Interview met het Nederlandse Sivian Acoustics

Interview shots Sivian

Wij zijn altijd wel trots als we een interessant merk uit eigen land tegenkomen met een échte innovatie onder de kap. Een audiomerk met een visie. Een hifi-merk met een ziel. En een merk met een man van vlees en bloed erachter. Wij praten met Cock van Vianen: de man achter Sivian Acoustics. 

Na jaren lang hobby’en – zoals hij het zelf noemt – heeft Cock van Vianen besloten het professioneel aan te pakken. Er moest een hele serie apparaten komen: voorversterkers, eindversterkers, dacs en speakers. En die is er nu. Bij Uw Hifi Choice in Soest staan deze bijzondere spullen. Spullen met namen van manen van Jupiter. Denk aan Elara, Leda of Larissa. Toch wel een bijzondere keuze waar niet direct een heel verhaal achter zit. Behalve dat het wel ‘catchy’ is.

Ruis,vervorming en klasse AC?

De gehele filosofie van Sivian Acoustics is dat de ruis en vervorming zo laag mogelijk moet blijven. En fase moet in tact zijn. En dat van bron tot speaker. Want pas dan is de keten in balans en compleet.

Eén van de ‘truuks’ om vervorming laag te houden en toch vermogen te leveren is, behalve te kiezen voor uitsluitend kwaliteitscomponenten, een zogenaamde klasse AC voor de eindversterkers. Het is een – ietwat vreemde – versterker-opzet waarbij een stuk van de eindtrap in klasse A staat en een zogenaamde Class C klasse A volgt. Hoe het precies werkt, kan Cock van Vianen zelf beter uitleggen; het is nogal technisch. Maar klinken? Ja… zonder twijfel. Het komt zeer dynamisch, schoon en snel over.

Wat ook enorm opvalt, is hoe holografisch het systeem presteert. We horen niet alleen bij opvallend ruimtelijk opnames – denk aan Amused to Death – de ruimte in de weergave, maar ook bij gewone, stereo-opnames. Ambiance en plaatsing zijn echt op opvallend hoog niveau. Zonder twijfel kan dit systeem op dit vlak meekomen met de top in de markt.

Tikkie groot

Wel even een kanttekening. De vloerstaande luidsprekers zijn vrij groot. En dat is ook nodig, omdat ze écht full-range zijn en daarvoor niet gebruik maken van een gewoon basreflex-systeem. Het laag is daardoor een stuk schoner en puurder dan bij een regulier systeem.

Tevens zien we een prachtige AMT (Mundorf) voor het hoog. En die AMT moet gewoon op oorhoogte gemonteerd worden; deze ‘straalt’ namelijk rechtdoor. Voordeel is wel dat je geen (of minder) last hebt van reflectie van het plafond en vloer. Als je met zo’n mooie AMT echter een D’Appolito-opstelling wilt behouden, betekent dit een flinke hoogte, omdat er dan natuurlijk ook units boven komen in de behuizing.

Wilt u een compacter systeem, dan is er ook een bookshelf. Deze beschikt echter niet over de prachtige AMT van Mundorf.

Eens wat anders

Wilt u eens wat anders? Wilt u eens buiten de bekende hifi-paden treden? Check dan eens Sivian Audio… Het staat zowel op de X-Fi Show van 2017 te spelen, als speelklaar in Soest bij Uw Hifi Choice. Zeker de moeite waard.

Foto’s Sivian Audio

Video Interview Sivian Acoustics

Gerelateerde berichten

Leo Blokhuis

Video – Alpha Audio bij Leo Blokhuis

VIDEO – We zijn op uitnodiging van Hifi Solutions bij Leo Blokhuis wezen kijken. Een geweldige ervaring die je als liefhebber van muziek echt moet meemaken. Om u ook een beetje te laten proeven van deze voorstelling, hebben we een camera neergezet en de gehele 2 uur (iets meer) op video vastgelegd. Gaat u er […]

Wing Acoustics

High End Munchen 2018 – Wing Acoustics

Op de High End zijn niet alleen hyper-high-end merken aanwezig. Ook kleine start-ups krijgen een kans. Mits ze een goed verhaal hebben natuurlijk. Het Nieuw Zeelandse bedrijf Wing heeft een goed verhaal bij hun product: een bizarre drive-unit. Wij trekken ze voor de camera om hun verhaal te doen. Interessante kost! 

Hegel H590

High End Munchen 2018 – Hegel

De bescheiden Noren waren van mening dat de Hegel H360 niet echt genoeg in zijn mars had voor een ‘high-end’ alleskunner. Kortom: er moet nog een groter en beter model boven komen. En die is er nu: de Hegel H590. Een bruut beest met niet zozeer meer vermogen op papier, maar gelooft u ons maar: […]

Geef een reactie