web analytics

QBlog – de nieuwe digitale vinyl trend

High End Munchen 2017

Op Alpha-audio konden we er niet omheen. De laatste jaren is de gekte alleen maar toegenomen. Het is zelfs zo erg doorgeslagen dat er cd’s worden gekopieerd op vinyl. De tweedehands markt voor vinyl lijkt op de huizenmarkt. Prijzen gaan door het plafond. Zo zien we de laatste jaren ook dat de cassette en reel to reel machines opnieuw leven wordt ingeblazen.

Ik vind het persoonlijk helemaal gestoord. Begrijp mij niet verkeerd. Ik vind het vinyl luisterproces geweldig. Het uitzoeken van je muziek, met de borstel de plaat schoonvegen en dan ECHT luisteren. Maar ik kan mij ook irriteren aan de plopjes en kraakjes. Zo erg dat ik stop met luisteren.

Punt is: ze vragen 40 euro voor een nieuwe LP !! In feite niets meer dan een stukje gerecyclede autoband, maar dan met (nog) minder profiel. 40 euro!! Dat is echt niet goed.

Het is vergelijkbaar met een happy end bij de massage salon, waarbij ze het potje tijgerbalsem pakken. Voor mij dezelfde verhouding ‘niet goed’.

Ik ben gelukkig niet de enige. Er zijn er meer…

Maar er is hoop. Er is een nieuwe trend op komst. Het proces lijkt bijzonder veel op dat van vinyl. Het begint met uitzoeken van de muziek. Maar de muziekdrager hoeft niet afgeborsteld te worden. Wel moet het uit een hoesje gehaald worden. Vervolgens moet de drager in een lade gestopt worden en op play gedrukt worden. Daarna is het heerlijk genieten van muziek zonder plopjes en kraakjes. En… geen belachelijke prijzen.

Ik heb het natuurlijk over de cd. Ik ga vast met jullie delen dat cd’s, de nieuwe trend gaat worden in muziek land (als het dat al niet was). Geen plopjes en kraakjes én natuurlijk beter dan die van Spotify. En het mooie is… het rituele luisterproces hou je gewoon. Het boekje met songteksten of achtergrondinformatie. En als ik toch de muziek wil streamen, dan rip ik de cd en zet ik het op mijn server.

Nee de cd is nog lang niet dood. In tegendeel, wij moeten weer aan de cd.

Gerelateerde berichten

Verslag ISE 2015

De Integrated Systems Europe beurs in de RAI Amsterdam wordt elk jaar groter en interessanter. Zeker voor audioliefhebbers, aangezien er elk jaar weer meer partijen aanwezig zijn. Ook dit jaar. Kortom: Alpha Audio is op pad gegaan om even rond te neuzen. Hierbij een kort verslag en een boel foto’s! 

Xfi 2017 – Helios

Poe… na heel wat tijd buiten kantoor hebben we EINDELIJK weer wat tijd om video’s te verwerken die we hebben geschoten op de Xfi 2017. Deze keer: Helios! 

3 reacties

  1. Zo heeft iedereen een favoriete geluidsbron.

    Ik erger mij niet aan het gekraak van een LP.
    Het geruis van cassettebandjes is weer mijn irritatie.
    De cd is ideaal om muziek zolang mogelijk goed te houden, mits cd’s met liefde worden behandeld.

    Streamen, dat is het beste van alle werelden, lekker gemakkelijk een flinke bibliotheek en voor audiofans keuze uit tig dacs.

Geef een reactie