web analytics

Nieuwe serverkast-setup én test-setup ROON

We hebben onlangs de serverkast een opfrisbeurt gegeven. We lopen langs wat we in het rek hebben hangen én we geven inzicht in een test die we gaan doen met ROON. We zijn namelijk wel benieuwd of er verschil hoorbaar is tussen ROON op een NUC met een mooie voeding, of ROON in een Virtual Machine op een Unix-server. Kijkt u mee? 

Gerelateerde berichten

Grimm Audio - MU-1 streamer

High End Munchen 2018 – Grimm MU-1 streamer

Op de High End 2018 introduceert Grimm Audio de nieuwe MU-streamer. Het is de eerste in een serie van drie modellen. Het doel is een gemakkelijk te bedienen centrale hub aan te bieden. Een ‘schakelcentrum’ waar iedereen in het gezin mee kan werken. De MU-1 biedt alleen digitaal uit. De MU-2 beschikt over een d/a-converter […]

Streaming muziekdiensten; een overzicht…

Het aanbod van streaming muziekdiensten neemt wereldwijd in rap tempo toe. De recente lancering van TIDAL (high res van WiMP) in de Benelux is daar een goed voorbeeld van. Al is TIDAL op het moment van schrijven alleen beschikbaar voor HiFi-partners, zoals bijvoorbeeld Bluesound, NAD en Linn, het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ook […]

16 reacties

  1. Unraid heeft een fijne vM manager. En veel apps. Deze server dient een ander doel dan de Synology. De unraid server is voor Plex, vM en experimenteren. Vandaar de dikke Xeon en 48GB ram. ;).

   Ik ken Proxmox niet. Zal er eens naar kijken.

 1. Grappig, ik ben bezig dan wat streamers (zelfbouw met FrienlyArm) te testen met Meanwell voedingen van verschillende niveaus, leuk om te doen, ook 1 met een hele strakke lineaire voeding. De HP microserver Proliant boven in de hobbykamer met Ubuntu, Raid1 met MDADM (softwarematig), en de cliënt/streamers met inmiddels Ubuntu 18.04 LTS, dus 10 jaar gegarandeerde ondersteuning.
  Klankmatig in ieder geval een heerlijk klinkend geheel.

  1. Aanvullend dan even, ik draai dus ook met Roon, en krijg dus heel makkelijk alle streamers in beeld, wel een voordeel, naast het heel makkelijk instellen welke Dac en of in/uitgang je wilt gebruiken.Roon end-point maken is ook een fluitje van een cent.

 2. Beste Huite, indien weergavekwaliteit echt belangrijk is. Dan is de aktieve Kii3 DE oplossing, deze lost een natuurkundige wet op. Omdat de 6 DPS ‘s ervoor zorgen ook het laag (20 Hertz) in elke ruimte ongeacht de afmeting zonder boem boem wordt weergegeven, de Kii3 heeft geen 1 mtr. vrije ruimte rondom nodig. Hij was door Jaap getest, maar had wel een opmerking, hij noemde de LS1, ja de Grimm is fantastisch, maar je hebt wel ruimte nodig. En Jaap moest de Kii3 eigenlijk nog een keer testen, maar dan met bijvoorbeeld de Auralic Aries G1 en aansluiten via de AES. Elke audiofiel kan stoppen met zoeken naar een betere oplossing. Ik ben een liefhebber van de elektrostaten of een Magnapan, maar moet toegeven dat de wetenschap een “gewone”?!!! luidspreker beter laat klinken. Maar iedereen die het kan betalen hoeft niet verder te zoeken. Er is een nadeel, de snob of pocher, heeft beslist geen interesse in een boxje die maar 20 cm breed en 40 cm breed en diep is. Maar heb de Kii3 niet gehoord maar als de ontwerper van de LS1 de oplossing vindt door in elke box 6 speakers/versterkers en DSP te plaatsen! De 1500 watt wordt verdeeld en door dit door tegenfasen zo uit te sturen wordt een weergave bereikt die met geen enkele speaker in een kleine ruimte behaald kan worden. Net zoals bij elke audiofiel speaker kan de Kii3 alleen goed klinken met een perfecte opname en voorversterker (via AES digitaal)

      1. En ook nu trek je weer een conclusie. ;-).

       De KiiThree heeft die extra subs niet nodig… het is écht voor de bass-junkies. Of extreem grote ruimtes. Wij hebben in de vorige ruimte van ruim 100m2 geen probleem gehad.

       Maar nu gaan we écht ongelooflijk off-topic. Dit is een artikel over onze server-setup en ROON-test.

 3. Leuk! Ben benieuwd naar jullie bevindingen.
  Ben zelf laatst overgestapt van een NUC met Roon Rock naar een Roon Nucleus en vond deze prettiger/rustiger klinken. Ook de overstap van een S-Booster type 1 naar een single output Keces P8 gaf n.m.m. weer een verbetering.
  Zou me dus niet verbazen als jullie ook verschillen horen!

Geef een reactie