Presentatie en Demo Trinnov – Mutrox – Bowers & Wilkins

Inleiding

We zijn op bezoek geweest bij de heren van Mutrox, Bowers & Wilkins en… Trinnov. Gek? Nee: Mutrox en Bowers & Wilkins werken al een paar jaar nauw samen. Nu is ook Trinnov aangesloten. De reden is simpel: met z’n allen ben je sterker dan alleen. En soms ontstaat er gewoonweg een synergie. Wij zijn natuurlijk wel benieuwd naar het verhaal van de Fransen en reizen af naar Mutrox HQ waar een dikke, vette cinema is ingericht met allerhande exotische spulletjes.

Voordat we de bioscoop inrennen, praten we met het Trinnov-team. En dan met name met Arnaud Destinay. Hij kan prima uitleggen waarom Trinnov geïnteresseerd is in een samenwerking met Bowers en Mutrox. Dit gesprek is overigens opgenomen in de video die we in dit bericht hebben gezet.

Akoestiek is cruciaal

Gek genoeg meldt Arnaud dat Trinnov weliswaar tekortkomingen in de ruimte kan compenseren, maar dat een goede akoestiek cruciaal is voor een optimaal presterend systeem. In feite geldt gewoon nog steeds: krijg de akoestiek goed en ga daarna tweaken. Net als bij een stereosysteem dus. Te vaak ziet hij dat een home cinema in een matige of slechte kamer is geplaatst en dat mensen dan proberen met DRC – digitale room correctie – alles recht gaan trekken. Dat werkt maar deels.

De samenwerking met Mutrox en Bowers & Wilkins is dus een logische. Mutrox is een akoestisch specialist en kan dus perfect een kamer goed krijgen. En Bowers heeft een interessante en complete Custom Install lijn waar Mutrox al jaren mee werkt. Kortom: als na het aanpassen en inrichten van de kamer met een Trinnov wordt gewerkt, wordt het hele systeem naar een hoger plan getild.

Gerelateerde berichten

Matrijs maken vinyl

Hoe wordt vinyl gemaakt? Een blik bij Record Industry

Muziek is emotie. En bij de liefhebbers van de betere apparatuur speelt dan ook nog de apparatuur zelf mee. En het medium. Vraag een liefhebber van streaming naar vinyl en er ontstaat een heftig gesprek. Maar daar gaan we het nu niet over hebben. Wij waren benieuwd naar hoe vinyl nu eigenlijk gemaakt wordt. We […]

Bowers Wilkins Nautilus

De geschiedenis van B&W

Mike Gough, Senior Product Manager van Bowers & Wilkins, vertelt over de geschiedenis en filosofie van het Britse bedrijf. Met de nodige humor natuurlijk. Behalve deze presentatie hebben we ook nog een fabrieksbezoek, R&D-sessie en een rondleiding door Abby Road gehad. Kortom: een totaalpakket. We beginnen met het presenteren van de video van Mike Gough!

Geef een reactie