web analytics

KEF Event bij Chattelin met Mathilde Santing

Chattelin KEF

Een KEF Muon reviewen gaat wat lastig hier op kantoor. Om een dusdanig systeem toch te kunnen beluisteren, is er maar één optie: naar een winkel gaan die ze heeft staan. En aangezien die ook vrij dungezaaid zijn, kunnen we maar één antwoord geven als we een uitnodiging voor een exclusief event rondom deze speaker krijgen van Chattlin: ja. Bijkomend voordeel: Mathilde Santing komt ook nog even zingen. Mooi! 

We hebben in 2012 ooit de KEF Muon gehoord. Bij Overgaauw. Maar sinds die tijd is er weer gesleuteld aan de KEF Muon. Het moet hun referentie zijn… en als de Blade en Blade 2 in feite een betere uni-q driver hebben (deze is nieuwer)… dan zit er maar één ding op: de Muon verbeteren zodat dit de absolute referentie blijft binnen KEF.

De Muon wordt aangestuurd door de absolute top die Hegel te bieden heeft. Twee 1100 watt H30 monoblokken – Hegel zegt voorzichtig “more than 1100 watt in 8 Ohms” – en een P30 Pre-amp. Als bron een Luxman D-06U cd-speler. Al met al geen verkeerd systeem zullen we maar zeggen. U kunt er een klein huisje van aanschaffen, schatten we zo in.

Maar we kunnen heel kort zijn: dit speelt op topniveau. De absolute schaal die dit systeem kan neerzetten is indrukwekkend. En dan bedoelen we niet hard en groots – ja: dat kan ook – maar zowel absolute dynamiek (micro en macro) als kamervullend, als heel klein en subtiel. Zet u een symfonie-orkest op, dan hoort u kamervullend een orkest. Zet u een zanger met een gitaartje op: dan blijft het klein. Heel knap.

Impressie

Natuurlijk kunnen we geen complete review schrijven met een relatief korte luistersessie. We willen u echter niet onze indruk onthouden van een dusdanig bijzonder systeem. Zo vaak krijgen wij – en u – niet de kans om naar een setje Muon te luisteren. Zeker niet in een goed opgezette ruimte met degelijke elektronica erachter.

Wilt u het overigens ook meemaken? Kan nog! Zaterdag gaan de deuren van Chattelin open voor publiek.

Foto’s KEF Muon Event Chattelin

Gerelateerde berichten

High-End-Swiss-2015

Verslag Swiss High End 2015

We beginnen met een kwisje! Kunt u drie Zwitserse audiomerken noemen? Wellicht Twee? Of misschien één? Toch bijzonder. Want Zwitserland heeft ongeveer 6 miljoen inwoners. Kunt u nu een schatting maken hoeveel bedrijven er ongeveer zijn die hifi en high end audio produceren? (antwoord: circa 100). Wij lopen over de Swiss High End 2015… Puur om eens een […]

2 reacties

  1. Ik zou wel eens willen weten hoe de ‘oudere’ lijn van Kef zich verhoud tot wat momenteel aan de orde is, zoals bv. de (nog) in mijn bezit zijnde Reference 205/2. Is hier ergens iets van test of referentie over te vinden?

Geef een reactie