web analytics

Primeurs op de Doelen

We zijn vandaag naar de Doelen lente hifishow geweest in Rotterdam. Daar was een aantal primeurs te zien. We zetten er een paar op een rijtje…

De Doelen is doorgaans een prima bezochte show waar veel te zien is. Echt veel te zien was er eerlijk gezegd dit jaar niet. Maar toch: we hebben een paar primeurtjes gezien. En sommigen waren wel even het benoemen waard. Hieronder wat foto’s met kort een beschrijving.

 

De Audio Physic Scorpio 25. Nieuwe tweeter, strakker en voller laag. Klonk lekker!
De Burson HA 160D usb-dac... we zijn benieuwd! Hij speelde nog niet op de Doelen, maar wij gaan hem testen!
Wij kenden deze nog niet: de Crystal Arabesque... speelde prachtig. Los, luchtig, vol, neutraal... indrukwekkend. Prijs weten we niet, maar die zal ook wel indrukwekkend zijn.
Devialet... wie? Ja, wij kenden het ook niet. Maar dit alles in één-systeem (inclusief streaming) is een mengvorm van klasse-A en -D. Speelde op de Crystal-speakers. Erg mooi. Prijs: 11.000 euro. Niet heel veel, gezien het feit dat het goed speelt én alles in één is.
Wij kenden Mansberg eerlijk gezegd nog niet. Maar de luidsprekers van deze Hollanders zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen.
De persberichten hadden we al gezien, maar in het echt was deze - net als de V-link - nog niet eerder te bewonderen: de M6-500i van Musical Fidelity.
De Open Baffle van Audiosense. Het perspex was nog warm... een bijzonder systeem van Rudo Meijer dat met actieve filtering werkt en waanzinnig faserein, gecontroleerd en 'eerlijk' moet klinken. We zijn benieuwd!
Save the best for last.... wie graag in het donker geniet, hoeft nu niet tot middernacht te wachten. Met een speciaal masker - de Musicmask - kunt u altijd in rust, zonder visuele prikkels, genieten. Wat een bullshit zeg...

Er was natuurlijk nog veel meer te zien. Wij hebben foto’s en video’s gemaakt die binnenkort gemonteerd en wel op Alpha Audio staan. Hou de site dus in de gaten!

Gerelateerde berichten

Gydotron High End Show 2014 (1)

Gydotron High End Show

Op zaterdag 11 januari zijn we ‘s ochtends vroeg de auto ingestapt om naar Malle, België te rijden voor de Gydotron High End Show. Dus niet alleen vanwege de heerlijke trapist, maar ook vanwege ander heerlijk spul: high-end audio. In een groot herenhuisachtig pand, staan op drie verdiepingen de meest waanzinnige systemen opgesteld. Wij hebben […]

JBL L100

High End Munchen 2018 – JBL

  JBL – of beter: Harman Group – staat op de High End met een paar nieuwe producten. Een uitschieter is de L100. Een beroemde luidspreker die door de Maxwell-reclame een beetje een cultstatus heeft gekregen. Wij bekijken en beluisteren de ‘nieuwe’ versie. En ja: we willen hem. Al is het alleen maar vanwege sentiment. 

Geef een reactie