Interview Raphaël Bini – Soledge

Soledge Streaming Dune Blue

Gisteravond zijn we bij importeur Dune Blue op bezoek geweest om te kijken en luisteren naar het systeem van Soledge. Dune Blue haalt het Franse merk naar Nederland. In Den Haag was ook Raphaël Bini aanwezig: de co-founder en ontwerper van Soledge. Dat is natuurlijk een moment wat we op camera moeten vastleggen!

Soledge is een Frans streamer-merk. Een merk met een aparte insteek. Zo gebruikt het Devolo-modules om het netwerk op te zetten via het bestaande lichtnet. Dat scheelt weer kabels en gehannes met wifi. Daarnaast is het uiterlijk gewoonweg bijzonder.

Raphaël Bini is al ongeveer acht jaar bezig met het systeem. Vier jaar daarvan zijn in beslag genomen met het strak krijgen van de synchronisatie tussen de Tenor-eindversterkers als deze in mono zijn geschakeld. Dit synchroniseren gebeurt compleet in het digitale domein via software. Op die manier is het mogelijk de twee eind-versterkers (eigenlijk streamers) via de app, software en uiteindelijk dac-chip in mono te gebruiken. Geen sinecure, als we Raphaël begrijpen! Ook wel logisch, want er mogen absoluut geen timingfouten in de stream zitten. Als dat zou gebeuren, zou u dat direct horen in fasefouten en andere storende elementen.

Alto, Maestro en Tenor

Vooralsnog bestaat het systeem uit drie componenten: de Maestro is de server van Soledge. Er zitten twee schijven in (2,5-inch, 1TB per stuk) die u los kunt gebruiken of in RAID-1 ter beveiliging van de data.

Daarnaast is er de Tenor: de eindversterker. Er is een Tenor 160 en een 260. De 260 kan in stereo gebruikt worden, of als mono; bridgen is mogelijk, anders bi-ampen. De 160 is een mono-eindversterker met streamer.

Tenslotte de nieuwe Alto: een stand alone streamer. Een prima aanvlulling in het gamma, want voorheen had u alleen keuze uit een streamer met eindversterker.

Interview Raphaël Bini – Soledge

Gerelateerde berichten

cat-kabel

Serieus streamen? Gebruik kabel!

OPINIE – We krijgen heel wat vragen bij Alpha Audio. Bijvoorbeeld de vraag welke dac het beste is. Of wat de beste methode is van streamen. Of welke software het beste presteert. Ook krijgen we geregeld de vraag hoe het mogelijk is dat een stream stottert. De eerste vraag is dan: hoe streamt u precies? […]

Sony brengt nieuwe diensten naar PS3

NIEUWS – De Playstation 3 is er alweer een tijdje. De blu-ray gamingconsole krijgt echter nog regelmatig updates waarbij Sony nieuwe functionaliteit toevoegt. Zo kan de PS3 sinds de laatste update – twee weken geleden – 3D blu-rays afspelen. Nu brengt Sony twee interessante nieuwe diensten naar de PS3: Mubi en Vidzone.

Qobuz

Tien redenen om te gaan streamen

Streaming media is in rap tempo de gehele audio- / videomarkt over aan het nemen. En terecht: het is inmiddels behoorlijk doorontwikkeld, het klinkt goed en is prettig in gebruik. Om u te overtuigen, zetten wij tien redenen voor u op een rijtje om te gaan streamen!

Geef een reactie