web analytics

Nabespreking iEAR Show 2019

Nabespreking iEAR 2019

In het weekend van 16 en 17 november was het weer zover: de iEAR Show. En ook in 2019 was het weer afgeladen met importeurs en distributeurs van de mooiste merken én liefhebbers die zijn gaan genieten van deze mooie systemen. Natuurlijk kunnen wij niet achterblijven. Kortom: tijd voor een grondig rondje én een nabespreking.

De lijst met importeurs is indrukwekkend. En de diversiteit ook. Denk aan een lijst van Sonos tot Blumenhofer. Allemaal onder één dak van een groot voetbalstadion. En iEAR weet het te presteren het gewoon vol te krijgen. De officiële cijfers van de iEAR show 2019 kennen we niet, maar het zou ons niet verbazen als ze – ruim – door de 6000 bezoekers zijn gegaan. In één weekend. Dat is een prestatie.

Wat ook bijzonder interessant is geweest voor zowel de pers als de bezoekers, is het aantal primeurs. We zien Rotel Michi, Melco met de S100 switch, nieuwe modellen van REL, Monitor Audio en Auralic, Audioquest en niet te vergeten: talloze zéér interessante sprekers en product-managers die voor deze show zijn overgevlogen. Denk aan Johan Coorg, Alan Ainslie, Tony Stott.

Dan zien we nog veel livemuziek én presentaties over muziek. We hebben Jan Douwe Kroeske kunnen filmen. Die krijgt u nog van ons. Leo Blokhuis was te zien bij Dynaudio. Daar was het te druk om binnen te komen. Helaas. Live muziek was onder meer te zien op de stand van Yamaha. John van der Veer heeft daar een greep uit zijn oevre gespeeld. Prachtig. Ook dat krijg u nog van ons…

Wilt u een compact verslag met foto’s lezen, dan vindt u dat hier.

Fijn!

Al met al vinden we het onder aan de streep een heerlijke show met een gezonde focus op waar het om draait bij hifi: muziek en fun. Hifi moet leuk zijn. Het is immers een product dat beleving biedt. Wie dat té serieus gaat nemen, schiet – naar onze mening – zijn doel voorbij. Dat is duidelijk niet het geval geweest bij de iEAR show. Complimenten.

Nabespreking iEAR Show 2019

Foto’s iEAR 2019

Gerelateerde berichten

Audioquest Garth Powell - Power Cords

Audioquest – Garth Powell – Power Cords

Stroom… spanning, energie… in feite de basis van elk goed hifisysteem. En toch blijven we er maar mee klooien. Doet een netkabel wel écht iets? Is het hoorbaar? Wij hebben de nieuwe kabels van Audioquest onlangs getest: de Dragon en Thunder. En reken maar dat het hoorbaar is. Wij trekken de ontwerper voor de camera: […]

hegel-bent-holter-sound-engine-hegel

Video Bent Holter – Hegel Sound Engine

Bent Holter heeft tijdens ons bezoek alles uitgelegd over de Hegel Sound Engine. Een analoog chipje dat vervorming drastisch kan drukken. Wij hebben zijn presentatie helemaal vastgelegd op video. Het is even een zit, maar gelooft u ons maar: het is interessante kost!

1 reactie

Geef een reactie