Presentatie Kevin Duffy – CEO Sound United – De Visie

Kevin Duffy - Sound United

De EDC – European Dealer Conference – begint altijd met een presentatie van de managers van de multinational. Kevin Duffy is de CEO van het bedrijf waar Denon, Marantz, HEOS, Polk, Definitive Technology en Classé onder vallen. Hij gaat langs de tijd van de overname, de huidige status en de toekomstplannen. 

Opvallend bij de presentatie van Duffy, is dat hij blijft hameren op de kern van het bedrijf: degelijke audioproducten neerzetten. “Good Sound” is en blijft de kern van Sound United. Prima natuurlijk. Tevens geeft hij aan dat er duidelijke segmenten komen, om kanibalisering van eigen producten te voorkomen. Denk aan dat Denon en Marantz ieder in een eigen segment thuis horen, waarbij Marantz boven Denon staat. Het onlangs ‘aangeschafte’ Classé staat daar weer boven. “Luxury Audio” noemt de CEO dat.

HEOS active…

HEOS is inmiddels een duidelijk ingrediënt van elk product binnen Sound United. Bijna elke Marantz- en Denon-receiver heeft het wel. Volgende stap is natuurlijk actieve modellen van Polk en Definitive Technology. Hoe lang gaat dat duren? Dat willen ze (nog) niet kwijt.

Voice

Tevens een belangrijk element… Voice control bij streaming en home automation. Denk daarbij aan Alexa, Google Home, Siri… Sound United ziet dit niet als toekomst… eerder als nu. En terecht. Smart Home is een feit. Zeker nu deze giganten (Google, Amazon, Apple) er vol op inzetten. (Microsoft Cortana is niet echt een voice assistant voor Smart Home).

De huidige actieve speakers en soundbars van Polk hebben al een mogelijkheid voor Google Home of Alexa (niet beide). Wie dus wil starten, kan beginnen met een dusdanige oplossing.

Video Presentatie Kevin Duffy – Sound United

Gerelateerde berichten

Beolit 12 stapeltje

Impressie Bang & Olufsen Beolit 12

We zijn vandaag op bezoek geweest bij Bang & Olufsen om de Beolit 12 eens wat beter te bekijken en beluisteren. De nieuweling in de line-up van Bang en Olufsen (sorry: B&O Play), is compatible met Apple Airplay. Sterker nog: het is een Airplay luidspreker. Gelukkig ook met een line-in, zodat er ook andere bronnen […]

Bassocontinuo

High End Munchen 2810 – Bassocontinuo

We praten op de High End Munchen ook met Lorenzo van Bassocontinuo. Hij viert zijn 30-jarig bestaan met… een limited editie van een prachtig audiorek. Er zijn maar liefst 10 stuks te koop. En we gokken dat ze allemaal al verkocht zijn. Maar gelukkig is er nog meer nieuws. We hebben het op video staan. 

Sfeerverslag IFA 2018

We hebben de afgelopen week over de IFA in Berlijn gerend. Met een camera natuurlijk. Om u een idee te geven van wat er te zien is: een compleet sfeerverslag van de beurs. We kunnen natuurlijk niet écht alles laten zien, maar we hopen dat we u hiermee een goed idee kunnen geven. 

Geef een reactie