Introductie Linn 5-series

Linn 530

Onlangs is Alpha Audio naar de introductie van de nieuwe Linn 5-series geweest. De nieuwe 5-series valt binnen de Exakt-productlijn, wat betekent dat het om een actieve speaker gaat. Een luidspreker met een ingebouwde netwerkkoppeling, versterker én dus de Exakt software. Wat betekent dat de speaker te programmeren is, zodat deze beter klinkt in uw woonkamer. Daarover later meer.

De Linn 5-series Exakt luidspreker zal menig modeliefhebber wel aanspreken. Er zijn namelijk talloze ‘sleeves’ – Linn Fabrik – beschikbaar die de luidspreker een compleet nieuw uiterlijk geven: modebewuste hifi? Tsja… het zal niet de eerste keer zijn dat Linn de hifi-wereld op zijn kop zet. Eerder gooiden ze de cd-speler het raam uit voor streaming. Nu gaan ze de fashion-wereld bekijken. Het moet gezegd: het ziet er gaaf uit.

Linn 530-array

Exakt

Exakt is de nieuwe lijn van Linn. Het gaat om actieve speakers die via een netwerk te koppelen zijn aan een Exakt ‘box’. Deze box is het hart van het systeem. U kunt er van alles mee. Tot het instellen van Space Optimisation room correctie tot streamen, tot het pairen van kamers en het doorsturen van video. Het is echt een duizendpoot. Bekijk de onderstaande video als u meer wilt weten over de instellingen van de software.

Linn 520

Bekijk de video over Linn Konfig

Linn 530 en 520

Er zijn twee smaken binnen de nieuwe 5-series. De 520 van 12.400 euro en de 530 van 16.200 euro. Veel details vinden we niet. Behalve dat deze luidsprekers binnen de Exakt-series vallen, dat het paart met een Akurate Exakt DSM en dat het om een 3-weg systeem gaat. Uiteraard actief gefilterd en aangestuurd met een Linn-versterker. We zien ook dat er een Isobarik subwoofer in is gebouwd. Lekker voor wat extra ‘oemf’.

Maar eerlijk gezegd zullen specificaties ook niet echt boeiend zijn voor de doelgroep. De consument die voor zo’n systeem gaat, is geen standaard hifi-liefhebber. Dat zegt Linn zelf ook. Dit is voor de nieuwere doelgroep die ook bezig is met mode. Een hifisysteem moet mooi zijn en niet het huis ‘in de weg staan’. Mede om die reden is Space Optimisation ook uitgevonden.

Wilt u meer weten over de doelgroep en visie van Linn? Check het onderstaande interview.

Interview Angus Lawrie – Linn

Klank

Ok, klinkt leuk, maar hoe klinkt deze 5-series nu? Hoewel de demo kort was en de ruimte slecht, hebben we het idee dat het een zeer dynamisch systeem is. En de Space Optimisation biedt wel degelijk meerwaarde, al kan het niet voor slecht geplaatste luidsprekers compenseren. Het kan wel nare eigenschappen van een ruimte de kop indrukken zonder dat het ten koste gaat van de muzikaliteit. En dat is knap.

Presentatie Linn 5-series

 

Geef een antwoord