web analytics

Interview Raphaël Bini – Soledge

Soledge Streaming Dune Blue

Gisteravond zijn we bij importeur Dune Blue op bezoek geweest om te kijken en luisteren naar het systeem van Soledge. Dune Blue haalt het Franse merk naar Nederland. In Den Haag was ook Raphaël Bini aanwezig: de co-founder en ontwerper van Soledge. Dat is natuurlijk een moment wat we op camera moeten vastleggen!

Soledge is een Frans streamer-merk. Een merk met een aparte insteek. Zo gebruikt het Devolo-modules om het netwerk op te zetten via het bestaande lichtnet. Dat scheelt weer kabels en gehannes met wifi. Daarnaast is het uiterlijk gewoonweg bijzonder.

Raphaël Bini is al ongeveer acht jaar bezig met het systeem. Vier jaar daarvan zijn in beslag genomen met het strak krijgen van de synchronisatie tussen de Tenor-eindversterkers als deze in mono zijn geschakeld. Dit synchroniseren gebeurt compleet in het digitale domein via software. Op die manier is het mogelijk de twee eind-versterkers (eigenlijk streamers) via de app, software en uiteindelijk dac-chip in mono te gebruiken. Geen sinecure, als we Raphaël begrijpen! Ook wel logisch, want er mogen absoluut geen timingfouten in de stream zitten. Als dat zou gebeuren, zou u dat direct horen in fasefouten en andere storende elementen.

Alto, Maestro en Tenor

Vooralsnog bestaat het systeem uit drie componenten: de Maestro is de server van Soledge. Er zitten twee schijven in (2,5-inch, 1TB per stuk) die u los kunt gebruiken of in RAID-1 ter beveiliging van de data.

Daarnaast is er de Tenor: de eindversterker. Er is een Tenor 160 en een 260. De 260 kan in stereo gebruikt worden, of als mono; bridgen is mogelijk, anders bi-ampen. De 160 is een mono-eindversterker met streamer.

Tenslotte de nieuwe Alto: een stand alone streamer. Een prima aanvlulling in het gamma, want voorheen had u alleen keuze uit een streamer met eindversterker.

Interview Raphaël Bini – Soledge

Gerelateerde berichten

Discovery tools

Video – Diverse NAS-systemen uitgelegd

Een NAS is een ongelooflijk handig apparaat. En hoewel sommige mensen beweren dat het een zinloos apparaat aan het worden is door talloze ‘cloud opslag’-diensten en streaming services als Tidal, Qobuz en Spotify, is er wel degelijk een bestaansrecht. Denk aan privacy en geen maandelijks terugkerende kosten… Wij bekijken drie merken: Synology, Qnap en Netgear! 

USB kabel test

High end USB: ja of nee?

Het blijft een ‘hot topic’: kabeltjes. En zeker usb en ethernet. Of digitale kabels in het algemeen. Het blijft ook redacteur in kwestie bezig houden: kunnen usb- en ethernetkabels écht een hoorbaar verschil realiseren in een audio-keten? We gingen naar de Wisseloord-studio’s voor een test van usb-kabels.   

Geef een reactie