Home Hi-Fi Isotek Presentatie

Isotek Presentatie

0
Isotek Presentatie

Level 2 en verder

Inhoud

We werden in de demo’s erna getrakteerd op de ‘hogere’ series in het stroombehandelings-gamma van Isotek. De stekkerblokken zijn dan geen stekkerblokken meer maar ‘power conditioners’. De vormgeving is ook totaal anders. Ze passen netjes in uw rek.

Nog een stap hoger en we komen bij apparaten die zelf een mini-stroomcentrale zijn; ze genereren zelf nieuwe sinus: regenerators dus. Ook de stroomkabels die daarbij horen hebben steeds kritischer eigenschappen voor wat betreft afscherming, signaalgeleiding, wikkeling van de koperdraden. Ook hierbij hoorden we verschillen, al werden deze steeds subtieler. Ja: ook bij dit segment in de audio is het een kwestie van balans zoeken. Het is onzinning om 10.000 euro uit te geven aan een power conditioner als u een audiosysteem bezit dat, laten we zeggen, 4 keer minder heeft gekost. Een power conditioner zal bij zo’n systeem niet veel meer effect hebben dan de genoemde instapmodellen van Isotek die bij ca. 500 euro beginnen.

Proberen

Op een high end systeem, waar elke schakel in de audioketen ertoe doet, kan het de moeite waard zijn om uit te proberen wat de werking is van stroombehandeling (conditioners of regeneratoren). Het kan zijn dat de audiobron (CD-speler, DAC of streamer) het meest hiervan profiteert. In het tweede deel van de demonstratie hebben we de Isotek-producten aangesloten op een fraaie (en kostbare) Accuphase-set met luidsprekers van Audio Physic. Zoals gezegd waren de verschillen zeker hoorbaar, vooral in de details en de nuances.

Het meest onder de indruk waren we van de verbetering die het basis-stroomsysteem van Isotek bracht in vergelijking met de standaard meegeleverde stroomkabels, aangesloten op een standaard stekkerblok zoals we die allemaal in huis hebben.

We gaan een aantal Isotek-producten nog uitgebreid testen. Wij wisten het al, en zijn na deze middag nog meer ervan overtuigd; als een stroomsignaal vrij is van vervuiling, een nette sinusgolf laat zien zonder ‘spikes’ en ‘surges’ dan klinkt de set gewoonweg nog beter.

×