web analytics

Mobiele hifi!

MInx Go black

OPINIE – Het is vakantietijd. In ieder geval voor mij. Geen stress: er zitten nog steeds Alpha Auteurs op wacht. Jan Karssen, Yung Lie en Jaap de Wreede kruipen dagelijks achter het toetsenbord om de site te checken en updates door te voeren. Dimitri Lambermont zit even tot over zijn oren in het verbouwingsstof. Maar ik dwaal af… vakantie. Dat betekent twee en een halve week weg van mijn hifisysteem. Wat nu! Car Hifi en mobiel… poe: dat is even wennen!

Beolit 12 stapeltje
Ziet er strak uit toch? En het klinkt ook nog geweldig… alleen 699 euro… poe wat een investering!

Car Hifi. Ik ben nooit echt fan geweest. Toch ben ik erg onder de indruk geweest van de Parrot Asteroid Tablet. Het idee dat je een usb-stick inplugt en ineens gigabytes aan muziek mee hebt is natuurlijk geweldig. Ook is de kwaliteit bijzonder goed gebleken tijdens de test. Kortom: meevallertje.

All in one speakers

Dan de mobiele oplossingen. Er zitten goede apparaten tussen. Denk aan de B&O Beolit 12. Een prima speaker met een accu die het aardig lang kan uithouden. Ook nog Airplay, line-in, etc. Maar wel 699 euro. Dat maakt hem eigenlijk te prijzig voor wat je krijgt. Voor 700 euro kan ik bijna een compleet budgetsysteem samenstellen. En dat klinkt gewoon beter dan deze Beolit.

Daar ligt voor mij het pijnlijke puntje: er zijn wel goede all-in-one speakers, maar die dingen zijn zo verdomd duur! En als ze voor een appel en een ei te koop zijn, klinken ze nergens naar, waardoor ik bijna liever luister naar nagels die over een schoolbord gaan. Dun, futloos, schreeuwerig en geen dynamiek. Kortom: bagger.

Minx Go

MInx Go black
Gaat deze Minx Go mijn hart veroveren of mijn sceptische houding jegens all-in-one speakers alleen maar meer voeden?

Cambridge vroeg me of ik de Minx Go wilde testen. Natuurlijk… geen probleem. Doen we graag bij Alpha Audio. Een blik in de specs laat zien dat deze speaker werkt via de nieuwste versie van bluetooth en heel wat uurtjes op een accu kan spelen. Ook is hij niet groot. Combineer dat met een autovakantie voor de boeg en 1 + 1 = 2… deze gaat mee naar Kroatië!

Ik ben oprecht benieuwd hoe deze speaker gaat bevallen in de twee weken buitenland zonder degelijk hifisysteem. Gaat deze cambridge van maar 129 euro mijn hart veroveren, of wordt mijn sceptische houding jegens all-in-one speakers alleen maar meer gevoed? Ik ben oprecht benieuwd!

See ya!

Rest mij u allen nog even gedag te zwaaien. Tot over 2,5 week! Ik weet zeker dat u in goede handen bent bij mijn collega’s van Alpha!

Gerelateerde berichten

KEF X300A

Video KEF X300A desktop-luidspreker

VIDEO – We bekijken vandaag de KEF X300A desktopspeaker. Een bijzondere luidspreker, niet omdat het een set is die specifiek bedoeld is voor gebruik met een pc, maar omdat het signaal digitaal blijft tussen de twee speakers. Kijkt u maar mee!

Beter Beeld en Geluid - Headphone Show

Beter Beeld en Geluid – Headphone Show

Personal audio is hot… al een tijdje zelfs. En terecht: voor een zeer redelijk bedrag is een zeer goede kwaliteit in huis te halen. Dat het ook een beetje gek kan, is ook te zien op de show van de heren uit Hilversum. Wat te denken van de nieuwe Empyrean van Meze… Maar poe: wat […]

Geef een reactie