Interview Raphaël Bini – Soledge

Soledge Streaming Dune Blue

Gisteravond zijn we bij importeur Dune Blue op bezoek geweest om te kijken en luisteren naar het systeem van Soledge. Dune Blue haalt het Franse merk naar Nederland. In Den Haag was ook Raphaël Bini aanwezig: de co-founder en ontwerper van Soledge. Dat is natuurlijk een moment wat we op camera moeten vastleggen!

Soledge is een Frans streamer-merk. Een merk met een aparte insteek. Zo gebruikt het Devolo-modules om het netwerk op te zetten via het bestaande lichtnet. Dat scheelt weer kabels en gehannes met wifi. Daarnaast is het uiterlijk gewoonweg bijzonder.

Raphaël Bini is al ongeveer acht jaar bezig met het systeem. Vier jaar daarvan zijn in beslag genomen met het strak krijgen van de synchronisatie tussen de Tenor-eindversterkers als deze in mono zijn geschakeld. Dit synchroniseren gebeurt compleet in het digitale domein via software. Op die manier is het mogelijk de twee eind-versterkers (eigenlijk streamers) via de app, software en uiteindelijk dac-chip in mono te gebruiken. Geen sinecure, als we Raphaël begrijpen! Ook wel logisch, want er mogen absoluut geen timingfouten in de stream zitten. Als dat zou gebeuren, zou u dat direct horen in fasefouten en andere storende elementen.

Alto, Maestro en Tenor

Vooralsnog bestaat het systeem uit drie componenten: de Maestro is de server van Soledge. Er zitten twee schijven in (2,5-inch, 1TB per stuk) die u los kunt gebruiken of in RAID-1 ter beveiliging van de data.

Daarnaast is er de Tenor: de eindversterker. Er is een Tenor 160 en een 260. De 260 kan in stereo gebruikt worden, of als mono; bridgen is mogelijk, anders bi-ampen. De 160 is een mono-eindversterker met streamer.

Tenslotte de nieuwe Alto: een stand alone streamer. Een prima aanvlulling in het gamma, want voorheen had u alleen keuze uit een streamer met eindversterker.

Interview Raphaël Bini – Soledge

Gerelateerde berichten

Mytek Digital Stereo192-dsd-dac-2

Speelt u DSD of toch PCM?

DSD is helemaal hot in de audiowereld. Bijna alle dac-fabrikanten implementeren het inmiddels. Net als de software om de bestanden mee af te spelen. Maar hoe zit het nu technisch? Is DSD echt superieur? En hoe krijgt een dac zijn data? En kunnen usb-receivers eigenlijk wel écht dsd naar een dac-chip sturen? Wij hebben het […]

Introductie Bowers & Wilkins Zeppelin Air

Alpha Audio was vandaag bij de introductie van de Zeppelin Air. Tenminste: we kregen een sneak preview van deze nieuwe docking station. De Zeppelin Air komt eind maart in de winkel en gaat ?599 kosten. Wilt u alvast zien wat er vernieuwd is aan de Zeppelin? Kijk dan naar het filmpje wat we hebben gemaakt!

Denon Heos

Denon presentatie HEOS

De afgelopen dagen heeft de D&M Group het nieuwe HEOS streamingsysteem aan de dealers en de pers getoond. Alpha Audio is natuurlijk ook aanwezig geweest om eens te kijken hoe dit systeem werkt, wat het kan en (indien mogelijk) hoe het klinkt. 

Geef een reactie