Interview Raphaël Bini – Soledge

Soledge Streaming Dune Blue

Gisteravond zijn we bij importeur Dune Blue op bezoek geweest om te kijken en luisteren naar het systeem van Soledge. Dune Blue haalt het Franse merk naar Nederland. In Den Haag was ook Raphaël Bini aanwezig: de co-founder en ontwerper van Soledge. Dat is natuurlijk een moment wat we op camera moeten vastleggen!

Soledge is een Frans streamer-merk. Een merk met een aparte insteek. Zo gebruikt het Devolo-modules om het netwerk op te zetten via het bestaande lichtnet. Dat scheelt weer kabels en gehannes met wifi. Daarnaast is het uiterlijk gewoonweg bijzonder.

Raphaël Bini is al ongeveer acht jaar bezig met het systeem. Vier jaar daarvan zijn in beslag genomen met het strak krijgen van de synchronisatie tussen de Tenor-eindversterkers als deze in mono zijn geschakeld. Dit synchroniseren gebeurt compleet in het digitale domein via software. Op die manier is het mogelijk de twee eind-versterkers (eigenlijk streamers) via de app, software en uiteindelijk dac-chip in mono te gebruiken. Geen sinecure, als we Raphaël begrijpen! Ook wel logisch, want er mogen absoluut geen timingfouten in de stream zitten. Als dat zou gebeuren, zou u dat direct horen in fasefouten en andere storende elementen.

Alto, Maestro en Tenor

Vooralsnog bestaat het systeem uit drie componenten: de Maestro is de server van Soledge. Er zitten twee schijven in (2,5-inch, 1TB per stuk) die u los kunt gebruiken of in RAID-1 ter beveiliging van de data.

Daarnaast is er de Tenor: de eindversterker. Er is een Tenor 160 en een 260. De 260 kan in stereo gebruikt worden, of als mono; bridgen is mogelijk, anders bi-ampen. De 160 is een mono-eindversterker met streamer.

Tenslotte de nieuwe Alto: een stand alone streamer. Een prima aanvlulling in het gamma, want voorheen had u alleen keuze uit een streamer met eindversterker.

Interview Raphaël Bini – Soledge

https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/interview-raphael-bini-soledge/

Gerelateerde berichten

Fiber netwerk audio

Het ultieme netwerk voor streaming (volgens Jaap)

Het is ongelooflijk hoeveel vragen we krijgen rondom netwerken. En hoeveel vragen er in de Facebookgroep Streaming Audio worden gesteld over netwerken. En helaas gaan veel vragen gepaard met antwoorden die het er niet gemakkelijker op maken. Ofwel zijn ze gewoonweg incorrect, of ze zijn dusdanig technisch en ‘over de top’ dat de vraagsteller er […]

Audio Digitaliseren – Deel 3

Mede liefhebber Ron Claasen ? Rons Audioblog ? heeft een serie over het digitaliseren van audio. Gastauteur Robbert Nauta (Unique Music) heeft dit vierluik geschreven. Wij publiceren zulke interessante stukken graag! We zijn vandaag al aan deel 3 toe!

Geef een reactie