Nieuwe introducties Rotel, Bowers, Classé

rotel-14-series

Inleiding

 Het is altijd interessant om bij ‘the big boys’ te kijken wat ze van plan zijn het komende jaar. Bowers & Wilkins laat ons zien wat ze gaan doen op gebied van hoofdtelefoons, Rotel, Classé en bijvoorbeeld met partner Mutrox en Audioquest. We hebben de nieuwigheden van Bowers en Rotel ook even op video gezet.

Het event van Bowers & Wilkins is in het prachtige Oogenlust in Eersel. Een winkel waar ‘beleving’ centraal staat. Een leuke brug naar audio-apparatuur, muziek en AV natuurlijk. Daar gaat het immers ook om emotie… beleving. Genieten.

Gerelateerde berichten

Rhapsody Vinyl

Rhapsody Analogue Recordings – RAR

Vinyl is hot… en tape komt eraan. We leven in een maffe wereld. Maar goed. Feit is: een analoge opname klinkt – mits goed aangepakt – geweldig goed. En dat laat Rhapsody met zijn nieuwe muzieklabel – RAR – duidelijk horen! Wij praten met de heren. En hebben even in de fabriek gekeken waar hun […]

Mergin Nadac - Philharmonia (1)

High End Munchen 2016 – Merging Nadac en Philharmonia

Mergin Nadac kennen we als een mooi merk uit Zwitserland. Philharmonia kennen – kenden – we nog niet. Dat blijkt een prachtig studiomerk te zijn uit Frankrijk. En dat Zwitsers en Fransen prima samen kunnen werken, blijkt uit de combinatie van deze twee: uiterst precies, vloeiend en stressloos. 

Xfi 2017 - Vel;dhoven

Impressie Xfi Audio Show 2017

Het was weer bomvol in het Koningshof in Veldhoven. In het doolhof van gangen waren allerhande mooie merken te vinden. Veel te veel om op te noemen. Maar om wat voorbeelden te geven: ATC, Van Medevoort, Grimm, Metrum Acoustics, Bowers & Wilkins, Marantz, Moon, Pass Labs… u leest het al: top spullen. Wij geven u […]

4 reacties

 1. Helemaal mee eens, het stroomverbruik van een A klasse heeft mijn zinnen gezet op de Lyngdorf de voeding kan 60 Amp leveren, maar kost een evenals Qii eighty (2stuks mono) ook weer veel stroom. Maar eerst de loterij winnen.

 2. Rotel heeft hier met de A14 de concurrentie heel moeilijk gemaakt. 2×80 watt zegt helemaal niets. Quad met 2×15 is ook hard zat. De DAC van A14 is het summum van techniek. 32bit / 384kHz houdt in de 384.000 x per seconde wordt er een sample genomen en elke sample wordt geschreven met een getal bestaande uit 2^32 (2^3=8) cijfers Dat weet Jaap ook maar er zijn er die deze kennis niet hadden. Kortom het digitale signaal wordt omgezet naar geluid die eender klinkt als een Super High End Amp maar zonder eventuele vervorming. Ook hier geen HDMI of Sub aansluiting. Waarom niet?

  1. Dag Ferdy,

   2 x 80 watt zegt inderdaad niets: het gaat om de stabiliteit en de voeding. Kan de versterker genoeg stroom leveren, zodat ook lastige speakers aan te sturen zijn? Dat moet op zich nog wel lukken met de A14 gok ik. Rotel is vrij stabiel. Verfijnd niet altijd, maar stabiel wel.
   De 32-bit dac wordt vaker gebruikt hoor. Dat hij 32 / 384 accepteert is op zich nog niet zo boeiend. Er is geen content met die samplingrate. Wat wel fijn is, is dat er eventueel in het digitale domein minder steil gefilterd kan worden én dat er verliesloos volume aangepast kan worden vanuit de app. Handig bij Chromecast / streaming / etc.
   Er zit geen hdmi-ingang op. De reden? Kosten… dat ding kost iets meer dan 1100 euro. Er is naar mijn idee veel aandacht gegaan naar de versterkerkant. Dan moet je echt concessies doen. Sub-uitgang weet ik niet. Denk het niet, aangezien je dan veelal ook digitaal wil afkappen boven een bepaald aantal Hz…

Geef een reactie