web analytics

Preview Dion Audio Loco versterker voor Pi-3

dion-audio-loco

We hebben van Dion Audio de Loco-versterker voor de Rasberry Pi in handen gekregen. Dit is een bizar klein klasse-D versterkertje met een maximaal vermogen van 84 watt per kanaal in 4 Ohm. De dac zit er al op. En de drivers? Geregeld. Kortom: plug… play!

We hebben de onderdelen net binnen: een Rasberry Pi 3, de Dion Audio Loco en een voeding. Nu nog een kastje en bouwen maar. Dat gaan we uiteraard op video doen. Nu willen we in eerste instantie wat software pakketten gaan proberen. Volgens Miquel moeten heel wat distributies al werken. We gaan natuurlijk Open Elec, Kodi en wellicht Geekbox proberen. De kernel moet wel nieuw genoeg zijn om de driver van de Loco in zich te hebben. Dat valt vast te hacken, maar het is handiger om een distri te gebruiken waar de driver al in zit.

Voeding

De voeding die wij bij de Loco hebben is 19 volt. Wij kunnen dus 45 watt eruit halen. Dat moet wel genoeg zijn. De vraag is ook hoe het board reageert bij 84 watt… dat moet toch behoorlijk warm gaan worden.

Het hele kitje kost ongeveer 300 euro. Dat is de Pi 3, Loco en voeding. Met een mooi kastje en sd-kaartje moet je voor 400 euro klaar kunnen zijn. En dan hebt u toch een heel interessante alles in één mediaspeler!

De test

De test en instructievideo is in de maak. Houd Alpha Audio in de gaten!

Gerelateerde berichten

Grimm MU-1

Interview Eelco Grimm – Grimm Audio MU-1

Vorig jaar stond een prototype op de High End Munchen. In 2019 hebben we hem horen spelen. Nu is hij dan eindelijk beschikbaar. Volgens Eelco Grimm is het het grootste project waar Grimm aan heeft gewerkt. Groter dan de LS1. De ‘boosdoener’: software. Wat is er dan zo bijzonder? Is de MU-1 meer dan gewoon […]

Set-up met meerdere streamers

Serie Streaming Audio – Deel 2: soorten streamers

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten […]

5 reacties

  1. @Jeroen en op de Chromecast Ultra zit ook alleen een hdmi uitgang, vandaar het idee of deze ook op de loco aangesloten kan worden. De Chromecast Audio heeft een SPdif uitgang die kwalitatief minder is.

Geef een reactie