Nieuwe workshops TubeSociety

Altijd al een mooie versterker willen bouwen? Dat kan nu met behulp van de workshops van TubeSociety. Onder leiding van Menno van der Veen, Guido Tent en Bruno Putzeys. In twee studiedagen kunt u alles leren over klasse-D in combinatie met buizen. Een bijzondere combinatie. De hybrideschakeling bestaat specifiek uit Hypex UcD-modules. Waarom? Dat kunt u lezen in het onderstaande bericht.

Onderstaand bericht is van TubeSociety

Menno van der Veen en Guido Tent en Bruno Putzeys organiseren in het kader van TubeSociety twee studiedagen die gaan over buizen in combinatie met halfgeleiders.

Op 19 maart 2011 gaat de studiedag over Klasse D versterkers in combinatie met buizen. In hybrideschakelingen zijn specifiek de UcD modules van Hypex interessant omdat die, met de ingangsbuffer overbrugd, uitsluitend schakelende en passieve componenten bevat maar geen lineaire solid state versterkerschakelingen. De stuurtrappen kunnen nu met buizen uitgevoerd worden. Bruno Putzeys van Hypex is de gastdocent. Hij  komt uitleggen aan welke eisen buizen stuurtrappen voor klasse D modules moeten voldoen. Tevens geeft hij aanwijzingen voor het succesvol integreren van een klasse D module als subwoofer eindtrap.

Op 16 april 2011 wordt de studiedag verzorgd door Guido Tent (Tentlabs). Hij behandelt halfgeleider hulpschakelingen in buizenversterkers. Steeds vaker worden in moderne buizenversterkers specifieke functies door transistoren verzorgd. Denk aan stroombronnen, schone voeding, IV-conversie, bias regelingen enzovoort. Welke schakelingen zijn mogelijk en hoe dimensioneer je deze.

De studiedagen duren van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur.

Adres:
Ir bureau Vanderveen
Sassenstraat 21
8011 PA Zwolle.

Deelnamekosten zijn ? 50,- contant te voldoen op de dag zelf. Aanmelding vooraf is vereist via e-mail naar <[email protected]>. Er is een maximum aan het aantal deelnemers. Deelname is via volgorde van aanmelding en wordt per e-mail bevestigd. Zie voor meer info: www.mennovanderveen.nl, sectie “demo dagen”, of bel naar 038-4547-704

Gerelateerde berichten

Xfi 2017 - Vel;dhoven

Impressie Xfi Audio Show 2017

Het was weer bomvol in het Koningshof in Veldhoven. In het doolhof van gangen waren allerhande mooie merken te vinden. Veel te veel om op te noemen. Maar om wat voorbeelden te geven: ATC, Van Medevoort, Grimm, Metrum Acoustics, Bowers & Wilkins, Marantz, Moon, Pass Labs… u leest het al: top spullen. Wij geven u […]

Sfeerverslag IFA 2018

We hebben de afgelopen week over de IFA in Berlijn gerend. Met een camera natuurlijk. Om u een idee te geven van wat er te zien is: een compleet sfeerverslag van de beurs. We kunnen natuurlijk niet écht alles laten zien, maar we hopen dat we u hiermee een goed idee kunnen geven. 

Discovery tools

Video – Diverse NAS-systemen uitgelegd

Een NAS is een ongelooflijk handig apparaat. En hoewel sommige mensen beweren dat het een zinloos apparaat aan het worden is door talloze ‘cloud opslag’-diensten en streaming services als Tidal, Qobuz en Spotify, is er wel degelijk een bestaansrecht. Denk aan privacy en geen maandelijks terugkerende kosten… Wij bekijken drie merken: Synology, Qnap en Netgear! 

Geef een reactie