Preview Dion Audio Loco versterker voor Pi-3

dion-audio-loco

We hebben van Dion Audio de Loco-versterker voor de Rasberry Pi in handen gekregen. Dit is een bizar klein klasse-D versterkertje met een maximaal vermogen van 84 watt per kanaal in 4 Ohm. De dac zit er al op. En de drivers? Geregeld. Kortom: plug… play!

We hebben de onderdelen net binnen: een Rasberry Pi 3, de Dion Audio Loco en een voeding. Nu nog een kastje en bouwen maar. Dat gaan we uiteraard op video doen. Nu willen we in eerste instantie wat software pakketten gaan proberen. Volgens Miquel moeten heel wat distributies al werken. We gaan natuurlijk Open Elec, Kodi en wellicht Geekbox proberen. De kernel moet wel nieuw genoeg zijn om de driver van de Loco in zich te hebben. Dat valt vast te hacken, maar het is handiger om een distri te gebruiken waar de driver al in zit.

Voeding

De voeding die wij bij de Loco hebben is 19 volt. Wij kunnen dus 45 watt eruit halen. Dat moet wel genoeg zijn. De vraag is ook hoe het board reageert bij 84 watt… dat moet toch behoorlijk warm gaan worden.

Het hele kitje kost ongeveer 300 euro. Dat is de Pi 3, Loco en voeding. Met een mooi kastje en sd-kaartje moet je voor 400 euro klaar kunnen zijn. En dan hebt u toch een heel interessante alles in één mediaspeler!

De test

De test en instructievideo is in de maak. Houd Alpha Audio in de gaten!

Gerelateerde berichten

Preview Xbmc 13 – Gotham

VIDEO – Xbmc is hard aan het gaan. Ze zijn alweer toe aan versie 13! In mei is versie 12 verschenen. Een versie waarbij de audio-engine geheel is herschreven. En dat met succes, want Xbmc 12 klinkt een stuk beter dan versie 11. Destijds was je als audiofanaat bijna verplicht voor J River te kiezen, […]

High-End-Swiss-2015

Merging Technologies

Claude Cellier richtte Merging Technologies in 1990 op nadat hij 10 jaar bij Nagra-Kudelski had gewerkt aan professionele opname-apparaten. Merging is actief in de pro-audio en staat aan de basis van de ontwikkeling van DSD. In samenwerking met Philips. Daarbij ontwikkelde het zelf DXD (Digital eXtreme Definition). Een formaat dat op 352.8kHz/24bit werkt en waarmee het […]

5 reacties

  1. @Jeroen en op de Chromecast Ultra zit ook alleen een hdmi uitgang, vandaar het idee of deze ook op de loco aangesloten kan worden. De Chromecast Audio heeft een SPdif uitgang die kwalitatief minder is.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Video Metrum Acoustics Baby Ambre

Video Metrum Acoustics Baby Ambre