web analytics

Interview Oliver Kriete – Product Manager Denon Marantz

Snap-shot Interview Oliver Kriete

Het is altijd interessant om de filosofie, visie en strategie van een merk te horen. En hoe kan je daar beter achter komen, dan in een uitgebreid interview. Deze keer gaan we praten met Oliver Kriete: Product Manager bij D&M. Hij praat uitgebreid over Denon, Marantz, keuzes, strategie en markt-ontwikkelingen. Wij leggen het vast op video. 

De nieuwe 2500-serie van Denon is en statement van het merk. Het moet laten zien waar Denon voor staat. Op onze vraag of dit segment niet dood is: hoge segment (high-end) stereo – antwoordt Kriete heel duidelijk: “Nee. Dat segment is heel stabiel. Sterker nog: we zien steeds meer merken weer beginnen aan een stereo-lijn in het hogere segment.” Als we even graven, moeten we hem gelijk geven.

Trends

Een trend die we ook aanhalen in het interview is de onderkant van de markt. “Daar zullen multiroom, powered speakers gaan overnemen”, meldt hij. Het is volgens Kriete handiger, het klinkt goed genoeg en kan voor een redelijke prijs verkocht worden. “Het segment daarboven kan mogelijk gepakt worden door de kleinere, lifestyle-achtige apparaten. Wij hebben daar de Denon Design-series. Een apparaat was hifi-kwaliteit levert en er goed uitziet.”

High End Heos?

Maar hoe zit het dan met het ecosysteem van HEOS? Zou het niet leuk zijn om een high-end HEOS te ontwikkelen? Een mooie streamer voor in een hifi-systeem dat ook kan praten met de HEOS 1 bijvoorbeeld? Hoogwaardige audio in het hoofdsysteem en lekker multiroom in de rest van het huis?

“Het is prima mogelijk en we sluiten het niet uit.”, zegt Kriete voorzichtig. “Het zijn modules en die modules kunnen overal in.” Precies wat wij ook denken. Hij sluit nog af met de melding dat we goed de ogen moeten open houden.

Luistersesie

Na het interview lopen we nog even naar de luisterruimte in het kantoor van Denon & Marantz in Eindhoven. Op dat moment is ook Ken Ishiwata aanwezig om wat demo-materiaal door te nemen. Prachtig om te zien dat er achter Denon & Marantz een team zit die luisteren en muziek serieus neemt. Niet alleen de luisterruimte is bijzonder goed verzorgd, ook de muziekkeuze is uitstekend. Prachtige opnames. Een heerlijk afsluiter van een gemoedelijk en informatief gesprek!

Video Interview Oliver Kriete

Gerelateerde berichten

Final Audio Hope VI

Video Final Audio Design Pandora Hope VI

De hoofdtelefoon-markt groeit hard: heel hard. En het lijkt zijn verzadigingspunt wel te bereiken. Zeker in het instap- en middensegment. FInal Audio kenden wij nog niet, maar het is een speler die al een tijdje meedoet. Zeker in Azië. En aan instappers lijkt dit merkt niet te doen. 700 dollar is speelgoed en wisselgeld voor […]

Art Speak modificatie condensator ingang

Art Speak modificatie vM PA333

Wat al erg mooi is, kan vaak nog mooier. The sky is the limit in de hifi en high-end wereld. Wij stappen met onze – al gemodificeerde – Van Medevoort PA333’s bij Louis Raatjes van Art Speak binnen. Hij pakt ze aan voor ons.

Geef een reactie