Preview Dion Audio Loco versterker voor Pi-3

dion-audio-loco

We hebben van Dion Audio de Loco-versterker voor de Rasberry Pi in handen gekregen. Dit is een bizar klein klasse-D versterkertje met een maximaal vermogen van 84 watt per kanaal in 4 Ohm. De dac zit er al op. En de drivers? Geregeld. Kortom: plug… play!

We hebben de onderdelen net binnen: een Rasberry Pi 3, de Dion Audio Loco en een voeding. Nu nog een kastje en bouwen maar. Dat gaan we uiteraard op video doen. Nu willen we in eerste instantie wat software pakketten gaan proberen. Volgens Miquel moeten heel wat distributies al werken. We gaan natuurlijk Open Elec, Kodi en wellicht Geekbox proberen. De kernel moet wel nieuw genoeg zijn om de driver van de Loco in zich te hebben. Dat valt vast te hacken, maar het is handiger om een distri te gebruiken waar de driver al in zit.

Voeding

De voeding die wij bij de Loco hebben is 19 volt. Wij kunnen dus 45 watt eruit halen. Dat moet wel genoeg zijn. De vraag is ook hoe het board reageert bij 84 watt… dat moet toch behoorlijk warm gaan worden.

Het hele kitje kost ongeveer 300 euro. Dat is de Pi 3, Loco en voeding. Met een mooi kastje en sd-kaartje moet je voor 400 euro klaar kunnen zijn. En dan hebt u toch een heel interessante alles in één mediaspeler!

De test

De test en instructievideo is in de maak. Houd Alpha Audio in de gaten!

Gerelateerde berichten

Zijn hoge samplingrates nuttig?

Zin of onzin? Hoge samplingrates zijn altijd een punt van discussie. En we krijgen er veel vragen over. Vandaar dat we deze veel voorkomende lezersvraag eens uitleggen op video. We leggen uit wat samplingrate – en bitgrootte – is en wat de invloed is op audio. Heel veel kijkplezier! 

Streaming Media – Deel 1

?U kunt dit product ook opnemen in het netwerk en muziek en video vanaf het internet spelen?. Nagenoeg alle moderne mediaproducten hebben tegenwoordig een netwerkaansluiting om media te streamen. Leuk, maar wat is streaming. Wat kunt u ermee? Hoe sluit u het aan? Heeft het wel zin als ?hifiliefhebber? over te stappen? Streamen is niets […]

Logitech Squeezebox Controller

Logitech Squeezebox Duet

Beloofd is beloofd, dus in navolging van de Logitech Squeezebox Boom nu de beurt aan het duo: Logitech Squeezebox Duet. Want hoe presteert de displayloze Receiver van Logitech nou eigenlijk in vergelijk tot een geluidskaart of een CD-speler? En hoe verhoudt het gebruiksgemak van de Controller zich bijvoorbeeld tot een smartphone? Alpha Audio bekijkt en […]

5 reacties

  1. @Jeroen en op de Chromecast Ultra zit ook alleen een hdmi uitgang, vandaar het idee of deze ook op de loco aangesloten kan worden. De Chromecast Audio heeft een SPdif uitgang die kwalitatief minder is.

Geef een reactie