web analytics

Presentatie en Demo Trinnov – Mutrox – Bowers & Wilkins

Inleiding

We zijn op bezoek geweest bij de heren van Mutrox, Bowers & Wilkins en… Trinnov. Gek? Nee: Mutrox en Bowers & Wilkins werken al een paar jaar nauw samen. Nu is ook Trinnov aangesloten. De reden is simpel: met z’n allen ben je sterker dan alleen. En soms ontstaat er gewoonweg een synergie. Wij zijn natuurlijk wel benieuwd naar het verhaal van de Fransen en reizen af naar Mutrox HQ waar een dikke, vette cinema is ingericht met allerhande exotische spulletjes.

Voordat we de bioscoop inrennen, praten we met het Trinnov-team. En dan met name met Arnaud Destinay. Hij kan prima uitleggen waarom Trinnov geïnteresseerd is in een samenwerking met Bowers en Mutrox. Dit gesprek is overigens opgenomen in de video die we in dit bericht hebben gezet.

Akoestiek is cruciaal

Gek genoeg meldt Arnaud dat Trinnov weliswaar tekortkomingen in de ruimte kan compenseren, maar dat een goede akoestiek cruciaal is voor een optimaal presterend systeem. In feite geldt gewoon nog steeds: krijg de akoestiek goed en ga daarna tweaken. Net als bij een stereosysteem dus. Te vaak ziet hij dat een home cinema in een matige of slechte kamer is geplaatst en dat mensen dan proberen met DRC – digitale room correctie – alles recht gaan trekken. Dat werkt maar deels.

De samenwerking met Mutrox en Bowers & Wilkins is dus een logische. Mutrox is een akoestisch specialist en kan dus perfect een kamer goed krijgen. En Bowers heeft een interessante en complete Custom Install lijn waar Mutrox al jaren mee werkt. Kortom: als na het aanpassen en inrichten van de kamer met een Trinnov wordt gewerkt, wordt het hele systeem naar een hoger plan getild.

Gerelateerde berichten

Ken Ishiwata

Hoe Ken Ishiwata bij Marantz is gekomen – 40 jaar dienst

Inleiding InhoudKen Ishiwata… Dé Marantz-man. De man van de KI-Signature series; begerenswaardige Marantz-modellen, getuned voor nog meer muziek. In 2018 is hij veertig jaar in dienst bij Marantz. Vandaar de speciale KI-Ruby. Immers: Marantz moet het op één of andere manier vieren. Bij de introductie van de Ruby krijgen we een compleet verhaal van Mr […]

Dal Epicon 8

Alpha Audio interview Lars Worre

Inleiding InhoudVIDEO – Alpha Audio is vandaag op de Dutch Dealer Days. Daar is onder meer de nieuwe Dali Epicon 8 te beluisteren op een prachtige set van NAD (M2, M50 en M52). Alpha Audio laat niet snel een kans voorbij gaan als de CEO van een bedrijf aanwezig is. Zeker niet als deze ook […]

Geef een reactie