web analytics

Presentatie Synology DSM 5 Beta

Synology DSM 5

VIDEO – Synology blijft innoveren op gebied van NAS. De grootste fabrikant van NAS ter wereld heeft onlangs voor de pers zijn nieuwe software voor de Disk Stations geïntroduceerd: Disk Station Manager 5 of korter: DSM 5. Het gaat nog om een Beta, maar het laat al prima zien wat de consument binnenkort als update binnenhaalt! 

Synology gelooft heilig in de personal cloud. De NAS als personal cloud. En dat pushen ze dan ook hard met alle apps voor nagenoeg alle platforms. En om het allemaal nog gemakkelijker te maken, zijn vanaf DSM 5 meerdere Disk Stations aan elkaar te koppelen én te synchroniseren met al bestaande clouddiensten als Dropbox.

Eén van de functies waar wij heel erg blij van werden, is de uitbreiding van Cloudstation. Ook de NAS is nu als client in te stellen. En het is vanaf DSM  5 mogelijk om meerdere DS’en te koppelen aan één client. Kortom: alle mogelijke scenario’s zijn nu uitvoerbaar. Handig voor wie een NAS in kantoor heeft en een NAS voor privé. Of voor wie op meerdere locaties een nas heeft en deze gesynchroniseerd wil houden.

Er zijn teveel vernieuwingen om zo even te bespreken. Vandaar dat we alles maar even op video hebben gezet. Zo weet u ook wat eraan zit te komen. Dit is déél één: de consumentenkant. De zakelijke kant zetten we ook zo spoedig mogelijk online.

Bekijk Synology DSM 5 hieronder.

Gerelateerde berichten

Preview Xbmc 13 – Gotham

VIDEO – Xbmc is hard aan het gaan. Ze zijn alweer toe aan versie 13! In mei is versie 12 verschenen. Een versie waarbij de audio-engine geheel is herschreven. En dat met succes, want Xbmc 12 klinkt een stuk beter dan versie 11. Destijds was je als audiofanaat bijna verplicht voor J River te kiezen, […]

HTPC software

Pc’s vormen steeds meer het centrum van een home theatre opstelling. Niet heel gek als u bedenkt dat een pc muisstil zijn werk kan doen en geheel naar wens ingericht kan worden. Wilt u echter video’s en muziek afspelen, of wellicht foto’s bekijken, dan hebt u software nodig. Welke software is er? En welke werkt […]

9 reacties

  1. Hadden ze ook nog nieuws over download station. De huidige versie is een half gebakken versie waar je weinig aan hebt. Vooral het ontbreken van automatisch repareren en het daarna niet het verwijderen van de overbodige bestanden maakt nu dat je niet veel aan dit programma hebt.

    Verder had ik wel verwacht dat ze wat meer aandacht zouden schenken aan het uiterlijk van de programma’s. Je moet maar van die paarse achtergrond houden in video station. Had graag de mogelijkheid gehad dit zelf aan te passen.

    Verder heb ik de indruk dat ze niet echt veel aandacht geven aan gebruikers gemak.
    Na het zien van deze video ben ik nog niet zo ver dat hier de handen op elkaar gaan. Ben dan ook zeer benieuwd hoe deze versie ontvangen word.

Geef een reactie