web analytics

Presentatie Kevin Duffy – CEO Sound United – De Visie

Kevin Duffy - Sound United

De EDC – European Dealer Conference – begint altijd met een presentatie van de managers van de multinational. Kevin Duffy is de CEO van het bedrijf waar Denon, Marantz, HEOS, Polk, Definitive Technology en Classé onder vallen. Hij gaat langs de tijd van de overname, de huidige status en de toekomstplannen. 

Opvallend bij de presentatie van Duffy, is dat hij blijft hameren op de kern van het bedrijf: degelijke audioproducten neerzetten. “Good Sound” is en blijft de kern van Sound United. Prima natuurlijk. Tevens geeft hij aan dat er duidelijke segmenten komen, om kanibalisering van eigen producten te voorkomen. Denk aan dat Denon en Marantz ieder in een eigen segment thuis horen, waarbij Marantz boven Denon staat. Het onlangs ‘aangeschafte’ Classé staat daar weer boven. “Luxury Audio” noemt de CEO dat.

HEOS active…

HEOS is inmiddels een duidelijk ingrediënt van elk product binnen Sound United. Bijna elke Marantz- en Denon-receiver heeft het wel. Volgende stap is natuurlijk actieve modellen van Polk en Definitive Technology. Hoe lang gaat dat duren? Dat willen ze (nog) niet kwijt.

Voice

Tevens een belangrijk element… Voice control bij streaming en home automation. Denk daarbij aan Alexa, Google Home, Siri… Sound United ziet dit niet als toekomst… eerder als nu. En terecht. Smart Home is een feit. Zeker nu deze giganten (Google, Amazon, Apple) er vol op inzetten. (Microsoft Cortana is niet echt een voice assistant voor Smart Home).

De huidige actieve speakers en soundbars van Polk hebben al een mogelijkheid voor Google Home of Alexa (niet beide). Wie dus wil starten, kan beginnen met een dusdanige oplossing.

Video Presentatie Kevin Duffy – Sound United

Gerelateerde berichten

Interview Yamaha Music – ISE 2018

Zoals u al hebben gezien was Alpha-Audio duidelijk aanwezig op de ISE 2018. We hebben daar niet alleen producenten gesproken over techniek, productie en geluid. We hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om te spreken over de toekomst van de Hifi en High End industrie. Zo hebben we het management van Yamaha Music BeNeLux […]

Xfi 2017 - Vel;dhoven

Impressie Xfi Audio Show 2017

Het was weer bomvol in het Koningshof in Veldhoven. In het doolhof van gangen waren allerhande mooie merken te vinden. Veel te veel om op te noemen. Maar om wat voorbeelden te geven: ATC, Van Medevoort, Grimm, Metrum Acoustics, Bowers & Wilkins, Marantz, Moon, Pass Labs… u leest het al: top spullen. Wij geven u […]

Geef een reactie