web analytics

KEF en Hegel event bij Wisseloord Studio’s

Johan Coorg

Wat is er interessanter en leuker dan een échte, ruwe opname terughoren in een perfecte studioruimte op een ‘vette’ set? Wij hebben die kans gehad. Mathilde Santing heeft die dag niet alleen live gezongen maar ook – samen met haar band – een opname gemaakt in Wisseloord. Die ruwe opname hebben we direct kunnen terughoren in Studio 1. Prachtig.

KEF heeft samen met Hegel een interessant event in Wisseloord georganiseerd voor haar dealers. Ze hadden Mathilde Santing uitgenodig in Wisseloord om daar opnames te maken. Vervolgens worden die opnames afgespeeld in Studio 1 op een set die bestaat uit de KEF Blade op een Hegel H30, P30 en HD30. Geen misselijk systeem dus. En ook nog geplaatst in een perfect klinkende studio.

Uniek

Het is vrij uniek om een ruwe opname in een studio te kunnen beluisteren. Zeker als je ook nog de kans krijgt de zangeres live te horen. Dat is echter precies wat we hebben kunnen doen die dag. Mathilde heeft een drietal nummers buiten live gezongen. Vervolgens is ze de studio ingedoken om daar een opname te maken. En deze ruwe opname is teruggespeeld op de set in studio 1.

Wij waren blij verrast door het resultaat. De 24 bit / 96 kHz opname komt zeer natuurlijk over. Geen randjes, veel dynamiek en verfijning en een opvallend kloppende ‘schaal’. Deze opname was nog niet gemasterd, maar zelfs nu is de tonale balans al beter dan we gewend zijn van veel pop-opnames die anno nu vaak compleet kapotgemasterd zijn. Iets wat steeds vaker pijn doet als je weet hoe het wél kan.

Back to reality

Het is natuurlijk niet heel realistisch deze directe keten te vergelijken met een thuissituatie. Al zou dat wel een heerlijke wereld zijn voor ons muziek en audioliefhebbers. Een Walhalla.

Wat het echter ons wederom heeft geleerd is dat de bron ongelooflijk belangrijk blijft. Zonder kennis van de bron is een systeem niet te beoordelen. Echter: een goed systeem laat – in tegenstelling tot een middelmatige set – feilloos de verschillen tussen diverse opnames horen. En het kan een puristisch stuk muziek zoals een file direct van de mengtafel – verheffen tot iets magisch. Ogen dicht en genieten maar!

Video KEF / Hegel event Wisseloord

Gerelateerde berichten

Paradigm-Fabriek-Canada-Toronto

Verslag fabrieksbezoek Paradigm

Hier is de ‘woodshop’… we lopen een gigantische ruimte in met drie cnc-machines die druk aan het freezen zijn. Als we door lopen, komen we in de ruimte met spuitcabines. Verderop staan machines printplaten voor Anthem te bewerken. En om de hoek… nou lees verder! Welkom bij Paradigm…!

XFi 2013

Fotoverslag X-Fi 2013

Dit weekend is de X-Fi Show in Veldhoven. De vierde editie alweer! En wederom is de show groter geworden met zeer interessante workshops en livemuziek. Kortom: een absolute aanrader voor de liefhebber van goede muziek en natuurlijk mooie hifi-apparatuur. 

Geef een reactie