web analytics

Interview William Low – Audioquest

Op High End Munchen 2016 hebben we de kans gehad om een paar uur met William Low te praten: de oprichter van Audioquest. Een man die overduidelijk een neus heeft voor ‘gaatjes’ in de markt en zonder twijfel passie heeft voor muziek. 

Het is altijd interessant om een kopstuk uit de markt te kunnen spreken. Zeker als het gesprek meer dan twee uur duurt, waardoor je nog veel meer dan informatie over producten te horen krijgt. In geval van William Low horen we zijn drijfveren steeds betere producten te maken (en breder te gaan) en de geschiedenis vanaf zijn studententijd. (Zie video).

Passie

Wat opvalt is dat bij William Low alles voortkomt uit een enorme passie voor muziek én ook zaken doen. Dat klinkt heel logisch – en in zekere zin is dat ook zo – maar de combinatie zien we niet heel vaak. Wie het interview doorkijkt – en ja: 45 minuten is even, maar geloof ons: dit is de ingekorte versie en het is het waard – zal merken dat meneer Low altijd heeft open gestaan voor nieuwe producten waar de liefhebbers behoefte aan hadden.

Tevens valt op dat de oprichter van Audioquest ook met de psyche van de mens bezig is. Wat doet muziek met ons? Hoe beleven we dat? Wat voor invloed heeft dat op de markt en de marktwerking? Hoe kunnen we een vruchtbaar landschap maken? Is dat wel mogelijk? Bijzonder interessant om te horen.

Meer dan kabels

Al langere tijd maakt Audioquest veel meer dan alleen kabels. Denk aan de introductie van de Dragonfly een paar jaar terug en iets recenter de Niagara 7000. Maar wie denkt dat dit de eerste zijstap is… heeft het mis. Al in de jaren ’70 leverde Audioquest phono-cartridges. Daarmee zijn ze gestopt, omdat de leverancier ze niet meer wilde produceren. Maar feit is: de Dragonfly was niet het eerste – en zeker niet het laatste – product dat Audioquest naast kabels heeft geleverd.

Zo wil William graag een audio-pet gaan maken: een soort mobiele radio voor dichtbij… intiem luisteren naar muziek. Gaat hij er komen? Wie zal het zeggen… als het aan hem ligt wel. En dat geeft ons toch wel wat goede hoop!

Video Interview William Low – Audioquest

Gerelateerde berichten

Bender Hifi Show 2018

Showverslag Bender Hifi – 2018

In het weekend van 13 en 14 oktober heeft Bender Hifi in Arnhem een prachtige show gehouden rondom wat prachtige producten die in hun winkel te beleven zijn. Voor de gasten die uiteraard gratis naar binnen mochten lopen en de nodige kopjes koffie kregen was echt van alles te beluisteren. Van een nieuwe KEF R-serie […]

Hegel Rost

High End Munchen 2016 – Hegel Röst

Hegel staat natuurlijk ook op High End. En deze keer met een nieuwe, kleine geïntegreerde oplossing: de Röst. Een all-in-one die tevens compatible is met Control4. Zonder meer interessant voor wie zijn huis wil automatiseren…

Geef een reactie