoefte probeert te doen in je gehoorgang. Laten we ook meteen de Nederlandse taal compleet om zeep helpen! Om vervolgens de jeugd te verpesten met drank en drugs.

Ook zijn vrouwen zijn niet gelijkwaardig, neeeee. Dat zijn bitches. Want vrouwen houden ervan om aangesproken te worden met: ?He bitch, wil je chillen??

In de auto, op dat moment, had ik alle muzikale hoop verloren. Wie komt ons redden van deze verschrikkelijke muzikale ondergang?

Gerelateerde berichten

Pioneer Onkyo Esoteric

High End Munchen 2018 – Pioneer Onkyo

Op de stand van Onkyo / Pioneer vinden we een paar nieuwtjes. Onder meer de WSA-70: een all-in-one speaker die écht alles in zich heeft. Tevens horen we dat de 500-serie wordt uitgebreid met een eindversterker en een geïntegreerd model. Fijn voor wie wat flexibiliteit miste in deze serie. We lopen de nieuwtjes even voor […]

Number One hifi-show leiden 2012

Verslag Studio Number One Show

Afgelopen weekend vierde de Leidse HiFi Studio Number One zijn 30-jarig jubileum met een groots opgezette HiFi-beurs in het Holiday Inn in Leiden. De opkomst heeft de het stel, Rick en Cécile van Nimwegen, enorm verrast: beide dagen in het weekend zijn meer dan 1000 bezoekers per dag gekomen. 

9 reacties

 1. “Wie komt ons redden van deze verschrikkelijke muzikale ondergang?”
  Het antwoord daarop is al sinds de jaren90 niet te vinden.
  (enkele uitzonderingen daargelaten hè, kregen het voordeel van de twijfel)
  Maar elk nadeel heeft ook nog z’n andere voordeel… volgend jaar is vrijwel iedereen het ‘liedje’ weer vergeten.
  :-)

 2. “Dat is toch geen muziek……” , dat zeiden ze vroeger ook over Elvis. 20 jaar geleden(….) vond ik happy harcore ook troep, nu wordt ik er wel vrolijk van. Dat kan natuurlijk ook de nostalgie zijn.
  Nostalgie…. ik ben pas 40. Peter Koelewijn zong “je wordt ouder papa”. Verder leuke Column ;)

 3. Toegegeven. De viscositeit van de buffeldiaree is erg hoog in deze plaat maar… hij is wel “catchy”. De Giel versie vind ik dan wel nog veel leuker dan het origineel.
  Wat vindt je eigenlijk van De jeugd van tegenwoordig? Manon vind ik bv geniaal bedacht waarbij ze een bepaalde sound hebben wat in mijn optiek retro aandoet. Wellicht voer voor je volgende column.

  1. De chips en cola versie? Die krijgt van 100 punten. De jeugd van tegenwoordig, net als The opposites hebben wel degelijk nummers geproduceerd met inhoud. Daar hecht ik veel waarde aan. Dank voor je reactie. Ik ga je tip zeker meenemen!

Geef een reactie