web analytics

Nieuwe meetopstelling hoofdtelefoons

Na Harry kwam Harriëtte. Nu is het de beurt aan… naamloos. Als u een leuke suggestie hebt: laat het weten! Wat we u wél al kunnen vertellen is hoe de nieuwe opstelling werkt én wat het gaat betekenen voor de reviews. 

Hoofdtelefoons meten is lastig. Er komt heel veel bij kijken: de juiste microfoon, goede afsluiting, de vorm van het hoofd waarop de hoofdtelefoon komt, het oor, materiaal én de compensatie voor het geheel. Want ja: we horen een hoofdtelefoon anders dan een paar speakers. Fabrikanten weten dan en compenseren daarvoor. Dat kan op diverse manieren: diffuse field en free field bijvoorbeeld. Als er niet gecompenseerd wordt in de metingen – wat we nog niet hebben kunnen doen – lijkt de respons alle kanten op te gaan. Innerfidelity heeft daar een uitgebreid artikel over geschreven. Interessante kost.

De MiniDSP die we hebben aangeschaft komt met een serienummer die overeenstemt met een serie compensatiecurves. Een set voor ruwe metingen, hoofdtelefoons én in-ears. Dat is handig, want REW – Room EQ Wizzard – laat het toe deze direct in te voeren, waardoor we gecompenseerde curves kunnen tonen aan u. Prachtig toch!

We gaan proberen de metingen door te zetten met Illusonic, maar deze laat nog niet toe de compensatiefiles gemakkelijk te laden. Dit hebben we al neergelegd bij de fabrikant.

Video meetopstelling hoofdtelefoons

Gerelateerde berichten

headphone-heaven-2016

Verslag Headphone Heaven 2016

Het is op het eerste gezicht natuurlijk een beetje gek: samen met een barbecue-distributeur de Headphone Heaven hoofdtelefoon-show organiseren. Toch is de link niet echt maf. Barbecue’s zijn leuk… en hoofdtelefoons ook! Daarbij: wat is er nu leuker dan barbecue’en met muziek!

Teufel Stand IFA 2018

Interview Rob Peters – Teufel – IFA 2018

Teufel heeft in ongeveer vijf jaar tijd een behoorlijk deel van de Nederlandse markt weten te overtuigen van hun kwaliteit. De Duitse partij maakt nu bijna 40 jaar luidsprekers en verkoopt direct aan de consument. Destijds revolutionair. Nu nog steeds niet dé standaard, maar het wordt steeds meer geaccepteerd. Wij vragen Rob Peters van Teufel […]

2 reacties

Geef een reactie