Primeurs op de Doelen

We zijn vandaag naar de Doelen lente hifishow geweest in Rotterdam. Daar was een aantal primeurs te zien. We zetten er een paar op een rijtje…

De Doelen is doorgaans een prima bezochte show waar veel te zien is. Echt veel te zien was er eerlijk gezegd dit jaar niet. Maar toch: we hebben een paar primeurtjes gezien. En sommigen waren wel even het benoemen waard. Hieronder wat foto’s met kort een beschrijving.

 

De Audio Physic Scorpio 25. Nieuwe tweeter, strakker en voller laag. Klonk lekker!
De Burson HA 160D usb-dac... we zijn benieuwd! Hij speelde nog niet op de Doelen, maar wij gaan hem testen!
Wij kenden deze nog niet: de Crystal Arabesque... speelde prachtig. Los, luchtig, vol, neutraal... indrukwekkend. Prijs weten we niet, maar die zal ook wel indrukwekkend zijn.
Devialet... wie? Ja, wij kenden het ook niet. Maar dit alles in één-systeem (inclusief streaming) is een mengvorm van klasse-A en -D. Speelde op de Crystal-speakers. Erg mooi. Prijs: 11.000 euro. Niet heel veel, gezien het feit dat het goed speelt én alles in één is.
Wij kenden Mansberg eerlijk gezegd nog niet. Maar de luidsprekers van deze Hollanders zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen.
De persberichten hadden we al gezien, maar in het echt was deze - net als de V-link - nog niet eerder te bewonderen: de M6-500i van Musical Fidelity.
De Open Baffle van Audiosense. Het perspex was nog warm... een bijzonder systeem van Rudo Meijer dat met actieve filtering werkt en waanzinnig faserein, gecontroleerd en 'eerlijk' moet klinken. We zijn benieuwd!
Save the best for last.... wie graag in het donker geniet, hoeft nu niet tot middernacht te wachten. Met een speciaal masker - de Musicmask - kunt u altijd in rust, zonder visuele prikkels, genieten. Wat een bullshit zeg...

Er was natuurlijk nog veel meer te zien. Wij hebben foto’s en video’s gemaakt die binnenkort gemonteerd en wel op Alpha Audio staan. Hou de site dus in de gaten!

Gerelateerde berichten

Entre ISE

Verslag ISE 2014

ACHTERGROND – Vandaag is ISE gestart. En traditiegetrouw is het wederom wat groter dan het jaar ervoor en zijn de audiopartijen weer rijkelijk vertegenwoordigd. Wij hebben vandaag door de ongeveer 10 hallen gestruind op zoek naar mooie nieuwe dingen. En die waren er! 

Interview Helios – ATC – Audio Show Alkmaar 2018

Op de Audio Show Alkmaar hebben we interessante spullen kunnen zien en horen. Zowel exotisch als meer down to earth. Helios uit Haarlem staat met ATC te spelen. Bekend van diverse studio monitoren. Nu laten ze de nieuwe ATC P2 eindversterker zien: de Power 2… gokken we zo. De opvolger van de P1. Prijs is […]

Geef een reactie