web analytics

Nieuwe serverkast-setup én test-setup ROON

We hebben onlangs de serverkast een opfrisbeurt gegeven. We lopen langs wat we in het rek hebben hangen én we geven inzicht in een test die we gaan doen met ROON. We zijn namelijk wel benieuwd of er verschil hoorbaar is tussen ROON op een NUC met een mooie voeding, of ROON in een Virtual Machine op een Unix-server. Kijkt u mee? 

Gerelateerde berichten

Andronos – Sonos applicatie voor Android

Vooralsnog waren alleen bezitters van een iPod Touch of iPhone gezegend met software die een Sonos-systeem kan besturen. De Sonos-applicatie is geschreven door Sonos zelf en werk – niet geheel verrassend – uitstekend. Voor Android is er geen software van Sonos, maar dat wil niet zeggen dat er geen applicatie is! Lang leve de open […]

Multitest Multiroom Audio

De Lezersvraag – Waarom multiroom audio?

We krijgen wekelijks heel wat vragen in de mailbox. Supermooi natuurlijk. Zo krijgen we veel meer gevoel met onze lezers en weten we ook direct wat er speelt én waar dus de vragen liggen. Deze week: multiroom audio. Wat is het? En wat is het verschil met single room audio? We zetten het voor u […]

16 reacties

  1. Unraid heeft een fijne vM manager. En veel apps. Deze server dient een ander doel dan de Synology. De unraid server is voor Plex, vM en experimenteren. Vandaar de dikke Xeon en 48GB ram. ;).

   Ik ken Proxmox niet. Zal er eens naar kijken.

 1. Grappig, ik ben bezig dan wat streamers (zelfbouw met FrienlyArm) te testen met Meanwell voedingen van verschillende niveaus, leuk om te doen, ook 1 met een hele strakke lineaire voeding. De HP microserver Proliant boven in de hobbykamer met Ubuntu, Raid1 met MDADM (softwarematig), en de cliënt/streamers met inmiddels Ubuntu 18.04 LTS, dus 10 jaar gegarandeerde ondersteuning.
  Klankmatig in ieder geval een heerlijk klinkend geheel.

  1. Aanvullend dan even, ik draai dus ook met Roon, en krijg dus heel makkelijk alle streamers in beeld, wel een voordeel, naast het heel makkelijk instellen welke Dac en of in/uitgang je wilt gebruiken.Roon end-point maken is ook een fluitje van een cent.

 2. Beste Huite, indien weergavekwaliteit echt belangrijk is. Dan is de aktieve Kii3 DE oplossing, deze lost een natuurkundige wet op. Omdat de 6 DPS ‘s ervoor zorgen ook het laag (20 Hertz) in elke ruimte ongeacht de afmeting zonder boem boem wordt weergegeven, de Kii3 heeft geen 1 mtr. vrije ruimte rondom nodig. Hij was door Jaap getest, maar had wel een opmerking, hij noemde de LS1, ja de Grimm is fantastisch, maar je hebt wel ruimte nodig. En Jaap moest de Kii3 eigenlijk nog een keer testen, maar dan met bijvoorbeeld de Auralic Aries G1 en aansluiten via de AES. Elke audiofiel kan stoppen met zoeken naar een betere oplossing. Ik ben een liefhebber van de elektrostaten of een Magnapan, maar moet toegeven dat de wetenschap een “gewone”?!!! luidspreker beter laat klinken. Maar iedereen die het kan betalen hoeft niet verder te zoeken. Er is een nadeel, de snob of pocher, heeft beslist geen interesse in een boxje die maar 20 cm breed en 40 cm breed en diep is. Maar heb de Kii3 niet gehoord maar als de ontwerper van de LS1 de oplossing vindt door in elke box 6 speakers/versterkers en DSP te plaatsen! De 1500 watt wordt verdeeld en door dit door tegenfasen zo uit te sturen wordt een weergave bereikt die met geen enkele speaker in een kleine ruimte behaald kan worden. Net zoals bij elke audiofiel speaker kan de Kii3 alleen goed klinken met een perfecte opname en voorversterker (via AES digitaal)

   1. Zodra ik genoodzaakt ben om nieuwe boxen te kopen kom ik erachter of ik het juist hebt. Maar wanneer je in jouw review schreef LS1 of Kii Three.
    Dan denk ik, dit zijn mijn volgende speakers.

      1. En ook nu trek je weer een conclusie. ;-).

       De KiiThree heeft die extra subs niet nodig… het is écht voor de bass-junkies. Of extreem grote ruimtes. Wij hebben in de vorige ruimte van ruim 100m2 geen probleem gehad.

       Maar nu gaan we écht ongelooflijk off-topic. Dit is een artikel over onze server-setup en ROON-test.

 3. Leuk! Ben benieuwd naar jullie bevindingen.
  Ben zelf laatst overgestapt van een NUC met Roon Rock naar een Roon Nucleus en vond deze prettiger/rustiger klinken. Ook de overstap van een S-Booster type 1 naar een single output Keces P8 gaf n.m.m. weer een verbetering.
  Zou me dus niet verbazen als jullie ook verschillen horen!

Geef een reactie