web analytics

Mobiele hifi!

MInx Go black

OPINIE – Het is vakantietijd. In ieder geval voor mij. Geen stress: er zitten nog steeds Alpha Auteurs op wacht. Jan Karssen, Yung Lie en Jaap de Wreede kruipen dagelijks achter het toetsenbord om de site te checken en updates door te voeren. Dimitri Lambermont zit even tot over zijn oren in het verbouwingsstof. Maar ik dwaal af… vakantie. Dat betekent twee en een halve week weg van mijn hifisysteem. Wat nu! Car Hifi en mobiel… poe: dat is even wennen!

Beolit 12 stapeltje
Ziet er strak uit toch? En het klinkt ook nog geweldig… alleen 699 euro… poe wat een investering!

Car Hifi. Ik ben nooit echt fan geweest. Toch ben ik erg onder de indruk geweest van de Parrot Asteroid Tablet. Het idee dat je een usb-stick inplugt en ineens gigabytes aan muziek mee hebt is natuurlijk geweldig. Ook is de kwaliteit bijzonder goed gebleken tijdens de test. Kortom: meevallertje.

All in one speakers

Dan de mobiele oplossingen. Er zitten goede apparaten tussen. Denk aan de B&O Beolit 12. Een prima speaker met een accu die het aardig lang kan uithouden. Ook nog Airplay, line-in, etc. Maar wel 699 euro. Dat maakt hem eigenlijk te prijzig voor wat je krijgt. Voor 700 euro kan ik bijna een compleet budgetsysteem samenstellen. En dat klinkt gewoon beter dan deze Beolit.

Daar ligt voor mij het pijnlijke puntje: er zijn wel goede all-in-one speakers, maar die dingen zijn zo verdomd duur! En als ze voor een appel en een ei te koop zijn, klinken ze nergens naar, waardoor ik bijna liever luister naar nagels die over een schoolbord gaan. Dun, futloos, schreeuwerig en geen dynamiek. Kortom: bagger.

Minx Go

MInx Go black
Gaat deze Minx Go mijn hart veroveren of mijn sceptische houding jegens all-in-one speakers alleen maar meer voeden?

Cambridge vroeg me of ik de Minx Go wilde testen. Natuurlijk… geen probleem. Doen we graag bij Alpha Audio. Een blik in de specs laat zien dat deze speaker werkt via de nieuwste versie van bluetooth en heel wat uurtjes op een accu kan spelen. Ook is hij niet groot. Combineer dat met een autovakantie voor de boeg en 1 + 1 = 2… deze gaat mee naar Kroatië!

Ik ben oprecht benieuwd hoe deze speaker gaat bevallen in de twee weken buitenland zonder degelijk hifisysteem. Gaat deze cambridge van maar 129 euro mijn hart veroveren, of wordt mijn sceptische houding jegens all-in-one speakers alleen maar meer gevoed? Ik ben oprecht benieuwd!

See ya!

Rest mij u allen nog even gedag te zwaaien. Tot over 2,5 week! Ik weet zeker dat u in goede handen bent bij mijn collega’s van Alpha!

Gerelateerde berichten

bioscoop

Beeld versus Geluid

Het lijkt wel alsof mensen die beeldfanaat zijn geluid ondergeschikt vinden en andersom: veel audiofielen hebben niets met beeld. Waarom? Ik snap dat niet helemaal. Het versterkt elkaar naar mijn mening. 

De aloude audiocassette, bezig met een terugkeer

Nieuwe Alpha Schrijver – Geoffrey

Ik ben een kind van de jaren tachtig. Opgegroeid met radio, cassettes, MTV en later de compact disc. In de keuken stond de radio van ’s ochtends tot ’s avonds te spelen. Hoofdzakelijk popmuziek. Meestal hadden die radio’s ook een cassettedeck. Daarmee nam ik elke zaterdag de liedjes van de Top 30 op, die ik […]

Geef een reactie