web analytics

Overzicht High End Munchen 2019

Graag blikken we nog even rustig terug op de High End Munchen 2019. Yung heeft al een artikel geschreven over deze grote show, maar nu wil uw redacteur ook graag even zijn mening kwijt. We proberen het kort te houden… 

Behalve héél veel audioproducten – waar we het zo over gaan hebben – is er nog meer te zien en te leren op deze show. Zo zijn er heel wat lezingen geweest. Collega Hans Beekhuyzen heeft bijvoorbeeld een lezing gehouden over speakerplaatsing. Toch wel bijzonder om daar een Nederlandse collega op het podium te zien tussen al dat internationale, intellectuele geweld. Bij deze nogmaals proficiat, Hans!

Trends

Elk jaar zijn er weer trends te zien. En dus ook dit jaar. Vinyl? Ja… zeker. Maar dat was niet de hoofdtrend. We zien ook veel reel to reel… en buizen. Zou de trend in de high-end niche toch analoog zijn? Dat ook weer niet zozeer. Maar we zien we een steeds duidelijkere splitsing. Het is écht streaming VS analoog. Hard tegen hard, want merken als Aurender, Auralic, Melco, NAIM en bijvoorbeeld Lenbrook-groep zet keihard in op digitaal. Maar we zien daar analoog geweld tegenin gaan vanuit de vele high-end niche-merken. Estelon doet demo’s met vinyl, Nagra… etc.

Nu zegt de greep naar analoog aardig wat naar onze mening. Mensen hebben blijkbaar toch een sterke neiging naar het fysieke medium. Ze willen wat vasthouden. Naast een tablet of telefoon dan. Nu heeft uw redacteur daar niet direct iets mee, al koopt hij wel alle special editions van zijn favoriete artiesten op vinyl… maar goed: die platen worden vervolgens niet afgespeeld, maar gestreamd in high-res.

Mooie dingen

Wat leuk is om te zien is dat er mooie merken naar Nederland gaan komen. Denk aan Avid. Of Ascendo. Niet direct de meest betaalbare zaken, maar wel erg fraai. Ook zijn er diverse producten vernieuwd, verbeterd en hebben we van Sbooster begrepen dat het zo goed gaat dat er gewoon een wachtlijst zit op hun voedingen. Kijk… dat vinden we knap!

Om u een compleet overzicht te bieden van wat we hebben gedaan op deze show, hebben we hieronder de playlist geplaatst. Er komen nog twee video’s bij deze 18 interviews. Dan weet u dat alvast. We zijn ook bezig met een overzichtsvideo. Handig voor wie niet zoveel tijd heeft. Die ziet u begin volgende week verschijnen.

Veel kijkplezier.

Playlist video’s High End 2019

Onze dagrapporten: dag 1 – dag 3

Gerelateerde berichten

Alpha Audio's Column

Q’s Column: Plafond dienst

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… iets over een plafond, slaap, audio en een virus. 

Geef een reactie