KEF Event bij Chattelin met Mathilde Santing

Chattelin KEF

Een KEF Muon reviewen gaat wat lastig hier op kantoor. Om een dusdanig systeem toch te kunnen beluisteren, is er maar één optie: naar een winkel gaan die ze heeft staan. En aangezien die ook vrij dungezaaid zijn, kunnen we maar één antwoord geven als we een uitnodiging voor een exclusief event rondom deze speaker krijgen van Chattlin: ja. Bijkomend voordeel: Mathilde Santing komt ook nog even zingen. Mooi! 

We hebben in 2012 ooit de KEF Muon gehoord. Bij Overgaauw. Maar sinds die tijd is er weer gesleuteld aan de KEF Muon. Het moet hun referentie zijn… en als de Blade en Blade 2 in feite een betere uni-q driver hebben (deze is nieuwer)… dan zit er maar één ding op: de Muon verbeteren zodat dit de absolute referentie blijft binnen KEF.

De Muon wordt aangestuurd door de absolute top die Hegel te bieden heeft. Twee 1100 watt H30 monoblokken – Hegel zegt voorzichtig “more than 1100 watt in 8 Ohms” – en een P30 Pre-amp. Als bron een Luxman D-06U cd-speler. Al met al geen verkeerd systeem zullen we maar zeggen. U kunt er een klein huisje van aanschaffen, schatten we zo in.

Maar we kunnen heel kort zijn: dit speelt op topniveau. De absolute schaal die dit systeem kan neerzetten is indrukwekkend. En dan bedoelen we niet hard en groots – ja: dat kan ook – maar zowel absolute dynamiek (micro en macro) als kamervullend, als heel klein en subtiel. Zet u een symfonie-orkest op, dan hoort u kamervullend een orkest. Zet u een zanger met een gitaartje op: dan blijft het klein. Heel knap.

Impressie

Natuurlijk kunnen we geen complete review schrijven met een relatief korte luistersessie. We willen u echter niet onze indruk onthouden van een dusdanig bijzonder systeem. Zo vaak krijgen wij – en u – niet de kans om naar een setje Muon te luisteren. Zeker niet in een goed opgezette ruimte met degelijke elektronica erachter.

Wilt u het overigens ook meemaken? Kan nog! Zaterdag gaan de deuren van Chattelin open voor publiek.

Foto’s KEF Muon Event Chattelin

Gerelateerde berichten

Teufel Definion 5

Video Introductie Teufel Definion 5

VIDEO – Teufel heeft een nieuw topmodel. Na de beeïndiging van de productie van de Ultima 800, is er nu de Definion 5. Een modern vormgegeven hogesegment-speaker. De Duitsers hebben het roer behoorlijk omgegooid. Zowel het ontwerp als de technologie is totaal anders. Wij hebben de introductie van deze nieuwe speakers – en andere producten […]

Voice Control - Sound United - Juul Gijsbers

Workshop Voice Control – Sound United

Alexa, Google Home, Apple Siri, Microsoft Cortana… toekomst? Vergeet het maar. Bij de Sound United dealer conference hebben we gezien dat ze er al klaar voor zijn. Voice Control zit overal in. Sound United (Marantz, Denon, HEOS, Pok, Classé en Definitive Technology) kiezen voor Amazon Alexa en Google Home. Afhankelijk van het product kiest u […]

Number One Show Leiden

Verslag Number One Show Leiden

Shows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

2 reacties

  1. Ik zou wel eens willen weten hoe de ‘oudere’ lijn van Kef zich verhoud tot wat momenteel aan de orde is, zoals bv. de (nog) in mijn bezit zijnde Reference 205/2. Is hier ergens iets van test of referentie over te vinden?

Geef een reactie